Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wedel

Moj roczny syn jeszcze nie chodzi i sie martwie...

Polecane posty

Nie martwilam sie ,ale bylam dzisiaj i pediatry,ktora z tego zrobila wielkie halo:( Zalamka...

Gość hahahahhahaihihihh
raczkuje >>?? chodzi przy np. szafkach?? ile wazy?

Nie martw się, dwóch moich bratanków jak miało rok też jeszcze nie chodziło. Jeden za rączkę i przy meblach, drugi nawet za rączkę nie chciał, ale bardzo raczkował.

Gość nie rzucać się
luz blues siostrzenica mojego chłopaka, dzisiaj ma właśnie roczek:) tez nie chodzi, raczkuje świetnie, ale ze stawaniem to też jeszcze nie szaleństwo. Za to np bierze komórkę, przykłada do ucha i mówi alooo, alooo :D z kolei moja siostrzenica, prawie że biega, a roczek ma dopiero 6 marca! tak ze wszytko zależy do dziecka, twój synek pewnie już coś za to robi innego :)

nie przejmuj sie i faktycznie pomysl o zmianie pediatry jesli raczkuje, wstaje, chodzi przy meblach i jedyne co to nie chodzi sam to ten pediatra jakis konowal. tylko matke straszy mam kolezanke ktorej synek ma juz rok i 7 miesiecy i nie chodzi. znaczy ma sile i umie ale nie chce i sam nie idzie. i jej lekarka powiedziala ze ma nie zmuszac. woli raczkowac niech raczkuje a jak mu sie zachce to pojdzie. on byl wczesniak urodzil sie 2 miesiace przed terminem wiec to pewnie tez troche opoznia. ona sie martwila ale lekarka ja uspokoila. ma sile i umie ale NIE CHCE. na Twoim miejscu bym sie nie przejmowala. moj maz zaczal chodzic jak mial 14 miesiecy, mojej kolezanki corka jak miala 15 miesiecy. duzo dzieci dopiero po roku zaczyna chodzic i nie ma w tym nic nienormalnego

tak raczkuje,wstaje sam przy meblach.Pediatra juz jakies korekcyjne (prywatne!)gimnastyki mi ustalila dla dziecka,ale zmieniam lekarza! Dzieki\" Aaa,Maly jest dosc duzy,wazy 12kg

Nie martw się! Może być tak jak koleżanka pisze wyżej.Lekarz znajomemu klientów wpycha :D Każde dziecko jest inne! I nie ma co panikować.Grunt że chodzi sam przy meblach a nie siedzi czy też leży.Wtedy można by było się zamartwiać. Mój synek poszedł na nogi wieku 13 mieisący(bez niczyje pomocy,dodam że nie mieliśmy chodaka)

Gość nie martw sie
moja corcia zrobila pierwszy krok ja miala prawie 14 mc ( dokladnie tydzien brakowal do 14 m ) teraz ma 7 lat i jest okazem zdrowia

Gość
Ja też pózniej chodziłam, dopiero jak miałam półtora roku, wyrosła ze mnie zdrowa dziewczyna, nie martw się wszystko będzie w porządku.

Gość nie martw sie ja zaczelam
chodzic jak mialam 14 miesiecy, a mam teraz 29 lat i sama spodziewam sie pocieszki :) Dzieciaczki roznie zaczynaja chodzi, jedne przed rokiem, inne po, a jeszcze inne jak maja poltora roku. Corki mojej siostry tez zaczely chodzi majac jedna 13, a druga 15 miesiecy (ta druga to byl taki pulpecik, wiec moze dlatego), a teraz jedna ma lat 15, a druga 9 i sa zdrowe jak rybki i bardzo kochane. jakas walnieta ta pediatra, lepiej zmien lekarza na jakiegos kompetentnego, a nie jakas babe histeryczke.

ale co ją tak zaniepokoiło?sam wiek dziecka? chora jakaś:o bardzo duzo dzieci zaczyna chodzić sporo po roku a tymbardziej te które świetnie raczkuja.Nie chce im sie po prostu,bo na czterech sobie swietnie dojdą.

Gość
Lekarze też mogą się mylić, w moim przypadku to było z niedosłuchem, myśleli,że nie usłyszę śpiewu ptaków i innych dzwięków, nie mieli racji.

Gość Nie bój nic
moje dziecko ma 13 m-cy i tez nie chodzi. A na dodatek nie ma ani jednego zęba:-))) Pediatra mówi, że wszystko jest ok i mam się nie martwić, więc się nie martwię:-))

Gość Katka na dachu
moja córka zaczęła chodzić jak miała 16 miesięcy, dlatego właśnie że była duża i ciężka ważyła ok roku- 12 kg. Nikt z tego nie robił paranoi