Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

CIĄŻOWE PRZESĄDY Czyli czego nie powinna robić ciężarna

Polecane posty

Witam Was kobietki:) Jakie znacie ciażowe przesądy? Ja słyszałam, ze ciężarna nie powinna zaglądać przez dziurkę od klucza . Nie powinna też chodzić na pogrzeby. Łapać się gdzieś na ciele jak się przestraszy bo dziecko będzie miało znamię w tym miejscu. Co do tego przesądu to moja mama powiedziała, ze to prawda bo moja babcia jak była w ciązy z moja mama przestraszyła się myszy i złapała się za udo i moja mama urodziła sie ze znamieniem \"myszką\" na udzie. A Wy? Jakie znacie przesądy?:)) Podzielcie się:)_

Gość plus i minus odpowiedz
zakładac takich tematów, grozi głupotą.

Jakby ktoś wierzył w te wszystkie przesądy, że pod liniami wysokiego napięcia nie można przechodzić, naszyjników nie nosić, z psem się nie bawić, nie zaglądać w judasza, głowy nie myć itp itd to zasyfiałym w łóżku całą ciążę by trzeba być :(

smarkula ale wtedy dziecko mogłoby sie leniwe urodzić od tego leżenia:P autorko już był tutaj taki temat, musisz poszukać jeśli cię to interesuje.

O matko, słyszałam cały stek bzdur i w żadne nie wierzyłam. Między innymi: - patrzysz przez dziurkę od klucza - będzie zezowate dziecko - farbujesz włosy- urodzisz rudzielca - nosisz łańcuszki - dziecko będzie owinięte pępowiną - masz zgagę w ciązy- dziecko będzie miało bujne włosy - jak cię ktoś wystraszy i dotkniesz się - dziecko będzie miało znamię w tym miejscu.......

I większość dzieci sie łysych rodzi- to chyba nie jest skuteczny środek na porost włosów w takim razie....:P

taaa ja wlasnie dzisiaj w nocy zostalam ciocią po raz 5:) mój brat ma dwie córeczki, wybudował dom rodzinie teraz chce posadzić drzewo:) Bratowa w ciązy więc modlili się o synka a nie o trzecią córeczkę:) Wiadomo, ze najwazniejsze zeby było zdrowe, ale chyba kazdy faceet ma to w podświadomości, żeby mieć syna:) No i urodził się synuś:) Oboje są szatynami a maluszek urodził się z czarnymi długimi włoskami:) Ale wiekszośc dzieci rodzi się z czarnym owłosieniem:) Mojej siostry synek tez urodził sie z czarnymi włoskami a dzisiaj jest blondynem!!!!!

No to super:) Ja już mam jednego syna, a drugi sie lada moment urodzi. Miała być córeczka, ale mój mąż drużynę piłkarska kompletuje hehe