Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klonowy Liść

Dziewczyna wspomina co jakiś czas byłego faceta. Nie wiem jak reagować

Polecane posty

Gość ja się pogodziłam i dziś inny
W jakim wieku jesteście że takie dylematy?A ja chyba znów w ciąży zrobiłam test słabe 2 kreseczki ..o rany by tylko sie sytuacja nie powtórzyła zle.....................:-(

Naiwny, nie naiwny, może i tak, po prostu wierzę w uczciwość tej dziewczyny. Ale tak jak pisałem - jutro postawię sprawę jasno, niech się określi. Gdyby miało być tak jak piszecie, to lepiej żebyśmy dali sobie spokój już teraz.

Gość a jak dawno sie z tamtym
rozstala ???

Rozstała się z nim niedawno, jakieś 2 miesiące temu. Z tego co wiem to bardzo długo ze sobą nie byli, no ale podejrzewam, że była w nim mocno zakochana.

Gość skala21
Wisz kolego ..z nami kobietami jest tak,gdy nas zostawi ktoś kogo bardzo kochałyśmy to każdy kolejny facet w naszym życiu to jest tylko pocieszyciel taka jest prawda...owszem możemy sie z kims nowym bawić,czuc wielka sympatie do niego ale ..niech tylko ten były sie odezwie ,napisze sms ,zadzwoni i juz jesteśmy w wysminitych humorez jak skowroneczki,i lecimy do niego,a ten drugi zawsze będzie juz tylko drugim

Gość jak dwa miesiące
to możesz sie spisać na straty albo bedziesz mial bylego w tle, niestety

No to zakładając że jest jak piszecie, jak wytłumaczycie to że: - chce mnie poznać ze swoją rodziną - poznała mnie już ze swoimi najlepszymi znajomymi i przedstawiła jako swojego faceta - okazuje mi uczucia na różne sposoby - seks między nami wisi w powietrzu - jest w ogóle dużo między nami sytuacji, że tak powiem erotycznych Tak postępuje koleżanka? Z jednym się mogę zgodzić - ona szybko po rozstaniu z tamtym chciała poznać kogoś innego, żeby o tamtym zapomnieć.

Gość skoro rozstala sie 2
miesiące temu a z tobą jest miesiąc, to znaczy , że zaczeliście być razem miesiąc po tym jak ją zostawil i ty wiedząc, że dziewczyna dopiero co sie rozstala a byla mocno zakochana i znasz ją miesiąc piszesz o uczuciach ? no przestań , przeciez nie masz 17 lat :)

Gość
Czekaj na ten seks, czekaj. Jeśli się doczekasz, to: "A X to inaczej robił" :P

Mówi mi też takie teksty, których nie bardzo jestem w stanie do końca rozszyfrować, np: "obiecaj mi, że mnie nie zostawisz", albo "gdy byś chciał mnie zostawić, to uprzedź mnie o tym wcześniej, bo nie zniosę po raz kolejny czegoś tak nagłego", albo "gdybyś Ty mnie zostawił, to..." i tutaj smutna mina.

Gość
Bezedury => Mózgi osób zakochanych pracują 30% mniej wydajnie. Chłopak normalnie na umyśle słabuje, a co dopiero teraz?

Gość wytlumaczenie jest bardzo
proste przynajmniej dla kobiet :) poznaje cie z rodziną bo chce zeby widzieli , ze ma juz nowego faceta i zapomniala o tym , ze tamten ją zostawil przedstawia znajomym i prowadza ze sobą wszedzie .... przecież byly jakoś musi sie dowiedzieć, ze ma nowego faeta czulości , obejmowania itp jak najbardziej , byly ma wiedzieć, że jest zakochana i nowy facet za nią szaleje jeśli chodzi o seks...... zrobie to bedzie mi lepiej niż z tamtym, napewno tak bedzie, musi być ... mniej wiecej takie myślenie :)

No dobra, ale ja poraz kolejny zapytam - co robić gdy ona zacznie znowu wspominać o byłym, albo zrobi taką 'akcję' jak ta ostatnia? Załóżmy, że macie rację, co więc robić?

Gość
Klonowy Liść => "Wóz, albo przewóz. My way or highway. Jesteś nieuczciwa. Od wypłakiwania się to masz psiapsióły."

Gość odpuścić
dziewczyna sie musi wyleczyc z tamtego związku dopiero wtedy jest gotowa na nowy i uwierz mi, facetowi na którym ci zależy nie wspomina sie o bylym, każda kobieta o tym wie, chyba , że potrzebujesz jakoś przecierpieć trudny okres i mieć sie komu wyżalic gdyby mnie facet trul o bylej to bym go spuścila ze schodów

No i tak pewnie zrobię. Już teraz byłem mocno zezłoszczony i powiedziałem jej, że nie chcę słuchać o jej byłym, że albo ja, albo on. To potem mnie przepraszała i obiecała, że już na temat byłego przy mnie nie wejdzie. Zobaczymy. Mimo wszystko niefajnie jest być w związku z dziewczyną ze świadomością tego, że jakiś inny facet siedzi jej jeszcze w głowie. A to już trudniejszy orzech do zgryzienia.

Gość
Klonowy Liść => wiesz, istnieje taka (niewielka) możliwość, że jej przejdzie, a w końcu zostaniesz tylko Ty. Ale mała. Co więcej po wszystkim będziesz tak wyprany, że zaczniesz szukać dziury w całym i sam zakończysz znajomość. :o

Bravo bezedury... taka awantura pokazuje, że jesteś facetem, może to coś da. Ale z mojego pkt widzenia jesteś na kiepskiej pozycji... z góry przegranej w sumie. Ona naprawdę na kiwnięcie byłego do niego poleci :o

Nie wiem jakie są jej obecne relacje z byłym, ale z tego co mi tam napomknęła, to zranił ją i nie ma mowy żeby do niego wróciła. No ale tego nie wiem, nie będę gdybał. Najpierw zacznę od przedyskutowania tematu z nią, postawię sprawę jasno i zobaczę czy to coś zmieni.

Gość to ja Ci powiem bo tez tak
miałam. Ciężkie rozstanie, dużo żalu, ale też pięne wspomnienia i morze uczuć. Na imprezie poznałam obecnego faceta i poszliśmy do łózka, nie chciałam się wiązać bo kochałam dalej byłego, ale obecny tak o mnie zabiegał że zaczelismy się spotykać. Pierwsze miesiące były pewnie dla niego katorgą, bo często mówiłam o byłym, on sam nawet dopytywał. Nawiązywała się między nami więź, on mi opowiadał o swoich ex, że da sie przeżyć rozstanie i zapomnieć. Przestałam mówić o byłym, ale tyle samo o nim myślałam :-o. Teraz prawda jest taka że kocham ich obydu, każdego na swój sposób. Dobra nowina dla Ciebie jest taka: jak ex odnowił ze mna kontakt to powiedziałam żeby dał mi spokój bo jestem zajęta, choć kusiło żeby sie spotkać.. och jak kusiło :-o i dalej kusi :-o

Gość afiszD
wiec mi sie wydaje ze, byc moze tak ze jezeli ja wysluchasz bedziesz ja pocieszal a ona bedzie czula w tobie oparcie to moze nie odrazu ale z biegiem czasu zapomni o tamtym i to ty bedziesz wtedy najwazniejszy:)

tak tak, zranił i nie wrócę ... wiem, moja wpsółlokatorka takie gadki wciskała... kolegom oczywiście :P Ale kiwnął palcem i wróciła do tego drania strasznego....

Ech, zdołowałem się. Faktycznie ona na każdym kroku ma jakieś wspomnienia z byłym. A to miejsca w które razem chodzili, a to jakieś piosenki. Wkurwia mnie to. Być może powinienem dostarczać jej więcej mocnych wrażeń, zabierać ją tam, gdzie były tego nie robił, w ogóle robić coś takiego, co byłoby tylko "nasze". Tylko to pewnie też niczego nie gwarantuje. Pierwszy raz spotyka mnie taka sytuacja i dlatego nie wiem jak działać. Niby wszystko jest ok, ale męczy mnie to.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvhf
Klonowy Liść właśnie doskonale sobie radzi z tą sytuacją, BRAwO ! Dziewczynę ciągnie do niego, pettingu nie uprawia się z psiapsiółką JEDNAK ! Dziewczyna ciągle próbuje Cie wrzucić do szufladki pocieszczyciel nazwał bym to próbuje Cie wykastrować :) Dlaczego ? to się bierze samo z siebie, tak jeszcze były w niej siedzi, ale doskonale sobie radzisz z tym by go wycinać z jej pamięci I dokładnie prawdopodobnie pierwszy seks z Tobą pozowoli jej zapomnieć o byłym, nie dąż do na siłe ale miej się cały czas na baczności i reaguj odpowiednio czyli tak jak teraz z resztą po tym jak reagujesz widzę wiesz co masz robić

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvhf
wiec mi sie wydaje ze, byc moze tak ze jezeli ja wysluchasz bedziesz ja pocieszal a ona bedzie czula w tobie oparcie to moze nie odrazu ale z biegiem czasu zapomni o tamtym i to ty bedziesz wtedy najwazniejszy Buahahahhaa :D, A TO WŁAŚNIE PIERWSZA DROGA BY NIE ZAPOMNIAŁA O BYŁYM :D, CZYLI JAK ZOSTAĆ MĘSKĄ POCIESZYCIELKĄ Z KUTASEM :p

Gość mufka tralalaa
jak to było? odreagowanie po związku trwa mniej więcej połowę z tego czasu ile istniał...

Gość
Klonowy Liść => na Twoim miejscu bym sobie darował. Jakby laska była ogarnięta i jej na Tobie zależało to po pierwszej poważnej rozmowie darowałaby sobie takie lewe teksty. To jest po prostu przerzucanie kosztów i tyle.