Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nau29

TYCIE W CIĄŻY/JAK TO U WAS JEST?

Polecane posty

Gość Nau29

Jestem w połowie 5.miesiąca i jak do tej pory przytyłam zaledwie kilogram!!!mam 172cm wzrostu a waze 68 kg i zaczynam sie martwic czy faktycznie tak ma byc?lekarz mowi,ze wszystko jest ok.Nie żałuję sobie niczego ze słodyczami włącznie,siedzę w domu na L4 i prawie nigdzie nie wychodze ze względu na te mrozy( a i tak mnie chwyciło przeziębienie) i co ? waga stabilna...moze to głupie,ale sie martwię

Dla mnie 1 kg na tym etapie ciąży jest zdecydowanie za mało! Piszesz że nawet sporo jesz.Takwięc może waga Tobie padła?

w sumie miałam 9 kg na plusie ale moja ginekolog mówiła że są kobiety które przytyły tylko 5 kg i wszystko z nim było w porządku. Jeszcze masz czas 4 miesiące do tycia

Gość Nau29
waga w domu ok,ważę się też u lekarza co 3 tyg:(

Gość babay
strasznie malo ale skoro lekzarz mowi ze jest ok to moz nie trzeba sie tym martwic

Gość Nau29
aha i nie wymiotowałam ani razu...

Gość sddddsdds
nic sie nie martw, mialam tak samo a przez cala ciaze przytylam zaledwie 7 kilo. napewno jestes szczupla osoba

Gość Nau29
dzieki,ale sie nie otwiera:(

Gość szczepcia
nie zawracaj sobie tym głowy! widocznie Twój organizm nie potrzebuje więcej kalorii, niż mu dostarczasz.najwięcej przytyjesz od 7 do 9 miesiąca. ja w pierwszej ciąży w tym właśnie czasie przybrałam 5 kg a do tego momentu tylko 1 kg. pozdrawiam

Gość Nau29
dzięki dziewczyny,od razu lżej

Nau29, nie panikuj! To po pierwsze. Po drugie - ja też dopiero późno zaczęłam przybierać na wadze. Na początku nawet schudłam zamiast przytyć, a też nie wymiotowałam (z 2 razy mi się zdarzyło - raz marchewka, raz herbata). Poza tym - piszesz, że siedzisz w chacie, czyli - mało się ruszasz i można przyjąć, że normalnie spada Ci masa mięśniowa. A jeśli jesz dużo słodyczy, to tylko pozazdrościć przemiany materii. Najważniejsze, żebyć odżywiała się na tyle zdrowo, na ile możesz. Nie chodzi tu o ilość, tylko o jakość - musisz dostarczać organizmowi odp. ilość węglowodanów, białek, tłuszczy i błonnika. I jeszcze Cię pocieszę, że u mnie już się wszyscy śmiali, jak byłam w 6 miesiącu, że mam ciążę urojoną, bo w ogóle brzuszka nie miałam. Także - każda ciąża jest inna i każda kobieta przeżywa ją inaczej. Skoro lekarz Cię badał i nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, to ja bym się nie przejmowała.

Gość karmen20
NAU29 nie masz się czym martwić ja jestem żywym przykładem że w ciąży można przytyć tylko 5 kg i urodzić zdrowego dzidziusia. Po prostu jedne kobiety tyją dużo inne mało masz to szczęście że jesteś w tej drugiej grupie więc skoro twój lekarz mówi że wszystko jest prawidłowo to pewnie tak jest.