Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminnka juz niedlugo

Napoje gazowane w ciazy?

Polecane posty

Czy mozna pic napoje gazowane w ciazy?Dzis naszla mnie taka ochota na cole ze wypilam. I to niemalo?A teraz mam stresa.

Gość taka jedna 1981
Ja tam pije cala ciaze napoje gazowane wiadomo nie za duzo jestem w 37 tyg. i dziecko jest zdrowe wiec sie nie martw. Jak masz ochote to sie napij.

Ja tez pijalam ;) Moze nie codziennie ale jak na pepsi naszla ochota to nie bylo zmiluj ;) Dzidzia zdrowa!

Ja prawie wogole nipije napojow gazowanych.Ale dzis mialam taka ochote i kupilam cole.2 l. i wypilam prawie pol butelki tak mi sie chcialo.A teraz mam wyrzuty.

Ja do połowy ciązy piłam litrami. Normalnie jak nie lubie to cały czas za mną chodziła. Potem troche mi przeszło :) A synek zdrowy ;) Masz ochote to sie napij :)

Ja pytam sie powaznie czy zartujecie.????????????????Ja wogole niepije ale dzis niemoglam sie powstrzymac.

Ja też piłam Colę w ciąży czasami. Nie popadaj w paranoję, nic ci nie będzie ani dziecku. Viosenka a co ma piernik do wiatraka? Cukrzyca nie robi się od jedzenia i picia słodkich rzeczy :D.

A w ciąży Coca cola była najsmaczniejsza :D. Nie wiem dlaczego, ale jak praktycznie nie piłam, to w ciąży miałam na nią cały czas ochotę, szczególnie na wiśniową :D.

nie, nie żartują dziewczyny. moja bratowa w ciązy piła colę i fantę litrami, jak nie jest w ciązy - do ust nie bierze. dzieciak zdrowy, pięknie się rozwija. więc nie cyrkuj. pierwsze dziecko pewnie co? :)

Tak 1 dziecko.Martwie sie i tyle.A teraz spac niemoge

Ty sie nie martw bo nie ma naprawde czym ;) Cola, hamburgery, pizza, kilka chińskich zupek, tony chałwy, codziennie po 4 jogurty czekoladowe bacomy, żelki, kawa- taka skrócona wersje mojego jadłospisu ciązowego :)

NIe, no zdrowe jedzonko też było. Ale jeśli zjesz sobie od czasu do czasu coś na co masz ochote nic sie złego nie stanie :) Najwyżej humorek sobie poprawisz, no i maleństwu przy okazji też ;)

Ja też od czasu do czasu popijam :) Napoi gazowanych wogóle nie powinno się pić (nieważne czy w ciąży czy nie w ciąży), a w ciąży są niewskazane ze względu na gaz, który potęguje zaparcia. Ale przecież nie popadajmy w skrajności ;)

U mnie 39 tc i lekarz mówi, że ciąża wzorcowa. Nie odmawiałam sobie nigdy pepsi, coli...a już Fanta cytrynowa...To moja jedyna zachciewajka ciążowa...Potrafiłam wygnać po nią partnera o 2 w nocy. Na szczęście mamy blisko sklep całodobowy:)Uwierz, dużo groźniejszy jest stres, życie w poczuciu winy, stałe odmawianie sobie przyjemności niż właśnie zażycie tego, co powszechnie uważa się za niewskazane:)

Gość byla bym mama
ja niestety mam złe przezycia z COLA poniewaz mialam straszna ochote sie napic.wypilam cala puszke i niestety na drugi dzien wyladowalam w szpitalu i poronilam....zalezy duzo od organizmu...pozdrawiam

ja tez czasem popijam cole. Jak mnie najdzie, szczegolnie jak ktos przy mnie otwiera i czuje ten zapach. No nie ma mocnych

A ja całą ciążę piłam colę i to litrami dzień w dzień :) W dodatku napadła mnie ochota na wszystko co miętowe. Cukierki, gumy, tic tacki. A jak nic nie miałam w domu to i pastę do zębów zajadałam :D

Gość mamakatia
trochę czasu minęło od ostatniego posta ale chcę się z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami. Ja w obu ciążach nie piłam nic gazowanego, dlatego że słyszałam iż picie gazowanego może powodować u dziecka kolki, i chcąc oszczędzić sobie i dziecku cierpień w okresie ciązy miałam "post" na gazowane - to był mój wybów. I u obu moich dzieciaczków, synek i córcia, nigdy nie miałam problemów z kolkami. Natomiast moja siostra colę i inne napoje gazowane w ciążach piła litrami, dzieci urodziły się zdrowiusieńkie, nic im nie było, żadnych wad wrodzonych ani innych tego rodzaju rzeczy. Ale kolki u piewrszego synka trwały do 4 miesiąca a u drugiego który ma teraz 4 tygodnie męczy się od drugiego tygodnia. Mały nie śpi i cały czas płacze. Po prostu masakra. Nie wiem czy na pewno jest to wywołane piciem gazowanego w ciąży ale moim zdaniem coś w tym jest. Tymbardziej że moja koleżanka również od gazowanego w ciązy nie stroniła i także męczyła się z kolkami, a kuzynka, która mnie posłuchała i odstawiła gazowane napoje po porodzie z kolkami problemów nie miała.

Gość wy serio
tak te napoje gazowane pijecie?? przecież to nie zdrowe!! w coca-coli jest mnóstwo kofeiny!! Nawet niewielka ilość kofeiny zwiększa ryzyko poronienia, zwłaszcza we wczesnym okresie ciąży, dlatego ciężarne powinny wystrzegać się substancji, które ją zawierają - uważają amerykańscy i brytyjscy lekarze cytowani przez poniedziałkowy "The Times"- to cytat a tak w ogóle to wiadomo ze kofeina utrudnia wchłanianie wapnia który jest tak niezbędne dla maluszka. jestem w szoku

Gość pima2
FOTO ART: Nie pij słodkich i gazowanych Puszka coli zawiera ok. 40 mg kofeiny i na dodatek sporą ilość cukru. Dostarcza więc dużej dawki łatwo przyswajalnej energii. Jest również napojem silnie gazowanym. Wszystko to sprawia, że ma właściwości orzeźwiające i pobudzające. Minusy: Choć w ciąży potrzebujesz większej dawki energii, to jednak nie powinna ona pochodzić z napojów słodzonych, bo to powoduje skoki poziomu insuliny we krwi i podnosi ryzyko cukrzycy ciążowej. Niezdrowe dla przyszłych mam są także tzw. napoje energetyzujące. Zawierają więcej kofeiny niż kawa, a ponadto inne silnie pobudzające substancje, np. taurynę. Napoje nasycone dwutlenkiem węgla mogą zaś podrażniać żołądek, sprzyjają wzdęciom i nasilają zgagę. Często też zawierają konserwanty, sztuczne barwniki oraz sorbitol (podrażnia jelito i wywołuje bóle brzucha). W puszkach z napojami znaleźć można też fosforany, które zaburzają przemianę witaminy D, odpowiedzialnej za przyswajanie wapnia. Nadmierne ilości fosforanów mogą spowodować niedobór wapnia, a w konsekwencji kłopoty z kośćmi i zębami. Co zamiast? Aby organizm funkcjonował prawidłowo, powinnaś pić 23 litry płynów dziennie. Najzdrowsza jest niegazowana woda mineralna oraz soki, ale nie z kartonu (zwykle dosładzane), lecz naturalne, kupowane w butelkach (tzw. jednodniowe) lub wyciskane w domu, np. z marchwi, jabłek czy selera.

bąbelki nie szkodzą , jedynie sztuczne barwniki i konserwanty , kofeina - zależy co pijesz , woda mineralna gazowana owszem :)

Nie ma czym się martwić, gaz nie szkodzi ;) Oczywiście, lepiej się ograniczać, ale spokojnie, dzidziuś będzie zdrowy jak rybka... Ja w ciąży codziennie Pepsi wypijałam. 🌼

Gość ja tez piłam cała ciąze cole
o jejku, ale mi smakuje, jestem juz w 39 tygodniu, dzidzia zdrowa aaa i jadłam tonami żelki , żelki i cola i co żyje, moje dziecko tez moja gin powiedziala, ze jedna taka puszka coli dziennie, napewno nie zaszkodzi :) ja jestem w szoku, ze niektore odmawiaja sobie przyjemnosci, masakra

Gość taka jedna z kafe
no jasne zaraz znajda sie ekspertki dobra rada ze nie pij gazowanego bo szkodzi dziecku, nie jedz chipsow, nie myj okien itp madrosci ludowe najlepiej nie oddychaj :P pilam, wszystko bylo ok ze mna i z Mala przede wszystkim :) takze luz.

Gość odmawiac sobie?? glupota...
ja tez pije normalnie cole,wiele osob mowi ze szkodzi, ze nie wolno gazowanego. guzik prawda mam ochote to pije, nie powinno sobie odmawiac niczego w czasie ciazy... :) jestesmy kobietami i nawet w zyciu codziennym powinno tak byc. takze nie zalujcie sobie niczego... a zwlaszcza owocow i warzyw... :) i nie zdrowego jedzenia tez ale nie do przesady... POZDRAWIAM wszystkie mamuski:)

Gość pilam napoje gazowane i
w pierwszej ciazy i teraz w drugiej. Mam w domu zdrowego, slicznego dwulatka, ktory urodzil sie zdrowy z waga 4275 gr, wiec watpie, aby napoje gazowane wplywaly na zdrowie (nie liczac cukru oczywiscie ;) ) taka jedna z kafe - Wlasnie :) Calkowicie zgadzam sie z toba.