Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj malutko je

jaka porcje obiadu zjadaja wasze2-3latki?

Polecane posty

Gość moj malutko je

Moja prawie 3-letnia córka tez malutko. Małą miseczkę zupy jak zje to jestem szczęśliwa.

Moj 2 letni syn je dosc sporo, na sniadanie potrafi zjesc 4 kromki chleba :) Obiady tez zjada cale... z tym, ze jest bardzo zywym i energicznym dzieckiem :) wybiega sie, wyszalej... potem musi nadrobic :)

Moja Mała tez jest bardzo energiczna i podjada raz na jakis czas kanapki, jakieś placki, kaszkę, owoce i inne rzeczy. Jednak chyba tylko kaszke w sporych ilościach je sama, obiadem musze karmić i mino to nie zawsze chce. No ale waga ładnie wygląda, Mała świetnie się rozwija.

moj synus je duzo sam nawet potrafi upomniec sie o jedzenie zupy z zemniakami i mesem zjada miske i wola jeszcze wiec nalewam i zjada droga czasem sama sie dziwie na sniadanie zjada kanapke i duzy serek czasem platki i serek :) w ciagu dnia zjada tez przekaski slodycze oczywiscie nie w duzych ilosciach :) owoce i pije 2 x dziennie kako u nas bylo tak od poczatku od urodzenia zjadal duzo jak sie urodzil wypijal 150ml mleka co 1,5 godziny az sie martwilam ale polozne mowily ze jesli potrzebuje tyle to mam dawac teraz ma 2 latka :D ale nie martwcie sie kazde dziecko jest inne nie zmuszajcie dzieci do jedzenia powolcie zeby poczulo sie glodne wiem ze to dziwnie brzmi i ktos moze pomyslec jak moge pozwolic aby dziecko bylo glodne ale zapeniam ze to dobra metoda :D ograniczcie slodycze jesli je podajecie i pamietajcie ze czlowiek bez wzgledu maly czy duzy ma taki instynkt ze nie umze z glodu jak 2-3latek bedzie glodny powie wam o tym :)

No pewnie, najwazniejsze, ze dziecko dobrze sie rozwija i przybiera na wadze :) Ja bym chciala, zeby moj syn podjadal sobie jakies kaszki, ale pluje tym od kiedy skonczyl 15 miesiecy :(

Gość roznie w poprzek i podłuznie

moj 2,5 latek je dosyc sporo, 1 przez chleb na sniadanie, o 13 talerz zupy, o 17 drugie danie to co my tylko w troszke mniejszej ilosci, o 20 jakas kromka na kolacje albo cos innego,miedzy posilkami jakies przegryzki typu danio albo owoc albo slodycz; jedyne co mnie martwi to to ze kompletnie nie pije mleka odkad odstawilismy butelke, a teraz to juz nawet z butelki nie wypije nawe gdybym chciala do niej wrocic, wprawdzie je mleczne produkty typu serki,jogurty,ser zolty,ale mleka ani kropli juz od kilku miesiecy

Moja na śniadanie je zazwyczaj miskę kaszki i kromkę chleba. Doprawi potem ciastkiem ;) Na obiad, jak jest zupa, to zje dużo. A tak potrafi zjeść jajko i ze dwa ziemniaki. Deser to jakiś serek. Taki, jakby drugi obiadek, to już zalezy co jest, ale coś tam podziubie ;) Kolacja to u nas jeszcze butla, około 350 ml. Zależy od dnia itd. Wiem, że w żłobku super je. W domu potrfi powybrzydzać :o

Gość mamaZuzki23
Ja starm sie przygotowywac obiadki wspólnie z dzieckiem.A to dzieki blogowi ciufci.pl i .Tam wiele cennych porad jak je wspólnie urozmaicac.Dzieki temu je wiecej i chetniej

Gość hgjggj
moj jadł sporo zurek z jajkiem na sniadanie miska zupy na obiad parowka teraz ledwo butle kaszki wypija

Gość werraaa
a ile ważą, bo mój majac 2,8 mies tylko 12 kg, do tego okropny niejadek,

Gość hjkfk
13,5kg-ale jest niski

Moja corka ma 2,5 roku. Koło 7 rano wypija 210 ml mleka, kolo 9 kanpke, albo jajecznice, placuszek , twarozek ... Koło 13 zupę (mały talerz dla dorosłych) albo jak nie ugotuję to serek i ew jakis banan. O 16 jemy wszyscy 2 danie - zjada wtedy zawsze mieo albo rybe, surowke jak jej podpasuje. Ziemniakow nie lubi, jak jest kasza jeczmienna albo ryz czy makaron to wtedy chetniej. Ale drugie danie wchodzi jej gorzej. W zaleznosci od tego ile zje to za jakies 1,5 godziny zjada przekaske - jabłko albo inne owoce. Potem kolo 19.00 kanapka, nalesnik a potem o 20 210 mleka.

moj tez je malo :-/ kiedys jadl b duzo, pamietam jeszcze czasy kiedy pediatra kazala troche pilonwac syna w jedzeniu a teraz... hmmm moj wazy 13,5 kg ma ok 94 cm