Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

można podawać 2 -letniemu dziecku miód do herbatek przy zapaleniu oskrzli

Polecane posty

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
miód może uczulać,ale jak nie jest alergikiem to nie ma problemu.

Gość mkk
no nie jest, a np.samej herbaty z lipy czy dzikiej róży niesłodzonej nie wypije..zastanawiam się tylko czy miód nie podrażnia..

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
miod tylko wtedy gdy nie ma kaszlu sie podaje bo wlasnie podraznia i dziecko mocniej kaszle,

Gość mamamalejistotkiii
lek med, jestes jeszcze mam pytanie.

Gość karoolek.....
w kwesti miodu , zaden wokalista operowy tym bardziej nie bedzie miodu jak jadł tak pił - tu masz odpowiedz w pewnym sensie, Po drugie , jezeli dodajesz miodu do cieplego napoju (tu odszukaj sobie kwestie temperatury) to zabijasz to co w miodzie najlepsze .

takie naturalne dzialanie wykrztuśne nie wywoła przecież choroby :-O natomiast korzyści są nie do przecenienia.Do gorącego mozna tylko nie wrzątku.

Gość mamamalejistotkiiii
moje dziecko mialo jakis czas temu wysypke na raczkach, nogach. Wysypka znikła po podaniu zyrtecu ale w tym miejscu ma teraz suchą, szorstką skóre. Ja sie oczytałam ze szorstka skora moze byc tez przy anemii i popadam w paranoje. Kąpie ją w emolium i smaruje kremem tej firmy. Poradź:)

anemię bardzo prosto wykluczyć :-)))), emolium bardzo dobre-a takie łuszczenie po wysypce moze być jakiś czas( złuszcza sie "podminowany " wysypką i delikatnym obrzękiem naskórek.

Gość jmfdfkeglkrmgt
lek med 1 na pewno nie jesteś lekarzem alergologiem, bo miód może uczulać i to bardzo.

nie napisalam ze nie moze uczulać tylko ze uczula rzadko.Nie jestem alergologiem tylko pediatrą i wiem co piszę :-))))

Lek Med1 nie ma się co tłumaczyć. Jest tu tyle mądrych głów że chyba szkoda czasu. I tak nie wszyscy docenią pomoc. 🌼

Gość mamamalejistotkiii
baaardzo Ci dziekuje:) ona tak poza tym nie jest ani blada ani jakas słaba, śpi normalnie, dokucza za czworo:) Tylko to łuszczenie mnie martwiło. ALe juz mnie uspokoiłaś:)

moje dziecko juz je miod, ma 2 latka, tez słyszalam ze miod uczula mocno, ale w sumie jej to nie dotknelo a jest uczulona na sporo rzeczy.

Gość mkk
to sma nie wiem, chyba będę słodzić cukrem....te herbatki w sumie pije tylko w czasie choroby...

Gość aaaaaaaaaaaaaaaacccc
podnoszę