Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika_123

ile kosztuje niania?

Polecane posty

Gość monika_123

Muszę wrócic do pracy, mieszkam w bardzo małej miejscowości, muszę zatrudnic nianie na 10 godz dziennie do 13 miesięcznego dziecka, z jakim wydatkiem powinnam się liczyc?

Gość kamilkaimama
mieszkam również w małej miejscowości, nianie mam 9 godzin dziennie-pon.-pt i płacę 500 zł/mc

ehh ta Polska ;/ jak czytam takie rzeczy, to az mi sie pracowac (nawet dorywczo) odechciewa.. w wakacje pracowalam jako niania. opiekowalam sie dwoma blizniaczkami w Holandii, 10euro za godzine od pn do pt, nocleg i wyzywienie oplacone, do tego dostalam auto zebym mogla sie poruszac po miescie.. i gdzie to sie do 500 zeta umywa :/? musi byc niezla desperatka, skoro idzie za taka kase..

Gość kamilkaimama
tak tyle,że to nie Holandia a Polska niestety i jak matka mało zarabia a takich jest wiele to nie zapłaci niani kokosów.

Gość xx....
500zł za 9 godzin od pn do pt.??? koszmar...

Gość kaflok
10h dziennie powinnas liczyc 1000 zł napewno

Gość do dear miss chyba cos
krecisz. Mozesz mi powiedziec w jakim miescie pracowalas? Bo ja mieszkam w Holandii od lat i wiem jakie tu sa ceny i realia i to, o czym piszesz to troche bajka...:) Pracowalas albo jako au-pair, a to nie to samo co zwykla niania, albo rodzice byli bardzo zdesperowani i taki zarobki+ warunki byly ustalone na czas okreslony, bo to nie jest standard o czym mowisz.

Gość yyyyyyyyy
myślę,że w małej miejscowości/wsi nikt nie zapłąci więcej.I z obserwacji wiem,że są to głównie emerytki czy rencistki dorabiające sobie więc nie jest to ich jedyna pensja.

Gość Przecież to wyzysk
Nie wiem jak można płaci komuś 500 zł miesięcznie, za 9 godzin od poniedziałku do piątku? W głowie mi się to nie mieści. Ja płacę studentce 8 zł za godzinę bo tyle sobie zażyczyła. Ale nie wiem jak można 500 zł. To jest 2,8 za godzinę. Koszmar... To się nazywa wyzysk. I nie przemawia do mnie argument, że matka mało zarabia. To niech nie zatrudnia niani, tylko robi wszystko by dziecko dostało żłobek, albo niech nie pracuje.

Dodam jeszcze, ze mam na mysli, ze twoje zarobki i warunki byly extremalnie wysokie i dobre, bo w holandii sa swietne zlobki i przedszkola, gdzie na 3-4 dzieci przypada jedna pani wychowawczyni, plus sa dofinansowania z panstwa i im wiecej pracujesz, tym wiekszy dodatek masz od panstwa na zlobek (czesto jest to polowa miesiecznych kosztow) itd. Nie bede wnikac w szczegoly, ale dla mnie osobiscie to troche podejrzane co napisalas :)

Gość ja dostaje
6 zl za godz ludzie jak slyszalam ze niektorzy dostaja 3 to smiech przeciez na nianie spada odpowiedzialnosc za dziecko tyle ona jest warta marne 3 zl?:/

Gość yyyyyyyyy
ale znam dużo takich osób co dorabiają sobie w ten sposób i zarabiają 500-600 zł

Gość Przecież to wyzysk
Skoro jest to emerytka i nie jest to jedyne źródło dochodu, to gdzie pracuje jeszcze skoro praca zajmuje jej 9 godzin dziennie, to co pracuje po 12 godzin dziennie? Emerytura? Renta super to naprawdę ogromny dochó w naszym kraju.

Gość myślę że maturę masz z głowy

Gość Przecież to wyzysk
Nikt nie zap laci więcej? To dlatego przyjmują taką kwotę, bo nie mają za bardzo wyboru. A ja nie rozumiem dlaczego nie zapłaci nikt więcej, czy odpowiedzialnośc za wiejskie dzieci jest mniejsza? Czy Niania mniej wartościowa?

Gość yyyyyyyyy
czytaj uważnie- praca jako niania nie jest jej jedynym źródłem dochodu-bo ma emeryturę :D

Gość jaka płaca taka praca
więc nie zdziw się jak za te 500 zł niania będzie spać zamiast opiekować się twoim dzieckiem. Za żlobek tylko tyle byś zapłaciła? Nisko cenisz życie i zdrowie swojego dziecka

Gość Przecież to wyzysk
Ile emerytury? 500-600 zł jeśli ją w ogóe ma. A co to emeryt może zarabiac już tylko 500 z ł bo ma dodatkowy dochód? Cóż za pokrętne myślenie. To ktoś kto pracuje i łapie dodatkowe zlecenia też powinien dostawac za nie mało? Bo już ma źródło dochodu? Bezsens. Ale w tym kraju zawsze bęzie tak kiepsko skoro tu się nie ceni ludzi.

Gość yyyyyyyyy
Nie w tym rzecz,że wiejskie dziecko jest gorsze od tego z miasta tylko w tym,że na wsi jest dużo ciężej o pracę a jak ją masz to zwykle muszisz dojeżdżac po 40 km co jest sporym wydatkiem, więc szczerze na wsi dostac 600 jako niania to normalne.

Gość Przecież to wyzysk
Ale koszty utrzmania na wsi s a zdecydowanie niższe niż w mieście o tym już nie wspomnisz. To że o pracę trudniej, to nie znaczy, że trzeba wykorzystywac ludzi.

Gość monika_123
Ja mam zarabiac na czysto 1100 zł więc 1000 zł to ogromny koszt :(

Moje znajome płacą niani za 8 - 9 godzin,od poniedziałku do piątku po 500-700 zł (małe miasto)

A widzisz, to jednak bylo to czasowo i po znajomosci, wszystko jasne :) Ale wierz mi, twoje zarobki i warunki pracy to nie jest standard w Holandii, ale fajnie, ze ty mialas tyle szczescia :)

Gość Przecież to wyzysk
Także mimo wydatku związanego z dojazdem mniej się płaci np za koszty związane z domem.

Gość yyyyyyyyyyy
Koszty utrzymania na wsi sa takie same co w mieście,za wszystko płacisz.

no mialam szczescie ;) w tym roku znowu ;p zarobie wreszcie na samochod :D ale nadal uwazam, ze to, co dzieje sie w Polsce, to tragedia ;/ zeby matka nie mogla z wlasnym dzieckiem w domu siedziec ;/..