Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 grubaibez

Grube dziewczyny jak zdoby膰 partnera?

Polecane posty

Go艣膰 grubaibez

Mam 25 lat i neistety- nigdy nie by艂am szczup艂a. Mam typ urody takiej "艣winki", od razu wida膰 ,ze tendencje, pyzata rumiana buzia, pulchne cia艂o. Nie wiem czy z tego mozna sie trwale odchudzi膰:( Czasami po ludziach wida膰 , ze s膮 po prostu w rozmairze nei pasujacym do urody, a moj jest adekwatny do ca艂ej fizjonomi,urodzi艂am si臋 jako prosiaczek:( Jak si臋 nietrudno domy艣le膰, jestem sama. Mam koleg贸w, jestem na randkach internetowych, mysle ,ze wykazuj臋 inicjatyw臋, ale nei narzucam si臋. Mimo mojej otwarto艣ci nigdy, 偶aden ch艂opak nei przytsawia艂 si臋 do mnie, pomijaj膮c przypadki wstawionych lowelas贸w na imprezach. Zastanawiam sie czy m贸j los si臋 odmieni. Widz臋 , 偶e s膮 pary , gdzie kobiety s膮 oty艂e, ale najcz臋sciej s膮 to starsze ma艂zenstwa, gdzie kobieta zmieni艂a sie po czasie, np po urodzeniu dzieci, a partnera "z艂apa艂a" , gdy by艂a jeszcze "lask膮".Opcja druga, facet jest r贸wnie偶 grubasem. Opcja trzecia facet ma jaki艣 feler, jest nieatrakcyjny, du偶o starszy itp. Mam pytanie do kobiet grubych, kt贸re zdoby艂y jednak partnera. Ale prosz臋 o szczero艣膰, bez owijania w bawe艂ne. Jesli np bra艂yscie pierwsz膮 okazj臋 jaka sie nadarzy艂a, nie chcialyscie tracic szansy, zlapa艂yscie na ciaz臋 itp prosz臋 napiszcie, Chc臋 realnie wiedziec jakie s膮 refleksje grubych dziewczyn, jakie doswiadczenia w relacjach damsko - meskich, co radzi艂yby艣cie mi oceniajac realnie sytuacj臋. Prosze nie podsuwajcie wyidealizowanych metod typu : bad藕 sob膮, mi艂osc przyjdzie sama itp..Wiem jakie s膮 realia..Jestem przkonana na 100% ,ze gdyby mnie wstawi膰 w cia艂o innej dziewczyny mia艂abym adorator贸w i jaki艣 wyb贸r nawet. A tak? Na jak膮 nisz臋 gatunku m臋skiego mog臋 liczy膰? Prosz臋 o rady i opowiesci z doswiadczenia;

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mam podobny problem
Waze 70 kg/168 czuje sie nieatrakcyjnie przez co sama odpycham od siebie adorator贸w :( pr贸buje schudn膮c oki co nadaremnie. Wiem ze moj problem polega na mojej w艂asnej ocenie. Nie akceptujac sieie odpycham od siebie rowniez innych. Zreszta o ile na brak adorator贸w nie narzekam to zazwyczaj sa to faceci ktorzy nie sa w moim typie ;(

Udost臋pnij ten post

eeeeee tam , gadanie, ja jak poznalam swojego faceta (przystojniak , super inteligentny , wysoki) wazylam ok. 75 kg / na 170 cm . Moj wyglad nie byl przeszkoda , nawet jak pozniej dobilam do 80 kg. Tyle ze po mnie nie bylo widac tych kg , po prostu bylam bardzo proporcjonalna. Nawet bardzo czesto chodzilam na randki , nie wiem , po prostu jakos tak wychodzilo. Wam tez sie uda. :) , powodzenia .

Udost臋pnij ten post

ps.pierwszego lepszego nie bralam , moj facet nie ma zadnego "feleru" , sama sie dziwilam ,co on we mnie widzial ;) , no ale coz ... jestem szczesliwa :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 azaharka mara
co to znaczy ze urodzilam sie z urod膮 艣wini? i 偶e zawsze bede wygl膮dac jak 艣winia? to bez sensu!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZAWSZE ODCHUDZAJ膭CA SI臉
WITAM SERDECZNIE. Mam 38 lat jestem m臋偶atk膮 od 17 lat i odk膮d pamietam to zawsze si臋 odchudzam. Skutki s膮 r贸偶ne. Raz za pomoc膮 tabletek schud艂am 30kg. Po raz pierwszy m膮偶 mi powiedzia艂 偶e brzydko wygladam nie wspominajac , ze doprowadzi艂am organizm do ruiny. Ale nie otym chc臋 pisa膰. Ja nie lubi臋 ludzi chudych czy to m臋偶czyzn czy kobiet. Maj膮 co艣 w sobie odpychaj膮cego . Lubi臋 ludzi pulchnych mniej lub bardziej. A pan贸w misiaczk贸w kocham najbardziej bo jest sie do czego przytuli膰. Nabra艂am takiej pewno艣ci siebie ogladaj膮c babskie programy na tvn style . Pokazuja jak kobiety pulchne o r贸偶nych figurach powinny sie ubiera膰 i nosi膰. Wiem , 偶e ka偶da z nas jest atrakcyjna tylko trzeba to z siebie wydoby膰. Trzeba pokaza膰 nasz seksapil , kt贸ry gdzie艣 chowamy pod szerokomi bluzami. Wystarczy odpowiedni stanik, bluzka z dekoldem odpowiednio skrojona sp贸dnica,艂adny zapach i nie jednemu 艣linka poleci. Wierz mi , ze s膮 faceci, kt贸rzy uwielbiaja okr膮glutkie dziewczyny a nie 偶adne wieszaki.

Udost臋pnij ten post

Jeszcze uwazam, ze z kazdej wagi (jak sie chce) mozna sie odchudzic . A jak do duzej wagi dochodzi niska samoocena (jak w przypadku autorki) , to wrecz powinno sie cos z tym zrobic.

Udost臋pnij ten post

Droga autorko. My艣le ze powinna艣 schudn膮膰, bo zawsze bedziesz zwala膰 brak partnera na swoj膮 nadwag臋. A jak juz bedziesz mia艂a kogos to bedziesz sie zamartwiac czy na pewno mu sie spodobasz, czy na pewno nie p贸jdzie do innej itp. mozna schudnac - sama widze po sobie, ze waga mi leci w d贸艂 bez jakis specjalnych wyrzecze艅 - wyeliminowa艂am jedynie niekt贸re produkty z mojej diety, no i codziennie cwicze. mozna schudna膰 - ale trzeba chciec - moja ciocia (37 l) ci膮gle sie odchudza, jak mia艂a 19 lat by艂a lask膮, a teraz ciagle sie odchudza, a ci膮gle tyje. Tylko ze ona nie ma konsekwencji. Nic nie je ca艂y dzie艅 a na wiecz贸r sie na偶re, albo nie je s艂odyczy, ale za to t艂uste golonki i bia艂膮 kie艂bas臋 to juz tak. Musisz schudn膮膰 i tyle, i nie daj sobie wm贸wi膰, ze faceci wol膮 pulchne kobiety - to nie prawda! nie lubi膮 tez wieszak贸w - lubi膮 po prostu szczup艂e, zgrabne kobiety, kt贸re lubi膮 sport, zdrowy styl zycia. Schudnij dla samej siebie iswoje zdrowia- polepszy ci sie metabolizm, poprawi zdrowie, samopoczucie, kondycja. Jestes taka m艂oda, - szkoda czasu na nadwag臋!!! do dzie艂a - jakby艣 chcia艂a jakies rady jak schudna膰 - ch臋tnie pomog臋 - u mnie dzia艂a, pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

gdy ja poznalam swojego jak za mna latal mialam 91kg na liczniku i w ogole na to nie patrzyl...:) i jestem z nim do teraz!:) takze znajdzie sie taki ktorey faktycznie stwierdzi ze masz to cos:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agusiaaaaaaaaaaaaa
ka偶dy ma inny gust, niekt贸rzy lubi膮 pe艂ne kobitki.To moda narzuca nam trend szczup艂o艣ci.Je艣li jednak czujesz si臋 藕le ze swoja oty艂o艣ci膮 to po prostu schudnij.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biedroneczka bez kropeczek
...Mysle ze powinnas zmienic wpierw podejscie ...bo jesli czlowiek sam siebie lubi ..sam sobie sie podoba ..i siebie akceptuje to tez inni na nas w ten sposob patrza ... i owszem jesli chcesz schudnac trzymam kciuki..bo wszystko jest do zrobienia ..byle nie robic tego w tydzien i katowac sie jakimis dietami cud ..a robic to stopniowo ..:)..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bgtreghjk
ja poznalam faceta wazac 70 kg przy 170 cm i bardzo mu sie spodobala zawsze mialam powodzenia a szczopla nigdy nie bylam. teaz zamierzam sie odchudzac,,,,jestem z chlopakiem od 2 lat i jestem szczesliwa.. a w zeszlym roku wazylam prawie 80 kg i jakos mnie nie zostawil i nie poszedl do innej..ale to tez zalezy ile wazysz.. bo jak np ze 130kg to moze byc proebmem pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

tu chodzi tez o zdrowie- nadwaga nie jest zdrowa! a m臋偶czy藕ni wol膮 szczup艂e kobiety, to ze kogos \"jakos facet nie zostawi艂 mimo ze wazy艂a 80 kg\" nie znaczy ze nie mysla艂 sobie po cichu ze wola艂by aby by艂a szczup艂a... ale nie powiedzia艂 bo nie chcia艂 histerii i wyrzeka艅, ze jest pustym gnojkiem...

Udost臋pnij ten post

ja mam 165cm i waze 83kg chodze na silownie kilka razy w tygodniu i co jakis czas schodze do wagi ok 70kg nigdy nie uda艂o mi sie zrzucic wiecej :O ale od jakiegos czasu zaakceptowa艂am to jak wygladam i od tego momentu mam calkiem niezle powodzenie u facetow owszem nie jestem w stalym zwi膮zku ale umawiam sie czesto na randki - facet chyba wyczuwa ze kobieta lubi sam膮 siebie i wtedy robi sie bardziej atrakcyjna a to zaczyna dzialac tez na niego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grubaibez
Hej dziewczyny. Mam 168/ i ok 90 kilo wagi. Na pewno jest to wielka roznica w stosunku do 75 kilo. Przy takiej wadze i wzro艣cie 170 jest si臋 jeszcze "w normie". Co do niskiej samooceny to bardziej bym powiedzia艂a ,ze to realna , uczciwa ocena. Mysle, ze jakbym przy takiej tuszy by艂a zadowolona z siebie to co艣 nie tak mia艂abym z g艂ow膮..Nie s膮dzicie? Tak jak niedorozwini臋ty cz艂owiek nie widzi swojego niedorozwoju. Rzeczywiscie nie jestem z siebie zadowlona, ale parcie na m臋zczyzn mam. Nie zamykam si臋 przed nimi, mimo tego brak zaintersowania. Wiem ze gusta s膮 r贸zne, ale trzeba patrzec realnie . Na 20-30 mezczyzn znajdzie si臋 moze jeden amator grubasek. Do tego musz膮 mu podpasowa膰 jeszcze inne moje cechy, mo偶e twarz nie bedzie sie mu pododbac, moze charakter, moze wyksztalcenie, moze ja nie bede w stanie go zaakceptowa膰. Moze nigdy nie spotkam takiego. A propos jesli wiecie o jakich艣 serwisach gdzie s膮 amatorzy pulchnych - to dajcie zna膰, Od 3 lat testuj臋 r贸zne diety, ale zniechcam sie, waga waha si臋 , Po 2-5 kilo zrzuc臋, ale spektakularnych efektow nie ma, Boje si臋, ze jak nawet schudn臋 te 30 kilo to po pewnym czasie wszystko pojdzie w gor臋 i mezczyzna poczuje sie oszukany. Nie wiem, na ile powinnam spu艣ci膰 z poprzeczki i jakich艣 preferencji wzgl臋dem m臋zczyzn,zeby miec gwarancj臋, 偶e kogokolwiek bede mia艂a.

Udost臋pnij ten post

90 kg przy twoim wzroscie to bardzo duzo... schudnij dla w艂asnego zdrowia przede wszystkim dla siebie! Zmie艅 nawyki 偶ywieniowe, dzis idz do sklepu i kup sobie zdrowe 偶arcie, duzo warzyw, owoc贸w, pij codziennie duzo wody, herbat zio艂owych... duzo jest takich rad. tylko czy chcesz? zgubic tak膮 wage jest bardzo trudno - nie przyjdzie 艂atwo. Ale mozesz traci膰 4 kg na miesiac bez problemu. Mo偶esz. Dasz rade musisz tylko byc bardzo konsekwentna. Napisz jak wyglada tw贸j jad艂ospis dzienny? co jesz ? doradzimy!

Udost臋pnij ten post

To, 偶e faceci to wzrokowcy i figura to jedna z pierwszych rzeczy na kt贸re zwracaj膮 uwag臋 to nic nowego...Wiadomo te偶, 偶e jedni faceci lubi膮 szkielety, a drudzy kr膮g艂o艣ci...S膮 kobiety kt贸re mimo swojej tuszy nie mog膮 ogarn膮膰 si臋 od facet贸w... Wi臋c o co chodzi? Chodzi o to, jak sama postrzegasz siebie i czy siebie akceptujesz:) Nie obwiniaj swojej nadwagi za to,偶e nie masz faceta.... S膮 dwa wyj艣cia: albo zaakceptuj siebie i pokochaj, je艣li b臋dziesz czu艂a si臋 atrakcyjna i pewna siebie, tak zaczn膮 Ci臋 widzie膰 inni, albo je艣li te kilogrami na prawd臋 rujnuj膮 Ci 偶ycie zmobilizuj si臋 i schudnij aby艣 w pe艂ni poczu艂a si臋 w艂a艣nie atrakcyja i pewna siebie. Ja cz臋sto spotykam kobiety kt贸re mimo swojej znacznej nadwagi emanuj膮 wszystkimi tymi przymiotami i s膮 bardzo seksowne:) Najwa偶niejsze aby艣 w swojej misji b膮d藕 to akceptacji siebie tak膮 jak膮 jeste艣 b膮d藕 odchudzania robi艂膮 to przede wszystkim dla siebie, nie dla facet贸w....

Udost臋pnij ten post

Ale w ko艅cu spadaj膮 ubrania... nadwaga nie wygl膮da 艂adnie czy seksownie. Odstaj膮cy brzuch jest wstr臋tny, dlatego tak z moim walcz臋:D Albo jak i艣膰 z facetem na pla偶臋? Ubra膰 sie w w贸r , czy sukienke do kolan? Nie chodzi czy inne mog膮 czy nie mog膮 sie op臋dzi膰 od facet贸w, nadwaga jest niezdrowa i nie przynosi nic dobrego! dla w艂asnego zdrowia trzeba zrzuci膰 - np ja wiem ze nigdy nie moge miec duzej nadwagi, bo mam problem z kolanem i ono nie wytrzyma艂oby takich niepotrzebnych obci膮偶e艅, a w贸zek inwalidzki mi sie nie marzy.

Udost臋pnij ten post

Nigdy nie by艂am szczup艂a waga waha艂a si臋 mi臋dzy 70-75 kg przy wzro艣cie 166cm . Faceci patrzyli na mnie z g贸ry i zazwyczaj by艂am tylko dobr膮 kole偶ank膮 a wszystkich facet贸w zdobywa艂y moje przyjaci贸艂ki. Gdy wreszcie zmieni艂am 艣rodowisko przesta艂am si臋 艂udzi膰 偶e kiedykolwiek kogo艣 znajd臋 wszystko si臋 odmieni艂o.Na pewnym portalu odezwa艂 si臋 do mnie m贸j przysz艂y m膮偶. Spodoba艂am sie mu ca艂a i pokocha艂 mnie tak膮 jak膮 by艂am. I nie jest on grubasem,ma艂o inteligentnym czy te偶 ma艂o przystojnym cz艂owiekiem. Jednym s艂owem s膮 ludzie kt贸rzy patrz膮 nieco g艂臋biej ni偶 tylko na figur臋... Ale z drugiej strony rzecz bior膮c po pewnym czasie uswiadomi艂am sobie 偶e moja waga jest przera偶aj膮ca. Dobijaj膮c do 80kg sama postanowi艂am to zrzuci膰 . Nie dla kogo艣 tylko dla samej siebie.

Udost臋pnij ten post

bylam tlu艣ciutk膮 nastolatk膮 a mimo wszystko nigdy nie mialam problemu z facetami. \"jaki艣 tam\" zawsze si臋 znalazl. Tylko, ze ja nie chcialam \"jakiego艣 tam\". Mi si臋 zawsze podobali ci z g贸rnej p贸艂ki za ktorymi latalo pol szkoly, ktorzy gustowali w blon szkieletach itd wiec wiecznie cierpialam. W koncu z mojego wielkiego cierpienia i nieszczesliwej milosci schudlam do 48 kg tak ze wygladalam jak jedna z tych szkolnych laseczek. jednak moja wielka milo艣膰 nadal miala mnie gdzie艣. I wtedy do mnie dotarlo ze nie wa偶ne czy b臋d臋 mial膮 troszke tu i tam czy b臋d臋 miala sylwetke modelki ta osoba poprostu sie mna nie zainteresuje i koniec i tak z cal膮 reszt膮. poprostu nie ejstem pust膮 blondi z usteczkami wymalowanymi r贸偶owym blyszczykiem i w bialych kozaczkach. Jak to zrozumialam to odrazu znalazlam chlopaka :P jednego, ale mi co艣 nie pasowalo. on byl zakochany a ja nie. wiec zrobilam zmiane na innego ale ten mi calkiem niepasowa艂 jako艣 dziwnie sie czulam w jego obecnosci. Potem jeszcze jeden. Taki przystojniak ze jak z nim wychodzilam to tylko widzialam jak pol autobusu sie na niego z otwarta paszcza gapi, 藕le si臋 czu艂am bo to dupek byl i 艣wirek i nici z urody jak ktos ma w glowie niepoukladane. Po kilku takich zmianach spotkalam kogo艣. Na poczatku stwierdzi艂am ze to napewno nie to- 藕le ubrany, pogarbiony i taki zaro艣ni臋ty jakby si臋 z tydzie艅 nie my艂. No ale pogadalismy troche i jako艣 tak si臋 czulam jakby艣my si臋 znali od zawsze. Okazalo si臋 偶e mamy wsp贸lnych znajomych i du偶o nas 艂膮czy. No i tak si臋 zacz臋艂o. A dzis jestem ju偶 ponad 2 lata po 艣lubie. Mam 2 fajnych dzieci i troche zmieni艂am mojemu m臋偶owi wystr贸j szafy :P wysylam regularnie do fryzjera i nie raz ju偶 slyszalam 偶e jest przystojny :P Co najwa偶niejsze jest fajnym dobrym czlowiekiem. Jasne, ze si臋 czasem k艂贸cimy i mamy r贸偶ne zdanie na r贸偶ne tematy ale nie umiemy 偶y膰 bez siebie zbyt d艂ugo. By艂 przy porodach swoich dzieci, by艂 przy mnie kiedy zachorowa艂am, byl kiedy wazylam 46 kg i kiedy wazylam ponad 100 i wiem, ze moge na niego liczy膰 :) Je艣li kto艣 patrzy na wygl膮d zewn臋trzny i skre艣la 2 czlowieka nie daj膮c mu szansy to ten kto艣 jest nic nie wart! Fizjonomia si臋 zmienia. dzi艣 jeste艣 gruba za 2 lata b臋dziesz jak patyk. Dzi艣 jeste艣 blondynk膮 jutro mo偶esz by膰 brunetk膮. To tak ma艂o istotne! Liczy si臋 to co kto艣 ma w swojej g艂贸wce i sercu :)

Udost臋pnij ten post

\"Od 3 lat testuj臋 r贸zne diety, ale zniechcam sie, waga waha si臋 , Po 2-5 kilo zrzuc臋, ale spektakularnych efektow nie ma, Boje si臋, ze jak nawet schudn臋 te 30 kilo to po pewnym czasie wszystko pojdzie w gor臋 i mezczyzna poczuje sie oszukany. Nie wiem, na ile powinnam spu艣ci膰 z poprzeczki i jakich艣 preferencji wzgl臋dem m臋zczyzn,zeby miec gwarancj臋, 偶e kogokolwiek bede mia艂a. \" i to jest Twoj problem , za szybko sie zniechecasz, poza tym nie stosuj diet z ksiezyca typu kopenhaska czy inne cuda, tylko zmien NA ZAWSZE sposob zywienia . Wtedy nic nie powinno pozniej isc w gore . A idzie w gore wiesz dlaczego ? Bo po diecie wracasz do swoich nawykow i zywienia sprzed diety i masz jojo. I jeszcze jedno - cwiczysz cokolwiek ? Sama zmiana nawykow zywieniowych tez da efekt - ale dlugo bedziesz musiala czekac. O ile sie nie zniechecisz po paru kg. Poza tym chcesz miec kogos \"na sile\" , juz natychmiast , czasami nie jest tak latwo i moze warto poczekac jednak na kogos, kto Ci bedzie pasowal , a nie ciagle obnizac poprzeczke, preferencje , tylko po to by miec kogokolwiek . To chyba nie o to chodzi. Wazylam 80 kg przy 170 cm, i wierz mi to nie jest norma, ani te 75 kg tez nie , to juz jest nadwaga . I to spora. Poznalam mojego faceta przy wadze okolo 75 kg (nie wiem ile to bylo dokladnie , byc moze nawet 78 ?? nie wiem, nie wazylam sie wtedy. Wiec tak nie duzo mniej jak 90 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mia艂am kole偶ank臋
wa偶y艂a o 20 kg za duzo, ale wymagania co do facet贸w, fiu fiu, tylko tacy z wyskiej p贸艂ki. Oczywiscie po co jej diety, za sugesti臋 ze przyda艂by sie jej aerobic obra偶a艂a sie. Efekt - prawie 28 lat na karku i 偶adnego faceta. Nigdy.

Udost臋pnij ten post

Autorko wydajesz sie sympatyczna osoba, jednak schudnac powinnas nie tylko dla facetow ale dla zdrowia proponuje ci diete south beach sa topiki tutaj , to jest zdrowa dieta i napewno schudniesz ja sama na niej schudlam kiedy mialam problemy zycze wszystkiego dobrego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 giovanna kasza manna
niby si臋 s艂yszy, 偶e s膮 r贸偶ne gusta i 偶e faceci cz臋sto preferuj膮 grubsze laski...hmmmm.... a jako艣 nie widz臋 potwierdzenia tego w 偶yciu. mam sporo koleg贸w, takich wr臋cz kupli. rozmawiamy na r贸偶ne tematy, te偶 tematy zwi膮zk贸w. 偶aden z nich nie lubuje si臋 w t臋偶szych dziewczynach. na ulicach to samo - rzadko si臋 spotka m艂odego przystojnego ch艂opaka id膮cego za r臋k臋 z grubaskiem :-O ( a je艣li ju偶 to taki widok wzbudza nie lada sensacj臋, niestety...) Grubsze kole偶anki??? bez facet贸w.... nie ma co si臋 pociesza膰, trzeba bra膰 si臋 za siebie !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iustereczko
Witam. Ja ju偶 nie jestem gruba ale ch臋tnie si臋 wypowiem. Ja pozna艂am swojego faceta jak ju偶 by艂am pulchniejsza i r贸wnie偶 znam par臋 przypadk贸w kobiet kt贸re tez mia艂y tak samo. Nie pami臋tam ile wtedy dok艂adnie wa偶y艂am ale chyba ko艂o 75 kg (wzrost 168), nie by艂o jeszcze tak 藕le, ale potem uros艂o do 80 i chcia艂o rosn膮膰 dalej. Nie mia艂am powodzenia ale mia艂am koleg贸w i on by艂 najpierw w艂asnie moim koleg膮. On by艂 z budowy taki misiek chocia偶 nie by艂 gruby i by艂 metalowcem, a ja zawsze by艂am weso艂a, u艣miechnieta zadowolona z siebie i z 偶ycia, koledzy mnie zapraszali ch臋tnie na swoje wypady do baru, chodzi艂am z nimi na koncerty, ale z tym jednym si臋 rozumia艂am jak nikt inny. Czasem chodzili艣my do baru sami ale nic wtedy nie kwit艂o mi臋dzy nami, dopiero po jakich艣 roku takich spotka艅 zacze艂o. Teraz to schud艂am 20 kg a m贸j jest takim grubaskiem :D, ale pocz膮tkowo sytuacja by艂a odwrotna. Co do tych innych przypadk贸w to m贸j jeden kolega ze studi贸w o偶eni艂 sie z dziewczyn膮 kt贸ra, by艂a rozmiaru wi臋kszego. On by艂 wysoki szczup艂y, dobrze zbudowany i zajebisty je艣li chodzi艂o o charakter a ona dwa razy pot臋偶niejsza od niego, dos艂ownie. W dodatku ja i moi koledzy do tej pory si臋 zastanawiamy co on w niej widzia艂, by艂a wredna, niemi艂a, pyskata, krzykliwa, dla mnie to nawet jakby by艂a 艂adna i zgrabna to by by艂a beznadziejna. Kole偶anka mojej siostry te偶 znalaz艂a o po艂ow臋 mniejszego od siebie faceta oboje s膮 bardzo wesoli. Ona zawsze by艂a gruba bo ca艂e 偶ycie na lekach by艂a ale dziewczyna mia艂a powodzenie w艣r贸d fajnych ch艂opak贸w poniewa偶 nie przejmowa艂a si臋 swoim wygl膮dem albo nie dawa艂a tego odczu膰, nigdy nie zna艂am bardziej u艣miechni臋tej os贸bki ni偶 ona. Moja kole偶anka z liceum te偶 mia艂a zawsze problemy z wag膮 bo na lekach ca艂e 偶ycie i nied艂ugo wychodzi za m膮偶, chocia偶 nie mia艂am okazji pozna膰 jej narzeczonego. Te dziewczyny mozna powiedziec ze s膮 oty艂e a znalaz艂y facet贸w. My艣l臋 偶e wa偶ne jest 偶eby sie podoba膰 samej sobie i da膰 si臋 pozytywnie odczu膰 w towarzystwie. Je艣li chodzi o facet贸w grubask贸w, nieatrakcyjnych czy starszych to tez nie nale偶y uog贸lnia膰 bo ka偶dy z nich mo偶e mie膰 wspania艂e wn臋trze. Mam takiego kuzyna kt贸ry wazy ponad setk臋 i ma atrakcyjn膮, fajn膮 偶on臋 i desperatka szukaj膮ca m臋偶a ona tez nie jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iustereczko
Ja w mojej diecie obcie艂am kalorie o jakies 200 kcal z zapotrzebowania dziennego i to nie zawsze, przesz艂am na zdrowy tryb 偶ycia, troszk臋 mniej w臋glowodan贸w a wi臋cej warzyw i owoc贸w, troch臋 膰wiczy艂am zw艂aszcza w dni takie siedz膮ce jak nie mia艂am 偶adnego ruchu, ale przede wszystkim da艂am sobie bardzo duzo czasu na schudni臋cie, powiedzia艂am sobie 偶e jak schudn臋 to schudn臋 a jak nie to grunt 偶ebym dalej nie ty艂a i si臋 uda艂o. Zaje艂o mi to troch臋 d艂u偶ej ni偶 diety cud bo jakie艣 p贸艂tora roku ale waga nie przybywa, teraz staram sie nie przekracza膰 dziennego zapotrzebowania, staram si臋 nie 艂膮cz臋 w臋glowodan贸w i bia艂ek i jest naprawd臋 dobrze. Powiem ci 偶e u mnie te pierwsze kilogramy zrobi艂y ogromn膮 r贸偶nic臋 w moim samopoczuciu, ale moim pierwszym celem nie by艂o 5 kg w d贸艂 w ci膮gu tygodnia tylko "nie przyty膰 wi臋cej". Po prostu wyznacz sobie ma艂e kroczki, jak "kilogram mniej za tydzie艅" "p贸艂 kilograma mniej za tydzie艅" i staraj si臋 tego nie przyty膰. Ciesz si臋 z ma艂ych sukces贸w, jak masz na co艣 ochot臋 np na cukierka to nie odmawiaj sobie tego za wszelk膮 cen臋, po prostu zjedz tylko mniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zawsze odchudzajaca si臋
ja dopiero po roku uzyska艂am prawid艂ow膮 wag臋,przestrzegajac zasad prawid艂owego 偶ywienia. Przez pierwsze 2 m-ce waga nawet nie drgn臋艂a. 3 lata temu na tabletkach schudlam 20 kg w ci膮gu 2 m-cy. ale tak jak napisalam wczesniej doprowadzilam sie do ruiny. Potrzebny jest czas . A ka偶de p贸l kilo co 2 tygodzie b臋dzie ci臋 cieszylo. I co jakis czas coraz bardziej lu藕niejsze rzeczy. Pozdrawiam wszystkie Panie na formu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grubaibez
Wiem, 偶e powinnam na problem mojej oty艂o艣ci spojrze膰 globalnie, Nie chodzi o jeden aspekt 偶ycia. Wiem, ze oty艂osci przeszkadza w relacjach z facetyami, w pracy, nie m贸i膮c o zdrowiu. W tym topicku skoncentrowa艂am si臋 jednak na jednym z problem贸w. A wi臋c, s膮 dwie opcje - akceptacja siebie- no ale co z tego? Nie wierz臋 ,偶e na fali samoakceptacji i euforii nagle znajd臋 amatora mojego zaakceptowanego cia艂ka. Opcja dwa- schudn膮膰. Hm, po cichu liczy艂am na jak膮艣 opcj臋 "trzy" , je艣li schudni臋cie nie uda mi si臋. Poza tym proces ten moze trwa膰 i 2-3 lata a wiadomo, ze chcia艂abym jak najszybciej by膰 z kim艣 w zwi膮zku.:) Kole偶anka , kt贸a pisa艂a ,ze wa偶y艂a 48 kilo ( szok jak dla mnie!) zacze艂a wymienia膰, 偶e mimo wygl膮d super laski d艂ugo nie mog艂a odnale偶膰 szcz臋艣cia. No ale jak sama zacze艂a wymienia膰 "dziwnym trafem" wraz ze zmian膮 wagi mia艂a jednego, drugiego , potem nast臋pnego.. itd..ech no i w艂asnie, te偶 chcia艂abym tak powybrzydza膰 i ponarzeka膰, 偶e to nie "to". Ale niestety, nie mam okazji:( Teraz nie jestem na 偶adnej diecie, wczesniej ogolnie by艂o odstawianie s艂odyczy i ograniczanie kalorii, kopenhaska, g艂od贸wka nawet. Moj dzie艅 spo偶ywczy wydaje sie bardzo przecietny, rano kawa, pozniej ze 4 kanapki, pozniej jakis wafelek, owoc, ciastko, zupka chinska, Na obiad jak to na obiad, ziemniaki, zupa, pierogi, w zaleznosci, do kolacji skladajacej sie zazwyczaj z chleba dobijam na roznych przek膮skach. Nie 偶ywi臋 si臋 czesto jedzeniem typpu fastfood. nie pij臋 alkoholu. Jem tyle co moja mama , ale ona jest normalnej budowy, Ojciec jest typu wieprzowatego. Fakt faktem, ze nie 膰wicz臋. Na fitness nie p贸jde bro艅 Bo偶e. Wstydz臋 sie po prostu. Mieszkam w nie tak du偶ym mie艣cie. W domu nie mam mobilizacji do cwicze艅. Najch臋tniej wyjecha艂abym na typowy turnus odchudxaj膮cy dla grubas贸w, ale nie sta膰 mnie na takie ekskluzywne wyprawy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iustereczko
Chyba jestes w b艂臋dnym kole dziewczyno. Im szybciej zaczniesz tym szybciej schudniesz. Diety typu kopenhaska albo 800 kalorii sobie odpu艣膰, bo to krok do dalszego tycia. Po prostu nie przekraczaj codziennego zapotrzebowania spr贸buj ograniczy膰 s艂odycze i wog贸le w臋glowodany ale nie rezygnuj z nich ca艂kowicie. Wiadomo 偶e na szczuplejszych dziewczynach facet pr臋dzej zawiesi oko ni偶 na dziewczynie oty艂ej, trzeba wtedy nadrabia膰 innymi walorami. Mo偶e dba膰 o wygl膮d, spr贸bowa膰 sie lepiej ubiera膰, tak jak tu niekt贸rzy sugerowali odpowiednio do wagi, u艣miecha膰 si臋, robic dobre wra偶enie a w mi臋dzy czasie powoili schodzi膰 w d贸艂 z wag膮. Nie ma z艂otego 艣rodka, 偶ycie nie jest sprawiedliwe. Spr贸buj na pocz膮tek schudn膮膰 par臋 kilo wtedy na pewno poczujesz si臋 lepiej. Ja na pocz膮tku w ci膮gu miesi膮ca schud艂am 2 kg ale to by艂 dobry pocz膮tek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Iustereczko
i ruch. Nie musisz od razu si臋 na fitness zapisywa膰 jak masz czas to spacery, w domu gimnastyka, skakanka, biegi w miejscu

Udost臋pnij ten post