Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykupicha

NIE DAM ANI GROSZA NA WOŚP

Polecane posty

Gość ja nie mogęęę
Słyszałam nawet o takich aferach, że sprzęt niszczeje gdzieś w piwnicy szpitalnej, bo nie ma go ko obsługiwać!!! a ja słyszałam że mój sąsiad ma trzy nerki,a Nowakowa puszcza się z kowalskim:O jak masz jakieś fakty-dawaj,jak chcesz rozsiewac plotki...:O

DO : JA NE MOGĘĘĘ... Nie atakuj mnie...może lepiej spróbuj mnie merytorycznie przekonać,że w WOSP należy wierzyć ślepo i bez ograniczeń... Poza tym Ja nie jestem przeciwko Owsiakowi, ani Fundacji...pozwoliłam sobie tylko na zadanie paru pytań.

ja nie moge :D "Elektryczne Gitary - 20 tysięcy złotych, Arka Noego - 12 tysięcy, Bracia Cugowscy - 11 tysięcy - wylicza szef fundacji.... Chcę rozumieć, że wszystkie te zespoły, po odliczeniu rzeczywistych kosztów podróży, resztę pieniędzy wpłacą na konto Orkiestry. Jeśli nie mają takiego zamiaru, to po pierwsze - MY DZIĘKUJEMY ZA GRANIE, a po drugie - zgodnie z porozumieniem z ZAIKS - jeśli artysta pobrał regularne honorarium, to organizator imprezy będzie musiał ponieść dodatkowe koszty wynikające ze stałych stawek opłat "zaiksowych". za TVN-em :( w tamtym roku Fell zarobił 13.000 tyśków za wykonanie 5 utworów w ramach wosp...nie wiem jak w tym było ? Ale prawdopodobnie podniesli stawke bo stali sie popularniejsi

Gość ja nie mogęęę
ja cię nie atakuje-tylko mówię żebyś podała jakiś FAKT:D jeden,malutki:D a nie"a ja w kolejce po kartofle słyszałam..." ale skoro prośba o fakty a nie o plotki to atak...;)

Gość ja nie mogęęę
brat Miś-czyli że zespoły chcą kasy,ale Owsiak w takim wypadku ich nie weźmie,dobrze zrozumiałam?:) ci którzy chcą pieniądze nie zagrają na orkiestrze?:)

ja nie mogęęę... To akurat słyszałam w telewizji, a nie w kolejce po kartofle...Wiem, wiem zaraz mnie pewnie uswiadomisz ,ze TV też kłamie!!! Podkreślam jeszcze raz! Ja tylko pytam!

Gość ja nie mogęęę
ja cię nie będę uświadamiać,bo szkoda mi czasu:) a skoro tak bardzo interesują cię wydatki fundacji-byłaś na ich stronie(lub innej) i sprawdziłaś?

"Jedyne pieniądze, jakie mogą wziąć piosenkarze, to zwroty koszty podróży. - Nie ma nikt prawa wziąć kasy, albo niech biorą, ale oddadzą na Orkiestrę - podsumował" "brat Miś-czyli że zespoły chcą kasy,ale Owsiak w takim wypadku ich nie weźmie,dobrze zrozumiałam" Owsiak jest oburzony na takich artystów jak np ...Szymon wydra który za wystep zarzadał 30.000 tys w amach pomocy wosp.... Nie solidaryzuje sie z takimi wystepami i ich nie popiera !!! jesli zespoly chca kasy to owsiak apeluje do tych artystów by to co zarobili wpłacili na konto fundacji... Ale tacy pseudowykonawcy którzy pod przykrywka szczytnego celu najprawdopodobniej tego nie uczynia ,gdyz sa zdterminowani by po trupach dojsc do fortuny... wiesz taka forma pomocy i wsparcia pieknego celu kosztem wzbogacenia własnego konta :O:O:O

Gość ja nie mogęęę
no cóż:( ale artyści dali dupy a Owsiaka kopią:O

ja nie mogęęę Nie, nie szukałam takich stron- to fakt...ale ... żeby się dowiedzieć jaka kwota została w danym roku zebrana, nie trzeba kopać w internecie, prawda? Dlaczego moje pytania tak Cię irytują? Nie wierzę, że tylko Ja sobie je zadaje...

Gość lolamima
A ja wam sceptycy życzę tylko jednego- aby wasze dziecko nigdy nie potrzebowało sprzętu od kasiastego Pana Owsiaka. Abyście nigdy nie poznali co to strach o chore dziecko, aby nikt z waszej rodziny i znajomych nigdy nie był w takiej potrzebie. Obchodzi was Owsiak i to jak żyje. A jak wy żyjecie? Zalewa was żółć, bo najgorsza jest myśl, że WOŚP to udana akcja, a to najtrudniej znieść zawistnym krajanom. Tylko jak przydaży się jakaś choroba waszym dzieciom lub bliskim, to bądźcie konsekwentni i odmówcie badania na sprzęcie od WOŚP, do karetki też nie wsiadajcie, bo to przecież ze złodziejstwa i dalej napawajcie się swoją głupotą. Nie daję kasy to i nie będę korzystał, może wtedy idźcie do Zus-u albo R. Maryja, tam wam na pewno pomogą. Żyjcie błogo w swoim ograniczeniu i zawiści.

Gość ja nie mogęęę
czyli nie interesowałas się i nie sprawdzałaś?:D rozumiem że czekasz aż Owsiak zastuka do twych drzwi i wyjaśni ci wszystko osobiście?:D nie irytują mnie twoje pytania-śmieszy mnie tylko że nie wiesz o czym mówisz(sama się właśnie przyznałaś) ale do krytyki to pierwsza:D

Gość javajka
Capo di tutti capi Ja też nie dam ani grosza, nigdy nie daje zresztą i mam w dupie wszystkie akcje charytatywne oraz to ile dzieci zdechnie jesli nie kupią jakiegoś tam sprzetu medycznego co to ma byc?? Capo di tutti capi pojebalo cie?? zastanow sie co piszesz? nie pojmuje tego jak mozna byc takim czlowiekiem;/ przykro sie czyta takie rzeczy, przynajmnie ja dziwie sie ze sa tacy ludzie jak ty! i musialam to skomentowac!! zastanawiam sie czy masz w sobie choc odrobine czlowieczenstwa, wspolczucia dla innych, czy na ludzka krzywde mozesz spokojnie patrzec i olewac to? mam nadzieje ze jestes tylko pozerem, ktory tak naisal zeby na foru ludzi wzburzyc;/ kretynstwo!!

Doskonale wiem o czym mówię... Skoro Owsiak, przysłowiowo, stuka do moich drzwi i wyciąga w moim kierunku puszkę, a po wszystkim stuka i informuje mnie ile dali wszyscy w sumie to chyba może mi również powiedzieć jak te pieniądze zagospodaruje? A Twoim zdaniem nie? Po takie informacje to juz ja muszę stukać do niego, tak?

Gość ja nie mogęęę
te informacje SĄ JAWNE i każdy może je sprawdzic:O ale jak ktoś nie chce sam pomóc,ani tym bardziej sam nic nie robi-to zawsze może pokrytykować:)

" 13:45[zgłoś do usunięcia] myszzzzzzzzz Kan d**y - płacę składki zdrowotne. Żeby uzywać sprzętu potrzeba lekarzy, akcesoriów, personelu, serwisu... I za to ja płacę. A ponadto w żadnym szpitalu nie widziałam jeszcze sprzętu z "serduszkiem". Jestem ciekawa, gdzie one są... Macie jakieś dane?"Proszę bardzo, szpital w Policach, badanie słuchu na sprzęcie ufundowanym przez WOŚP.Szpital w Szczecinie, Arkoński, oddział kardiologii, sprzęt monitorująy ufundowany przez WOŚPPoza tym nie jest ciężko rudzyć głową, tyłkiem i paluszkami, wpisać w google to, czego się szuka, dostaniesz się do pełnego spisu, co, gdzie, kiedy i ile.

Gość fundacje moga wydac 5 na swoj
5% na potrzeby wlasne, istnienia. Mi by sie dobrze za to żyło. Artysci zawsze brali :D Bo bylo na to A w tym roku niby im sie dtylko dojazd zwraca i sie jedzie po nich :D

Gość A co powiecie na to
Grupka ludzi Owsiaka przywiozła sprzęt do szpitala. Oczywiście z serduszkiem. Jeden z "wolontariuszy" po kilku minutach wyjął naklejki i zaczął przyklejać je do sprzętu, który nie pochodził z fundacji WOŚP. Jedna pielęgniarka się zdenerwowała i zapytała, co on robi a gówniarz tylko się roześmiał. Na youtube można było to zobaczyć jeszcze niedawno. Teraz usunęli. Ciekawe czemu :-o

Gość ja nie mogęęę
jesli po jednym wolontariuszu ktos ocenia całą akcję to mi się nawet nie chce komentowac:O dobranoc:o🖐️

Nie wiem gdzie w moich wypowiedziach znalazłaś krytykę...Ja popieram WOSP,wpłacam pieniądze i nie mam nic przeciwko Owsiakowi...Chciałabym tylko,żeby wydatki były bardziej transparentne...Zeby działalność fundacji nie wzbudzała w ludziach wątpliwoSci .Przeczytaj sobie może od początku ,wszystkie posty, o czym i w jakim tonie ludzie tu pisza, może wtedy zrozumiesz moje intencje, a na razie to raczej Ty nie wiesz o czym piszesz...

do ->>> fundacje moga wydac 5 na swoj ->>> jesli naa dojazd Szymon Wydra wydał 15 tysięcy, ktrych zaządał, to ja się pytam co a pojazd, kurwa jego mać, żre tyle benzyny? :D

Gość ja nie mogęęę
jasne kochanie...:O

Gość A co powiecie na to
Jeden wystarczy, żeby popsuć opinię. Jaką mogę mieć pewność, że inni tego nie robią?

Gość ja nie mogęęę
a jeden Polak złodziej też ci wystarczy żeby mieć złą opinie o Polakach?:) dobra,idę🖐️

AnnMari - poa Twoimi wypowiedziami (ktre są czytelne, w motywy ktrych nie wnikam) jest całkiem sporo zarzutw nie popartych adnymi argumentami. Doparawdy więc wątek ten nie jest absolutnie adnym dowodem jakichkolwiek niejasności związanych z fundacją.Podkreślam, że nie twierdzę iż żadnych wątpliwości nie ma ale zaznaczam też, że wiele z wypowiedzi tu zawartych to oskarżenia nie mające poparcia. Tym bardziej w podejrzeniach. Wiele osb tutaj piszących stwierdza "ponoć" fakt bo "tak im się wydaje", choć są tego pewni, mimo, że nie są w stanie napisać podstawy - DLACZEGO tak uważają. Dlatego pisanie o klarwności działania fundacji trochę mija się z celem, bo zawsze znajdą się takie - za przeproszeniem - tępe umysły, ktre nawrzucają błota bez przyczyny, zarzucając rozmaitym ludziom to i owo. Bez powodu. Ot, bo powtarzają, bo gdzieś coś kiedyś ktoś. Tylko nie wiadomo kto, kiedy, gdzie i co ;)

Do: ngLka W sumie masz rację... Myślę jednak ,że zasada "Wierz i sprawdzaj" nie jest zła, a osoby które ślepo wierzą w WOSP i tak samo ślepo jej bronią, bez użycia merytorycznych argumentów w odpowiedzi na mnożące się pytania tak naprawdę szkodzą Orkiestrze.

Gość ale ty nie sprawdzasz
więc nie stosujesz się do własnej zasady

Ok. Poźna pora już... Zyczę wszystkim, którzy to jeszcze czytają Dobrej Nocy,papa

Artysci zawsze brali Bo bylo na to A w tym roku niby im sie dtylko dojazd zwraca i sie jedzie po nich" no własnie o to chodzi ze na pierwszych orkiestrach kiedy ten spontan był naturalny zadnemu artyscie nie przeleciało przez mysl zeby cokolwiek wziasc ....nawet zwrotów kosztów... Tu chodzi w tej chwili o to ze artysci a raczej pseudo artysci wywietrzyli w tej akcji ciekawy sposób łatwego zdobycia szmalu wykonujac po 4 raptem 5 piosenek niedzielnego wieczoru ...:O za niezła kase ... Artysci nigdy nie brali kasy w tej akcji ...