Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pomidorówka

Waga pierwszego i drugiego dziecka-czy podobna?

Polecane posty

Gość agatka888
tylko czy sie jakos przepchnie:)syn dal rade:)

jak bede miala taki wielki beben jak przy pierwszej ciazy to ryzykowac nie bede bo drugi raz tego sn nie przezyje

Gość agatka888
ja tez mialam ogroooomny brzuch choc duzo nie przytylam(14kg) ale zaryzykuje drugi raz:D

Spoko, ten drugi syn, choć większy, urodził się błyskawicznie, w odróżnieniu od pierwszego :D.

pierwsze chłopczyk 58 cm waga 4320 druga dziewczynka waga 4200 nie

Gość eeeeeeeetam
Moj syn mial 62 cm i wazyl 4600,no i silami natury.Teraz jestem w 20 tygodniu ,brzuch mam jak w 7 miesiacu i caly czas maluszek jest wiekszy niz powinien.Zaczynam sie martwic.

Gość eeeeeeeetam
Czy mial ktos podobnie??????????

moja koleżanka syn 4100 córka 3400 przyjaciółka syn 2700 -byla na diecie-cukrzyca córa tez zapowiada sie mala wszystko zalezy od tego ile się je ja jadłam sporo i synek urodzil się 4200 i 57cm

Gość adelaida niebieska
syn- 3600 syn- 3500

U mnie: corka - 3700g - 2 dni po terminie syn - 4100 - 9 dni po terminie W obu ciazach przytylam 13kg. Nie sadze,ze ilosc jedzenia w ciazy ma zwiazek z waga dzieci (raczej jakosc)... Glownie to genetyka. Regula jednak sie potwierdza,ze drugie dziecko ciezsze niz pierwsze - choc oczywiscie zadna ciaza nie jest taka sama jak poprzednia, wiec i rezultat moze odbiegac od pow.reguly ;)

u mnie: 1. córka - 3800 2. córka - 3700 u bratowej: 1. córka - 4500 2. córka - 4800 3. syn - 5050 wszystkie porody sn

u mnie się nie sprawdza 1-córka 4050/55 2-syn 3520/57 ale moja ciotka to rozrzut zrobiła córka 3000 syn 5700/63 :D

1. córka 1670g 41,5cm 2. syn 3840g 58cm ale córa wcześniak z 33tc więc się nie liczy :P

Gość eeeeeeeetam
Dzieki dziewczyny za wypowiedzi. W pierwszej ciazy przytyam 18 kilo i zaraz po porodzie spadlo mi 10.Nie objadalam sie jakos szalenczo.Mialam ataki na kwasne.W tej chwili bardzo uwazam na to co jem,duzo warzyw ,owocow,surowki. Nie znam jeszcze plci,za tydzien mam usg.z pierwszym od samego poczatku wiedzialam i czulam ,ze to bedzie chlopczyk i tak bylo,teraz mam watpliwosci.

Gość eeeeeeeetam
Rafinka,ta Twoja ciotka to faktycznie rozrzut zrobila,az strach sie bac.:-)

Gość gość
Moj synek - 41 tydzień - 5300 i 60cm. Oczywiście i na szczęście cesarka :) Dodam, że nie miałam cukrzycy ciążowej :) teraz jestem w ciąży z drugim dzieckiem, ciekawe ile będzie ważyło :)))

Gość gość
Obaj chłopcy pierwszy 3400 drugi 4250

Gość gość
Mam jedno ale koleżanka urodziła trzecie. 1. 3700 2.4700 3.3920 Środkowe najbliżej terminu. Pierwsze i 3 38tc

Gość gość
Córka - 2020 , 38 tydzien Syn - 3750 , 38 tydzień

Gość gość
syn - 3080 g córka 3160 g dodam, że po różnych tatusiach :) a waga podobna i w ogóle jak zobaczyłam córkę, to mi się wydawało że taka malutka jest, bo poród był o wiele łatwiesjzy, po prostu wyskoczyła :D

Gość gość
Syn- 3830 54cm w 38 tc Córka- 3060 46,5cm w 36tc Różnica miedzy maluchami 1,5roku

Gość gość
córka 2880/51 druga córka 2930/53 różnica między nimi 3 lata no ale ja grubo po 30 jestem ale nadal przed 40 no i w obu ciążach pracowałam do 38 tc( w gastronomi i to fizycznie)