Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KolorowaTecza

kto slubuje 15 sierpnia 2009 bo mam pare pytan?

Polecane posty

Gość KolorowaTecza

Gość oliiii
np ja :) oczywiscie jesli sie nie rozmysle

Gość jausiajus
juz czuje o co chodzi, wszytsko zamkniete, fryzjer, kosmetyczka, kwiaciarnia i co tu robić.... a trzeba bylo brać normalną datę?

Gość jausiajus
justaaa ty nie masz problemu, bo masz umówioną. Ale nie wiem czy goście weselni tak luźno do tego podchodzą. Dlatego dałam sobie spokój z ta datą, choć bardzo chcieliśmy na początku.

ja też mam 15 sierpnia i nawet do głowy by mi nie wpadło martwić się fryzurą/makijażem gości. wszyscy o ślubie wiedzą od pół roku, więc mają mnóstwo czasu umówić się na otwarcie salonu tego dnia. ja umawiałam się zarówno z fryzjerką, kwiaciarką jak i makijażystką i NIKT nie robił żadnego problemu.

Hej! Ja też mam tą datę:-) Moja wymarzona:-) I do głowy mi nie przyszedł ten problem... Jakoś myślałam bardzie o tym, że to piękne święto i symboliczna data, a z fryzjerką czy kosmetyczką to zawsze się załatwi. Moja mama planuje iść wcześniej, w piątek do fryzjera.

to tez moja data slubu:) fryzjerka umówiona, kosmetyczka nie- bo maluje sie sama(szkoda mi dawac jednorazowo 100 zl za makijaż, skoro umiem zrobic sobie sama subtelny i delikatny:)) i jedna porada...jeszcze tego brakuje byscie przy wybieraniu daty slubu kierowały sie tym, że goscie nie beda miec fryzjerki na ten dzien , no parodia...nie macie wazniejszych problemow??

Gość KolorowaTecza
hej!! u mnie fryzjerka sie zgodzila ale prawdopodobnie skroi mnie podwojnie:( a kosmetyczki jeszcze nie mam,cholerka to juz czas zalatwiac? i to samo z kwiaciarnia!!!! wczoraj zalatwilam kosciol:) sale oczywiscie mam,oriestre tez, aha i pana mlodego:) niedlugo zaczne nauki. Co jeszcze radzicie zalatwiac za wczasu? jak to u was z tymi kwiaciarniami wyglada?

Gość onaaaaaaaaa
kolorowa tecza ja kwaiciarni tez jeszcze nie mam...bez przsady kwiatkow nie zabraknie:) jeszzce nie wiem nawet jaki chce miec bukiet:) sukni tez jeszcze nie szukam...choc wiem w jakiej chciałabm wystapic:)

A wiecie jaki ja mam pomysł? Ponieważ w tym dniu święci się bukiety z kwiatów, ziół i kłosów to sobie wymyślam, że skomponuje sobie sama taki bukiet pod to święto. :-)

Gość KolorowaTecza
uffff to nie tylko ja jeszcze nie mam sukni:) wlasnorecznie wykonany bukiet, super sprawa!!!:)

Ja też jeszcze nie mam sukni i wcześniej niż pod koniec lutego, na pewno się nie zacznę rozglądać. :-)

Gość onaaaaaaaaa
a kiedy wybieracie sie do ks dac na zapowedzi i załatwic formalności. Dodam, ze ja nie biore slubu we własnej parafii tylko w parafi pana młodego....i własciie to nie wiem...tak3 mce wczesniej wystarczy? Msze juz mamy zamówiona oczywiscie...

Gość o matko ........
czy ja dobrze zrozumiałam was, macie ślub 15 sierpnia tego roku i juz umówiłyście sie do fryzjerki i wizazystki? A do tego Martwicie sie gdzie uczesza sie goscie? No to chyba lekka przesada, ja to z 2 miesiące przed pojde sie zapisac góra 3 a do kwiaciarki wystarczy 2tyg przed, matko nie wariujcie dziewczyny ,no chyba ze u was w miejscowosci jest tylko jeden salon fryzjerki i jedna kwiaciarnia

zachęcam do zapisywania się do fryzjerki jak najpóźniej. może się to skończyć jak u mojej siostry - leciała na fryzurę o... 5 rano :D fryzjerów jest wiele, ale DOBRYCH fachowców już trochę mniej...

Gość onaaaaaaaaa
o matko.....zapomniałas ze 15 sierpnia to dzien wolny od pracy!!!!!! zaklady sa pozamykane i trzeba szukac fryzjerki czy kosmetyczki ktora bedzie miala ochote otworzyc salon lub przyjsc do domu!!! to nie jest takie proste, bo to nie jest zwykła sobota a swięto ustanowione przez panstwo dniem wolnym od pracy.

Gość o matko ........
a no to przepraszam :) Myslalam ze naprawde dziewczyny powariowaly bo teraz tak jest sala 2 a nawet 3 lata wczesniej itd i jak przeczytalam ze juz kosmetyczki i fryzjerki rezerwujecie to tak mnie to zdziwiło, no ale teraz juz rozumiem, w takim wypadku to sie nie dziwie ze chcecie byc pewne ze kobietka przyjdzie i specjalnie dla was otworzy salon chocmysle ze chyba kazda powinna sie zgodzic w koncu dla niej to zarobek

Gość onaaaaaaaaa
ja mieszkam w miescie 80 tysięcznym i uwierz mi ze bardzo trudno znaleść na ten dzien kogos sprawdzonego i poleconego.... mialam z tym niemały problem... oczywscie bukietów tez jeszcze nie mam zamównionych, bo w ostateczności to zamówie je na dzien przed slubem..no ale fryzury to sie nie da a makijażu tym bardziej:)

Gość almateaa
podpisuję się pod Waszym problemem. Zadzwoniłam do polecanej mi przez kilka osób fryzjerki i... zonk Pani powiedziała, że to święto i nie wie czy będzie pracowała, a jeżeli już to na pewno będzie drożej liczyła :/ Bardzo sie cieszyłam z tej daty i zupełnie nie pomyślałam, że mogą być takie problemy! Życzę wszystkim powodzenia i cierpliwości!!!

Wiecie co? To jakieś zmanierowane... Tak to sklepy otwarte w największe święta, a tu nagle, że święto... Byłam na ślubie w pierwszy dzień świąt Wielkanocnych i pani młoda jakoś fryzurę i makijaż miała... A przecież w święta Bożego Narodzenia też się śluby odbywają... Niech te panie sobie nie przesadzają... Na pewno ktoś życzliwy, kto otworzy się znajdzie. Oczywiście, liczę się z wyższą ceną...