Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca ona. ...

On we mnie zawsze konczy... czy to nie

Polecane posty

Gość pytajaca ona. ...

jestem w 4 msc ciazy, kocham sie z moim mezem dosc czesto, zawsze konczy we mnie. i tu pojawia sie pytanie- czy sperma moze jakos zaszkodzic plodowi? czytalam gdzies, ze w spermie mezczyzny znajduja sie substancje, ktore moga zaszkodzic maluchowi, dziekuje za rady

Gość aleblefff
no i udusi się dziecko w tej spermie

Gość Alicja Les..
to zależy od płci dziecka. Jak chłopczyk to może mu wypaczyć psyche, jak dziewczynka to nic się nie stanie.

Gość barabararrrrr
no to sobie chłop teraz poużywa bez żadnych zahamowań, bo ciąży na ciąże nie może byc.Niech uważa tylko na serce, bo może nie wytrzymać.

Gość no moj jak bylam
we wczesnej ciazy to we mnie nie konczyl.

Gość pytajaca ona. ...
ja sie nie pytam czy moge zajsc ponownie w ciaze, kretynka nie jestem :O pytam sie czy sperma nie jest szkodliwa dla plodu

Gość o kurka wodna
a dlaczego miała by byc ? I jak miała by sie dostac do dziecka ? Jestes juz na tyle duza ze czytac umiesz to poczytaj artykuły medyczne a nie bravo girl :O

Niby jak mogłaby być szkodliwa skoro do płodu się nie dostanie. Dziecko jest w worku owodniowym, a twoja szyjka jest zamknięta przez czop . Jedyne na co sperma ma wpływ w ciąży to rozwieranie się szyjki macicy, ale to dopiero w 38-39 tyg. ciąży.

Gość pytajaca ona. ...
dziekuje Emily za normalna odpowiedz. o kurka wodna Tobie z kolei radze przestudiowac zasady pisowni tepa idiotko :O

Gość pytajaca ona. ...
przepraszam, EmyBaby oczywiscie, nie Emily :)

Gość pytajaca ona. ...
Emi...

Ja miałam zabronione współżycie z tego względu ze ciąża była zagrożona a w spermie są substancje którę działają pobudzająco na szyjkę macicy i mogą wywołać np skurcze czy plamienie. Jeśli ty czujesz się dobrze to możecie się kochać ale niech nie kończy w tobie na wszelki wypadek.

seventy88 mogę się mylić ale ja czytałam i słyszałam,że w przypadku ciąży zagrożonej współżycie nie jest wskazane ze względu na skurcze wywołane przez orgazm. Sperma zawiera prostaglandynę,która wpływa na dojrzewanie szyjki macicy i wspomaga jej rozwieranie , ale na takie ilości jakie znajdują się w nasieniu szyjka staje się wrażliwa dopiero pod sam koniec ciąży. W prawidłowo przebiegającej ciąży nie ma przeciwwskazań do tego, aby wytrysk następował w środku. Za to stosunek przerywany może prowadzić do nerwicy:P