Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klonowy Liść

Dziewczyna wspomina co jakiś czas byłego faceta. Nie wiem jak reagować

Polecane posty

Nie no, nie zamierzam jej na parę dni olać. Wolę inne rozwiazanie, czyli rozmowę. Mi nie chodzi o to, żeby rozwalić wszystko co do tej pory między nami było. Wiem, że trzeba stanowczo, no ale też z głową.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvhf
sebukuluru musisz pamiętać to nie jest tak że za pomocą czarodziejskej ródzki albo może faktycznie za pomocą :P zapomni o byłym szantażem emocjonalnym autor zostanie tylko kolejnym draniem To dziewczyną kierują emocje które jeszcze mimo wszytko krażą wokół byłego, ale to nic dziwnego Żeby dziewczyna zapomniała musi być dostatecznie silnych i przyjemnych wrażeń z nowym facetem

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvhf
No to zaproponuj inne lepsze wyjscie. Ja tak robilem z laskami z ktorymi nie wiedzialem czy jestem ich przyjacielem czy moze kims wiecej. I sprawdzalo sie bardzo dobrze. Tak owszem tylko że to nie w tym problem bo autor nie jest jej przyjacielem czy ma niezdecydowaną laskę bo autor doskonale sobie radzi z tym żeby nie być w szufladzie przyjaciel, problem jest ten żeby ona zapomniała o byłym a zapomni jak emocje z nowych facetem zastąpią te stare

vvvvvvvvvvvvvvvvhf - no właśnie, to może mi podsuniesz jakieś rozwiązanie? :) Bo na razie to mam plan, żeby jutro do niej zadzwonić i powiedzieć jej o tym co myślę, a to raczej przyjemne dla niej nie będzie.

A może na razie w ogole tego tematu nie ruszać, a dopiero wtedy gdy ponownie wspomni mi o byłym? Nasz wieczór mimo wszystko był udany. Na początku była trochę zapłakana (że niby były się jej przypomniał), ale potem było fajnie, zakończyło się też pettingiem i ogólnie dziewczyna miała bardzo dobry humor. Tak więc nie wiem, czy ruszać teraz kwestię jej byłego.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvhf
Ja bym nie dzwonił znaczy nie poruszał tego tematu. Nic tym nie zdziałasz, kobiecie na logikę nie wytłumaczysz. Jest jej ciężko zapomnieć i o to mieć pretensji nie możesz Pisałeś chyba że Cie przeprosiła za to ? Co nie ? Więc jest to najlepsza rzecz mogłeś otrzymać, zrozumiała swój błąd ale może w każdej chwili się jej włączyć znowu więc przy następnym jej wyskoku powiedział bym to: "Jeśli to się będzie powtarzało to będziemy musieli się rozstać , bo nie wyobrażasz sobie takiego związku" Skoro teraz jest ok to znaczy że jest :) Nie musisz męczyć tym dziewczyny ale musisz ciągle mieć się na baczności że włączy się jej znowu, i świadomość że były jest jeszcze w jej głowie ale do czasu ;)

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvhf
fajnie, zakończyło się też pettingiem i ogólnie dziewczyna miała bardzo dobry humor. Tak więc nie wiem, czy ruszać teraz kwestię jej byłego. Nie to świadczy że jest wszystko jak należy :), wręcz to by zepsuło sprawę :) po co ty jeszcze masz jej przypominać o byłym ? ;) Dziewczyna czuła się fantastycznie przy Tobie i w takich momentach na pewno nie myślała o byłym :)

No tak, racja :) Dzięki serdeczne za rady, dobrze że jest ktoś na forum kto sensownie doradzi, a nie tylko "jesteś spalony" itp. Tak więc póki jeszcze raz nie zacznie mi gadać o byłym to zapominam o tym jej wyskoku. A jeśli to się powtórzy to powiem jak sugerujesz i to będzie chyba najlepsze wyjście.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvhf
hehe tu już to powiedziałeś :D teraz jeszcze zerknąłem Powiedziałem jej wprost, że mnie to nie obchodzi i jeśli dalej będzie mi o nim wspominać, to się po prostu pożegnamy, bo ja jej pocieszycielem w tej sprawie nie będę ;) no widzisz powiedział bym to samo :D Nie jesteś na spalonej sytuacji to tylko lekko grząski grunt :)

Zgadza się, tak jej powiedziałem, ale chodziło mi bardziej o pożegnanie tego akurat dnia :) Miałem ochotę od razu odwieźć ją do domu. Następnym razem to zabrzmi już tak, że pożegnamy się na zawsze. A że grunt grząski to ja wiem, niestety.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvhf
Szczerze raczej mam poczucie że nie muszę radzić ;) bo doskonale wiesz co robić, prędzej ktoś Ci coś głupio doradzi

Niby wiem jak nie dać się zaszufladkować, no ale trzeba uważać żeby nie zboczyć z drogi :) Pozdrawiam i dobrej nocy życzę.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvhf
Gdyby nie Twoja taka stanowcza reakcja tylko np próbował byś rzucać teksty w stylu "Co on miał w sobie że tak o nim myślisz, czy ja jestem gorszy ? "itd to nie tylko tego wieczoru nie miał byś pettingu ale za niedługo i tej dziewczyny ;)

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvhf
Dobrej nocy i powodzenia :)

Gość Ten drugi
Witam, Opowiem Wam Swoją historie i prosze o Wasze opinie. pol roku temu zaczalem spotykac sie z dziewczyna, ona byla po zwiazku, ale zwiazek trwal krotko, bo stwierdzila ze go nie kochala. Wczesniej byla 4 lata z chlopakiem ktorego bardzo Kochala i rozstali sie po klotni i podejrzeniach. Ona zerwala. Wiec po tej wielkiej milosci byly jakies mniejsze i minelo 2 lata. Spotkalismy sie, poznalismy zamieszkalismy razem. i teraz jej wrocily mysli o bylym - tym pierwszym, ze go skrzywdzila, ze on przez nia nie moze sobie ulozyc zycia etc.. Nie wiem co mam robic... Pomozcie...

Gość Prabun
Witam mam 21 lat jestem z dziewczyna juz pul roku i przez pul roku slucham ciagle o jej bylych facetach ostatnio nawet o sprawach luzkowych co mnie to interesoje powiedzialem jej ze nie interesoje mnie to co jej byli robili jacy byli i gdzie pracowali itd co mam zrobic? jestem juz zagubiony w tym wszystkim. prabunek@gmail.com

Gość gość
Mam dziewczynę ale ciągle wypomina o byłym chlopaku że wyznaje jej miłości itp ona mówi że ma mnie ale to jest denerwujące czy waszym zdaniem ma to pszyszlosc

Gość gość
daj sie siana dobrze Ci radze wlasnie konczylem ten chory zwiazek. Dalem sobie dosc dlugo na wstrzymanie bo az 4 miechy jednak po tym czasie ona dalej teskni za bylym wiec odszedlem od niej Pzdr

Gość gość
Niech ogarnie d**e xddddddd

Ja się wypowiem, bo byłam kiedyś taką dziewczyną, co po ciężkim rozstaniu od razu weszła w nowy związek. Też opowiadałam o byłym facecie obecnemu, nie mogłam tego powstrzymać, ponieważ od rozstania nie minęło wiele czasu. A czas jest tu najlepszym rozwiązaniem. Takie gadanie trzeba po prostu przeczekać, może to kilka miesięcy potrwać. To nie znaczy, że nowy facet jest pocieszycielem i kolegą - przecież zdecydowała się z nim być. To, że ona może coś czuć do byłego nie ma znaczenia, bo tamten związek i tak jest już spalony. Nie stawiajcie ultimatum, nie straszcie zerwaniem- to najgorszy pomysł, bo dziewczyna potrzebuje po rozstaniu stabilnego gruntu, a nie szantaży i kolejnego, bolesnego rozstania. Musicie zacisnąć zęby i zachować spokój. Myśli o byłam przechodzą z czasem. Musicie się starać, żeby ona zobaczyła, że jesteście lepsi niż jej były którego straciła.