Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedykiedykiedykiedykiedykiedy

Kiedy najlepiej zajść w ciążę? W jakim miesiącu?

Polecane posty

Witam, mam pytanie, w jakim miesiącu/porze roku najlepiej zajść w ciążę? Trzeba brać pod uwage to, że ktoś w okresie przeziębien i pluchy często choruje? Jak to jest np. z ubiorem? Czy lepiej jest zajść w ciążę np. w maju i w lecie chodzić z rosnącym brzuszkiem a np. w lutym urodzić i np. przez marzec kwiecien maj móc chodzić w kurtce, która zakrywa niezgrabną figurę po porodzie i w tych miesiącach się odchudzać żeby na nastepne lato powrocic do dawnej figury? Czy lepiej zajść w ciążę w zimę.na jesień i chodzić z dużuym brzuchem w lecie bo jest tego plus, że nie ma problemu z masą ubrań na sobie i nie dopinających sie płaszczy? Poradzcie jak lepiej Wasyzm zdaniem?

Gość przerażonamama
Głupie pytanie. Ciąża to tyle miesięcy że zawsze trafi się na gorące miesiące lub okres przeziębień. Żeby jeszcze ciążę dało się zaplanować co do dnia, ale to chyba tylko przy pomocy specjalistów.

Gość recepta
najlepiej jest zajść jakies 9 miesięcy przed urodzeniem dziecka

ale mi chodiz o to, że ja n. zawsze w zimie choruje. czy lepiej poczekać z ciążą żeby pierwszy trymestr nie wypadal wteyd, kiedy będe chora i naraze dziecko na jakies powiklania? Czy nie ma to związku? I w praktyce jak się kobieta lepiej czuje podczas ostatnich 2 miesięcy ciąży? Lepiej się czuje w zimie bo nie ma teog upału na dworze czy wręcz przeciwnie?

wszyskiego są plusy dodatnie i ujemne :D ja mysle ze pora roku nie ma znaczenia jak dobrze sie znosi ciążę .

Gość przerażonamama
Uuuu czy kobieta lepiej się czuje podczas dwóch ostatnich miesięcy? Chyba nie do końca - spory brzuszek, ciężko, zmęczenie, ucisk... Z autopsji i moich znajomych mogę powiedzieć że najlepiej to się czuje podczas drugiego trymestru - nudności ustąpiły a brzuszek jeszcze niewielki.

no ale będąc np. w 8 czy 9 miesiącu bardziej komfortowo jest dla kobiety (mówię ogólnie np. ilość ubrań na sobie, temperatura na dworze, sterylnośc-wiadomo, ż eprzy upale bakterie żywiej pracują itd) kiedy jest na dworze zimno czy gorąco?

ojej jaka sterylnosc:):):) poczytaj ile tu tematow w stylu nie moge zajsc, staraczki itp. Pomysl czy naprawde bedziesz tak celowac??? zajsc w ciaże to nie takie hop siup i jestem. I jeszcze sobie miesiac porodu wybierzesz. Niepoważne pytanie i kropka.

a nie lepiej zadbac o to aby nie chorowac w zimie?? wczesniej porozmawiac z lekarzem i dopytac sie, zaszczepic, odpwiednio do wszystkiego przygotowac??

Gość zaciążonaaaaa żona
Ja urodze w czerwcu więc poczatek ciazy przypadł na koniec jesieni, brzusio juz mam i w moje kurtki (rozmiar s) zaczynam sienie miescic, tu gdziemieszkam na dzien dzisiajszy chodzę po miescie w golfie albo grubrzym sweterku i mam luzik, 2 dni temu wróciłam z PL gdzie bylo -17 i miałam dramat, golfy kurtki, rajstopy pod spodnie, ech samam nie wiem w którym miesiacu lepiej przetrwac zime w PL i upalne lata.

Gość zaciążonaaaaa żona
grubszym*

Gość lolka ta od bolka
najelpeij zajsc wg tak czerwiec cierpien. Masz duzo świezych warzy owocowo a to jest wazne w ciagu pierwszych miesiecy. Czesto latem w ostatnich mies dziewczyny nie moga wytrzymac upałow, puchnace stopy, złe samopoczucie, No i zawsze kobietom pod koniec ciazy jest goraco a zima łatwiej to przetrwać.

Ja zaszlam w 1. ciaze w maju. Moim zdaniem idealna sprawa. W wakacje spokojnie mozesz sobie gdzies pojechac. JA bylam i w gorach, i nad morzem, i pilegrzymke odprowadzalam przez kilka kilometrow.

Gość najepiej
w sierpniu lub we wrzesniu

ty sobie mozesz chciec zajść tak zeby urodzić w danym miesiącu i na tym się kończy. zachodzenie w ciąze to nie narysowanie kotka. czasem tak szybko sie nie udaje

pytasz kiedy lepiej zajść w ciążę. To ci odpowiem że każdy miesiąc jest dobry bo jak w maju ci się nie uda potem czerwiec lipiec sierpień czy wrzesień to już nie będzie miało dla ciebie znaczenia jaki to miesiąc tylko żeby w końcu było to dziecko. Ja ci życzę żeby było tak jak chcesz ale to nie takie łatwe i pewnie o tym wiesz

Karolcia ma rację. Jak już się zaczniesz starać to mało prawdopodobne, że za pierwszym razem Ci się uda. Później drugi, trzeci miesiąc. W końcu będzie Ci wszystko jedno w którym miesiącu, byleby tylko zaciążyć :P Ja chciałam zajść w ciążę w kwietniu, a udało się dopiero we wrześniu...

ja rodzilam wiosna i latem i zdecydowanie lepiej bylo wiosna

Gość plusy
plusy dodatnie i ujemne? :o czegos tu nie rozumiem?