Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAJA123

dziwny poród

Polecane posty

Gość KAJA123

Czy to normalne, żeby wody odeszły, a poród odbył się po trzech dniach? Jak można po odejściu wód położyć się spać zamiast jechać do szpitala???

Gość wiecie co ja mam
mozna i udusic dziecko np mozna

Gość qwertyui
" Czy jest jakiś "bezpieczny czas" od odejścia wód do zakończenia porodu? Czy jeżeli np. wody odeszły rano, a następnego dnia rano poród się jeszcze nie zakończył, to jest to powód do ewentualnej interwencji lekarskiej? Mówi się, że słońce nie powinno dwa razy zajść nad rodzącą. Oznacza to, że za bezpieczny i rozsądny czas od momentu rozpoczęcia porodu do jego zakończenia uznaje się około 24 godzin. Oczywiście szpitale mają w tym względzie różne standardy. Jeśli wody płodowe odpływają, po 6-12 godzinach - jeśli nic się nie dzieje - poród zwykle się przyspiesza (najczęściej podłączając kroplówkę z oksytocyną). Czas nie jest tu jednak jedynym czynnikiem. Równie ważne są: stan dziecka oceniany za pomocą zapisu KTG, wygląd odpływających wód płodowych, oraz stan kobiety (temperatura ciała, tętno i badanie krwi pozwalające wychwycić ewentualny stan zapalny). W razie zagrożenia dziecka infekcją wewnątrzmaciczną, poród należy zakończyć jak najszybciej. "

Gość KAJA123
Dzięki, ale dla mnie to i tak nierozsądne nie chcieć iść do szpitala. Jakie te matki są nieodpowiedzialne!!!

To ktos tak zrobił?!!! Gdyby mi odeszły wody od razu bym jechała do szpitala. Głupota ludzka nie zna granic.

Gość
Ale to nie jest zawsze wina matki. Osobiście znam dziewczynę,któej odeszły wody,zadzwoniła do szpitala,a tam jej powiedzieli,że jak nie ma regularnych skurczów,to żeby poczekała,bo nie gwarantują,że ją przyjmą. Ostatnio nawet byłam na dnu owtartym jednego szpitala; tam położna powiedziała nam wprost,że jak są skurcze regularne co 3 minuty,to mamy przyjeżdżać,ale jak są co np.10 min,to prawdopodobnie nas odeślą do domu. A przecież wiadomo,że każda kobieta inaczej ten poród przechodzi...U jednej te skurcze będą trwały 6 godzin,zanim będzie jakiekolwiek rozwarcie,a u drugiej minie może 15 minut.

U mnie warunkiem natychmiastowego przyjazdu do szpitala bylo : odejscie wod, krwawienie lub regularne skurcze co 5 min. Jak wody odchodza nalezy isc do szpitala, bo moze dojsc do zakazenia. I o tym powinna byc poinformowana kazda kobieta w ciazy.

Jeżeli od odejścia wód płodowych minęło 12 godzin, lekarze podają antybiotyk, bo im więcej mija czasu, tym większe ryzyko wejścia zakażenia. Dzieci rodzone wiele godzin po odejściu wód płodowych (mówimy o 12 godzinach i więcej) rodzą się w gorszej kondycji, otrzymują zazwyczaj mniej punktów. Jeżeli nie ma pomocy lekarskiej wchodzi zakażenie, dochodzi do zamartwicy. Po odejściu wód płodowych trzeba od razu jechać na porodówkę, nie ma na co czekać.

niekiedy wody odcjodza np. w 28 tygodniu i co wtedy? To nie wina matki. A poza tym daja antybiotyk

Gość a koleżanka skąd ma takie info
krótko po odejściu wód płodowych zadzwoniłam na izbę przyjęć i położna powiedziała, zebym dopakowała torbę, wzięła sobie szybki prysznic i przyjechała do szpitala. Wody odeszły mi o 9 rano a półtorej godziny później byłam juz w szpitalu

mi przy 1 porodzie wody odeszly okolo 4-tej rano a urodzilam po 22 NASTĘPNEGO DNIA polozne stawaly na glowie zeby przyspieszyc, mialam oksytocyne, czopki,zele,masaze i chyba wszystko co mozliwe...

Gość Myślę że...
Evi, ale z ryja to ty jesteś paskudna.. :/