Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noooo powiedzcie

Te cholerne kubki niekapki

Polecane posty

Gość noooo powiedzcie

no powiedzcie mi jak wytłumaczyć dziecku 1,5 rocznemu, że ma wziąć do buzi ten plastikowy twardy ustnik i wciągać picie po przechyleniu kubeczka... wydaje mi się, że nie ma to jak stare dobre butelki ze smoczkiem, a potem przejście na normalne kubki.. Przecież te kubki niekaki to jakaś paranoja, ktoś na tym zarabia... nasze pokolenie jakoś obeszło się bez tego i nie czujemy się ułomni; potrafimy normalnie pić:) chyba oleję te kubki, bo już chyba 4 czy 5 rodzajów próbowałam i efekt jest taki, że moje dziecko niechętnie pije...

Pewnie ze olej ! Ja tez nie mam zamiaru ich stosowac. Co prawda moj maly ma dopiero 4 mies ale mam kolezanki z wiekszymi dziecmi co przeszly od razu z bute´lki na picie z normalnego kubka - dzieci sie wtedy szybcie´j ucza "normalnie" pic z kubeczka

Ja powiem tak: wszystkie niekapki to wlasciwie "kapki". Nie mialam jeszcze ani jednego, ktory by mi w jakis sposob nie przeciekal. Ale nie o tym tu mowa. Sceptycznie podchodze do podawania dziecku picia w butelce ze smoczkiem. Podobno od tego szybciej zeby sie psuja, bo dziecko ciumka tego smoczka i na zabkach zbiera sie cukier (no! chyba ze chodzi o herbatki nieslodzone lub wode!). Juz nie mowiac o zlym wplywie na ulozenie zabkow, jesli podaje sie butle dzieciom rocznym i starszym. Nie namawiam nikogo do kupowania niekapkow. U nas sie sprawdzily. Mielismy rozne- klasyczne z dziobkiem, z miekka nasadka, ze slomka, bidony... Ten ze slomka najmniej nam wyciekal i dziecko moglo sobie bez problemu same brac picie. Bidon jest super na wszelkie wyjscia. Dajac dziecku pic z kubka zawsze jednak trzeba tego dozorowac. Moja corka ma poltora roku i obecnie swietnie pije z "doroslego" kubka. Sama sie upomniala, ze chce pic tak, jak my. Problemow nie bylo.

moja córka też nie chce pić z niekapka. kiedy skończyła 10 miesięcy podałam jej pierwszy raz niekapek z miękkim ustnikiem (w zasadzie to był wtedy kapek). Teraz ma prawie 16 miesięcy i dalej tkwi w przekonaniu, że niekapek służy do .... walenia z całych sił w panele :o Dałam już sobie spokój z tym niekapkiem - nie chce z niego pić, trudno.

Moja córka piła z niekapka odkąd skończyła roczek ale zamiast ustnika miała włożony normalny smoczek, twardy ustnik nie przechodził, jak tylko go widziała to był ryk, az pewnego dnia polubiła ustnik ale miała wtedy prawie 2 latka

moja ma 3 niekapki i wszytskie gdzies za to sprawdza sie butelka z wody smakowej JUpik z ustnikiem niekapkeim - wode wylewam bo jest tam pelno chemii a w butelke wlewam jej wode i schowalam te 3 niekapki i czasami daje jej pic ze zwyklego kubka- tylko ona mi go wyrywa :) i chce z nim spacerowac

u nas tez problem z niekapkiem..bo nie pasi jej i do tego- poprostu kapie! jednak najlepszy jest chyba Avent- bo wąski i taki ruchomy a nie jak inne. tez zaczekam na zwykły kubek.

Gość avent nie przecieka
nic a nic sie nie wylewa, a ustnik jst miekki, z takiej gumki. Jak dziecko chce sie napic musi troche pociagnac podobnie jak z butelki. Moj synek uzywal i bradzo mu pasily te kubeczki, a sa bardzo wytrzymale. Mimo wielu upadkow itp nic nie peklo i wlasciwie mial 2 kubki od malego, a innych firm niestety roznie bywalo, ja polecam avent.

Moja córka od 11miesiąca pije z kubka niekapka z Aventu z miękkim ustnikiem i nic z niego nie kapie,jest bardzo wytrzymały bo często lądował z wózka na chodnik i nic tylko niewielkie ryski.Ja jestem zadowolona.

Gość .l.ll..l.l.l...
moja niunia ma roczek i tez jak niekapka dostaje to płacz albo wogóle nie wie co ma robic

no my mamy avent i niestety kapie bardzo z tej malej dziurki naprzeciw ustnika, a jak juz upadnie to chlapie wszedzie...

Gość uuuupppp
A ja właśnie niedawno odkryłam super niekapek :) Po przejściach z Aventem też już myślałam, że dam sobie spokój, ale pani w sklepie poleciła mi taki kubeczek http://www.allegro.pl/item518973054_nuby_bidon_termo_niekapek_z_ustnikiem_270_ml_9.html I nic się z niego nie wylewa i nie kapie :) Zupełnie nic :) A żebyście nie pomyślały, że to moja aukcja to powiem Wam, że w sklepie kupiłam go taniej :) Na prawdę polecam Wam ten kubeczek :)

Gość katarreeettee
tez mam AVENT i jesst super nie ma zadnych problemow mały 1,5 roku sam ładnie pije nic mu na buzke nie kapie i oczka? naprawde sie sprawdzil lubi z niego pic:-)

Gość kkaarrcciiaa18
Witam wszystkie mamusie. Ostatnio zakupiłam dwa produkty firmy NUK i chciałabym się z wami podzielić moimi spostrzeżeniami na ich temat. Jednym z nich jest Kubek Niekapek. Bardzo go polecam wszystkim mamusiom. Ma bardzo wiele zalet m.in. pojemny, ergonomiczny kształt, duża gama kolorów, antypoślizgowe uchwyty umożliwiają pewne trzymanie, picie zbliżone do picia z brzegu kubka, zawór umożliwiający łatwe picie bez rozlewania szczelny, wytrzymały, solidnie zrobiony. Wad jak na razie nie dostrzegłam. Natomiast drugi produkt to Zestaw sztućców plastikowych Easy Learning. Znalazłam kilka zalet tego produktu a m.in. uchwyty z antypoślizgowymi wypustkami, zaokrąglone krawędzie i zęby bezpieczne dla dziecka, ciekawe wzornictwo, duża gama kolorów, wspiera naukę samodzielnego jedzenia, ergonomiczne ukształtowanie. Wad jak do tej pory na razie nie znalazłam. Firma NUK jest godna polecenia i zaufania.

My akurat uzywamy Nuk first choice z podwojnym uchwytem i cora moze sobie sama trzymac butle, lezec oraz pic. Ustnik jest miekki co z jej wypadku jest super bo nie ma jeszcze zebów a ma juz 10 mscy:)

Gość ja nauczylam pic
przez slomke i mam problem z bani

Gość jsksjdjdj
Mam Aventa - jest ok, prawdziwy niekapek i miękki ustnik ;) Też córcia długo nie kumała o co biega - było kilka podchodów ale dałyśmy radę. Teraz historia powtarza się z bidonikiem Avent ;) Niekapek jest wygodny - długie ciągnięcie smoka sprzyja próchnicy. No a zanim przejdziesz na zwykły kubek to trochę czasu minie, bo dziecko będzie sie oblewac co = przebieranie w nieskoczoność

Gość fggfg
wszystko zależy od rozwoju dziecka...niektóre dzieci wolniej się uczą...moja córeczka w wieku ok 1,5 roku potrafiła już pic z niekapka...

Gość podzielam zdanie autorki
corka zajarzyla o co chodzi z niekapkiem jak juz miala dobrze po roczku. a od 7 miesiaca zycia podawalam wode w normlnym kubku i pila bez problemow. Najrozsadniejszym kompromisem okazal sie lovi 360 z tym, ze jak dizeko mocnij nim pomacha to z niego kapie. Syn ma teraz 9 miesiecy i butelki ze smoczkiem nie uznaje ( pil przez jakis czas potem mu sie odwidzilao), na niekapek i kapek krzyczy a z normalnego kubka pije az milo.

Gość gość
Fajne są, czemu cholerne? Nasz niekapek świetnie się sprawdzał :) Wszystko zależy od tego, jak są intuicyjne. My mamy nasz z http://babymama.pl/ i świetnie się sprawuje. Teraz warto zakupić tam również inne rzeczy, bo mają kod rabatowy, wystarczy wpisać: "dlamamy" w miejscu na kod rabatowy w koszyku :)