Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka879

Ksiądz po kolędzie

Polecane posty

Gość malinka879

Własnie wyszedl ode mnie ksiądz. Kazdy mówi, że są pazerni i zaruja na ludziach a sami jeżdzą mercedesami. A tu Was zdziwie. U mnie jest wyjątkowy ksiądz. Fakt zajrzał do koperty, ale powiedział, że to za dużo. Że mamy duża rodzinę 6 osób i zostawmy sobie. Wyjął jeden banknot 100zł i zostawił na stole. Oczywiście nie pozwoliliśmy mu tej kasy nie zabrać. Ale jestem pełna podziwu:)

Gość tak sobie a muzom
dajac az tak duzo, dopuszczasz sie grzechu: pycha :O

Gość malinka879
chyba sobie zartujesz

nie ważne ile! ważne by ze szczerego serca . szczerze dać albo szczerze nie dawać nic. bąz zimny albo gorący. najgorsi są Ci jak szczury z tonacego okretu brak im charakteru. dają a potem wymawiaja.nie ma przymusu dawania. i to jest wolna wola .

Nie rozumiem po co księdzu dawać tyle pieniędzy. 100 zł? więcej? :O Czy oni kurwa żyją w biedzie? Nie mają co jeść? Nie mają w czym chodzić!? Wolne żarty... Jak taki ksiądz sobie przejdzie jeden blok średni, powiedzmy 7 klatkowy, 4 piętrowy... i każdy da mu 20 zł to i tak już dość sporo na tym klecha zarobi! ... 1700 zł. :O Nie wystarczy biduli ? biorąc pod uwagę, że na osiedlu jest... w chooj bloków. Otrząsnąć się proszę.

Gość malinka879
Ksiądz chodzi po kolędzie raz do roku. Jak mozna miec takie nastawienie? Ja wierze w uczciwosc. I wiem, ze w mojej parafii jest uczciwie. Kosciol wyremontowany, ogrzewany ladnie wszystko. Nawet nie wiem czy ksiadz ma jaki kolwiek samochod

Ja wiem, że u mnie księża mają samochody i to nie byle jakie :O Mieszkam zaraz obok ich \"skromnego\" domku :) A tak żeby było luźniej to: Pamiętam, jak ksiądz zawsze chciał mój zeszyt do religii oglądać :D Jak byłam w podstawówce. A ja prawie nigdy nie pisałam na religii. Nudziło mnie to, a jak już to takie bazgroły że masakra. Inne koleżanki to jakieś obrazki, kolorki, szlaczki... no cud miód, a mój zeszyt, jak brudnopis hehehe. I co roku ściemniałam że pożyczyłam koleżance :)

Gość marna ta prowokacja
:p

Gość ergeasv
ja bym mu k*****e dał co łaska www.youtube.com/watch?v=bipjalbwd_q

Gość gość
www.youtube.com/watch?v=8YnNC-g-LV0

Gość gość
Mam znajomego, który w sumie niedawno skończył seminarium. Miał farta bo trafił do dość bogatej parfii w średnim mieście. Jak skończył to seminarium to nie miał praktycznie nic jeśli chodzi o oszczędności i rzeczy materialne). Jest księdzem 2 lata i w tym czasie zdążył kupić autko za kilkanaście tysięcy, 2-3 razy w roku zakłada nowe długoterminowe lokaty, szczególnie właśnie po okresie świąteczno-noworocznym (kolęda), Wielkanoc i Wszystkich Świętych (wypominki). Pyta mnie często o te lokaty, bo działam w branży finansowej i sie na tym w miare znam. Do tego 2-3 w roku jakieś dłuższe wyjazdy w góry, jeziora, wakacje za granicą. Nieźle mu się powodzi,