Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaqwsx

Co na popekane naczynak na twarzy i ramionach?

Polecane posty

Gość zaqwsx

Chodzi mi o jakies kremy, balsamy- takie co sięsprawdziły u Was

Gość patikaja
moja kumpel a usuwala naczynko (zamykała) na twarzy laserem i juz nie ma:)

hej, też mam z tym poważny problem. Miałam już krioterapię, ale niezbyt pomogła. Teraz walczę z tym troszkę inaczej. Chodzę do kosmetyczki na maski z witaminą C (peeling zwykły + peeling kawitacyjny, potem wtłaczanie witaminy C ultradźwiękami i na koniec maska z alg). Poza tym codziennie używam serum na twarz dla cer wrażliwych i naczynkowych firmy Norel Dr Wilsz, wklepuję to serum w obszary rumieniowe i z popękanymi naczynkami. Potem stosuję krem Vit-C line firmy De Noyle's. Dodatkowo gdy zamierzam zrobić makijaż to używam na rejony objęte popękanymi naczynkami krem Clinique redness solutions urgent relief cream (specjalna seria do cer naczynkowych) i na to baza Clinique redness solutions daily protective base SPF 15. Żeby zapobiegać dalszym zniszczeniom to 2 razy dziennie połykam witaminę C i rutinoscorbin. Stosuję to od 2 miesięcy i jest poprawa. Być może uniknę lasera :) Pozdrawiam wrażliwe cery

Gość zaqwsx
ja jeszcze nie mam takich by się nadawały do lasera. Mam takie delikatne i dlatego chciałabym jakis dobry krem na naczynka

Gość zaqwsx
upupp

To ten z witaminą C będzie na pewno dobry, albo Redness Solutions urgent relief cream firmy Clinique.

no i jeżeli już zaczęły się problemy z naczynkami to choć raz dziennie rutinoscorbi lub rutinacea i witamina C

Gość rutinoscorbin biorę

Gość a ja mam pytanko
zwykly peeling przy cerze naczynkowej (zwykly - mechaniczny, nie enzymatyczny??)- mi tego kosmetyczka absolutnie zabrania przy cerze naczynkowej no i po co dwa peelingi? skoro kawitacyjny to po co jeszcze zwykły? Strasznie dużo tych kremów stosujecie, nie boicie się?:/ ja jakoś zawsze miałam opory i staram się kłaść na twarz jak najmniej chemii. ja używam półtłustego co cery naczynkowej z ireny eris, oraz łykam witaminę c codziennie. Z tym, że ja nie mam popękanych naczynek a nadwrażliwe - okropne rumieńce.