Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w kropc.e

zaproszenia ręcznie robione - pomocy

Polecane posty

Gość jestem w kropc.e

Zrobiłam projekt zaproszenia. Wygląda to mniej więcej tak, że kartonik jest ecru z ładną fakturką a w środku miała być wklejona złota wkłada z zadrukowanym tekstem. Kupiłam papier na próbę, wydrukowałam i było ok. Drukowałam na szaro bo nie miałam czarnego tuszu. Teraz kupiłam oryginalny czarny tusz i lipa. Bo ten złoty papier jest taki perłowy i jak na nim drukuję i potem przetrę tekst palcem to tusz się rozmazuje. Ma ktoś pomysł jak z tego wybrnąć?

Gość jestem w kropc.e
to dobrze, sprecyzuję, co zrobić aby uratować jakoś i papier i tusz? czekam kilka dni aż wyschnie i nic. Ale moze ten lakier się sprawdzi i nie narobi przy okazji plam...

Gość moze jakis cienki pergamin
przyłóż i docisnij tak zeby nie rozmazac, nadmiar tuszu sie wsiaknie. Albo jakis dobrze chłonny papier, serwetki czy husteczki higieniczne. Moze cos pomoze

Gość nic z tym nie zrobisz.
Pewnie masz taki gładki papier, tusz w niego nie wsiąka, tak? Jeśli tak to tym tuszem nic nie nadrukujesz. Niestety, lakier do włosów nic tutaj nie pomoże, efekt będzie taki, że papier będzie się kleił. Na takich gładkich powierzchniach, które nie przyjmują tuszu drukuje się laserem. Więc -albo kupisz inny papier, albo znajdziesz kogoś kto ma dobrą drukarkę laserową.

Gość jestem w kropc.e
dzięki za rady, wygląda na to że lakier do włosów spełni (nie)swoją funkcję:) Dziękuję Nie kumam