Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalineczka

Sposoby na radzenie sobie z facetami w związku!

Polecane posty

Gość franca francowata takak
Poczytaj też Lalineczko książkę "Mężczyzni kochaja zołzy". Tam jest wiele wskazówek jak mądrze postępować z facetami. Może nie wszystko jest do wykorzystania ale niektóre rzeczy sama stosuję na swoim Kochaniu.

Gość franca francowata takak
frufru może i słusznie się oburzasz ale wiele moich koleżanek też jak sie o coś pokłóci z chłopakiem to mogą zapomnieć o seksie.

Gość wredniak_bis
jak szczerze, to szczerze. wydaje wam się, że mężczyźni są na tyle durni, że nie zauważają takich zagrywek. więkzość zauważa, i - możliwe - odpłaca tym samym. a potem wiele z was się tu na kafe żali, że faceci z nimi różnie pogrywają :p - Newton się kłana: na każdą akcję jest reakcja w kierunku przeciwnym. w każdym razie gdybym ja odkrył, że kobieta e mną pogrywa, reakcja byłaby szybka: szczera rozmowa (ale NAPRAWDĘ szczera), albo Bye Bye baby :o

Gość tak rzecze albina
Jasne, z facetami trzeba umieć postępować ale na każdego co innego działa. Trzeba stosować różne techniki w różnym czasie i pamiętać, że nie są idiotami.

Gość tak rzecze albina
lalineczka, to co piszesz jest zupełnie w porządku. Chwal, dowartościowuj i ...kochaj. To najważniejsze:)

Gość wredniak_bis
nie, słoneczko, piszesz: "na każdego co innego działa. Trzeba stosować różne techniki w różnym czasie i pamiętać, że nie są idiotami " . To jest MANIPULACJA. Nie wiem, jak inni ale ja wymagam w związku UCZCIWOŚCI. Manipulantki - wstydźcie się :o .

Gość szurum burum
wredniak_bis -słuchaj….to że czasem coś manifestujemy to nie znaczy, że nie jesteśmy uczciwe…. To o czym pisze autorka i z czym się zgadzam, widzę, że nie wszyscy rozumieją….podam przykład (kurat historia nie moja ale mam nadzieję obrazowa) Jest wyjazd, jest rozmowa ….ustalenia, faceta ma nie ponieść dobra zabawa i ma zachować umiar w piciu, ponieważ kobieta jest słabym kierowca i nie chce wracać autem tak długa trasę. Dodam że facet jest spoko, dobry mąż, nie nadużywa alkoholu, nie ma zakazów picia w innych okolicznościach…. Jednak spotkanie ze szwagrami go bardzo ponosi, wypija więcej, ma kaca ….kobieta musi na drugi dzień jednak prowadzić auto, mimo, że prosiła….była rozmowa, ustalenia…. Więc w tym momencie się obraża, pokazuje, mężowi swoim zachowaniem, że ją zawiódł, że nawalił…. Złość jej mija zaraz po bezpiecznym powrocie do domu, ale utrzymuje że się gniewa jeszcze dzień czy dwa (rozmowa „służbowa” foch, brak seksu), żeby mężczyzna poczuł że to co zrobił naprawdę dotknęło żonę, a nie spłynęło po niej jak po kaczce….ta nieodpowiedzialność i niedotrzymanie słowa.

Gość Szara Ada
czyżby dyskusja zdechła?

Tak czytam te wszystkie wypowiedzi i powiem ze kazda ma w sobie coś.Gdyby tak zebrać można by było stworzyć jakiś poradnik:Moje zdanie moge przyrownac do powiedzenia traktuj drugiego tak jak bys chciał aby Ciebie traktowane bądź nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe i w końcu NIE TEN SIĘ NIE MYLI CO NIC NIC NIE ROBI. Generalnie kobiety z natury są problemowe,nie wiem jaki lajt zawsze i tak coś się znajdzie w większej lub mniejszej mierze. Sposób?hmmm dla mnie tak jakby zbyt mocna oficjalne określenie.Sposób mozna miec na to aby schudnąć a na faceta trzeba mieć magiczny magnez i odpowiednie podejście.Codzienne egzystowanie,stawianie się w różnych sytuacjach uczy Nas nowych zachowań wobec Nas(mam tu na myśli My czyli kobieta i facet).Przede wszystkim trzeba zacząć od dobrania się jeżeli dwie osoby pasują do siebie o jeden stopień mniej w drodze po szczęśliwy byt:)Aby się przekonać czy pasuje włączamy w Nasze życie wizje szczesliwego zwiazku.Każda z Nas ma swoje pragnienia,marzenia którymi chce się co najmniej w minimalnym stopniu dzielić z bliską osobą.Jeżeli po pewnym czasie poczujesz spełnienie czasmi może to trwać pare miesiecy czasmi lata wtedy przekonujesz się że facet z ktorym jestes jest odpowiednia istota na kolorwanie Twojej teczy:)Przedewszytkim rozmowa,szczera ale i prosta.Faceci nie potrafią zrozumieć Naszych wywodow nie dlatego że są głupi,poprostu maja prosty schemat myslenia czarne to czarne bez abstrakcji.Abstrakcja moze byc owszem ale w łóżku;)Komunikowanie o tym że jego zachowanie Nas boli prosto z mostu,nie wulgarnie a delikatnie.Czesto faceci nie zdaja sobie sprawy ze to i to Nas zabolalo.Mówy komunikujmy,nie wytykajmy,krytykujmy!Chwalmy za awans w pracy,pyszny obiad,swietny masaż,udany seks:)Takich motywów jest wiele,bo przecież każdy chce być chwalony.Nagroda owszem nie dupa,czy seksem ale dobrym słowem.On musi nauczyc sie i wiedziec i palic sie do zrobienie czegoś bo wie i czeka na Twoje dobre słowo.Bo to tak naprawde powoduje ze dostaje skrzydeł i jest dla Ciebie kochany.Dajesz komuś szczeście dostajesz z podwojoną siłą:)Zaufanie no tak musi byc ale jesli chodzi o zazdrosc sama mam z tym problem.Ale z tego co zauwazylam facet nie lubi ograniczen.Facet to facet tak jak kobieta to kobieta,mamy oczy i nie ukrywajmy ze nie podobaja nam sie inni faceci(w przypadku facetow kobiety).Idac razem przez miasto widzicie fajna laske,facet podjarany mowi badz zerka mozna to jakos nakrecic no faktycznie kochanie masz dobry gust-a on zazwyczaj odpowiada to co chcemy uslyszec;)Troska,zbliżanie się poprzez poznawanie jego hobby,poproszenie o wdrozenie w jego świat zainteresowań,proszenie o rady(oczywiscie trzeba to wywarzac aby nie zrobic z siebie wariatki;)).Facet to facet on powinien czuc ze jest górą,w sensie że daje poczucie bezpieczenstwa.Ważne jest aby wypracowac taka ,, góre\\\".To starsznie kreci facetow.On chce miec ,,wladze\\\".Ok sa dni kiedy to on jest na gorze sa dni kiedy to ja jestem(nie chodzi tu o seks).No poki co to styknie:)bede bacznie obserwowala co kombinujecie kobietki:)pozdrawiam