Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestaszona mama

we wtorek mam cc, martwie sie, że coś pójdzie nie tak

Polecane posty

Gość przestaszona mama

Chciałam się Wam wyżaliś- mam planowane cc, nie mogę sn urodzić, na dodatek w znieczuleniu ogólnym prawdopodobnie... To moje 2gie dziecko. Mam takie dziwne uczucie, że coś pójdzie nie tak, że albo maleństwu albo mi stanie się coś złego. Mam wrażenie, że to mogę umrzeć podczas zabiegu :( Być może mam halo, ale ta myśl mnie strasznie dołuje :( Że osierocę dwoje dzieci :( i jak sobie da radę mój mąż?... Jezuu ale mam doła :( Miał tak ktoś??

Gość butterfly*
nawet nie mysl takimi kategoriami!!!

Kochana nawet nie myśl tak!!!!!!!!!! Będziesz w dobrych rękach -Ty i Twoje maleństwo!!!!! Pomyśl o tym co będziecie robić we czwórkę :) Trzymaj się cieplutko! I głowa do góry!

Gość przestaszona mama
staram sie, ale kurcze ta mysl wraca jak bumerang :( a ze zdaza mi sie miec prorocze sny, martwie sie cosraz bardziej... :( i ta sie zastanawiam czy inne kobiety tez tak mialy, czy to jakis lek czy faktycznie przeczucie?...

Gość przestaszona mama
dziekuje wam za pocieszenie, jestescie kochane :) moj maz tez mnie tuli caly czasi stara sie odciagnac moje mysli od tego...uuuhhh ale mam doly... a tak bardzo sie do tej pory cieszylam, cieszylismy...

Kochana stresowanie się przed czyms ważnym zwykle wróży powodzenie :) Absolutnie nie masz sie czym martwić, teraz szpitale staja na wysokości zadania i nie ma szans żeby coś poszło nie tak, a wyobraz sobie, że jeszcze troche i będziesz tulić tą małą żabkę która siedzi Ci teraz w brzuchu :)

Gość przestraszona mama
tak princepolo, poprzedni poród to też była cesarka, z tego samego powodu- nadciśnienie mega wysokie.

Gość przestraszona mama
popieram princpolo jesli chodzi o forest gump :) generalnie tak sobie mysle, ze jeszcze chwilka i bedziemy we czworke i bedzie super, tymbardziej, ze moj starszy synek jest mega pozytywnie nastawiony (ma juz prawie 7lat) i n ie moze sie doczekac az pozna swojego braciszka :) rozmawia sobie z brzuszkiem codziennie, malutki bo to tez chlopiec poznaje go po glosie i reaguje na wszelki kontakt :) to takie slodkie jest... nie no musi byc dobrze, nic sie nie moze wydarzyc :) ide sie potulic z mezusiem :) dziekuje wam za wsparcie :) dam wam znac co u nas slychac :) Buziolki :*

Gość przestraszona mama
mam jeszcze pytanie do dziwczyn, ktore niedawno mialy cc- ile czasu po zabiegu zostaje sie w szpitalu?? Nie pamietam ile ja bylam, a poza tym to sie moglo juz zmienic.

przestraszona mama ----No właśnie myśl pozytywnie :) Słodkie jest to że synek czeka na braciszka :D Zobaczysz za kilka godzin usłyszysz płacz swojego maleństwa. Głowa do góry! I...bądź grzeczna....z mężem :classic_cool: :P Forest Gump ---Nawet nie wiedziałam że będzie!zaraz przewertuje tv :D Mogłabym oglądać ten film przynajmniej raz w tygodniu! ze ja głupia jego jeszcze nie nagrałam!

Wiesz co co do ,,leżenia" w szpitalu to zależy. Ja leżałam 5 pełnych dób (wszystko ze mną i maluchem było ok) po prostu mają taki wymóg. Natomiast moja znajoma miała cc w innym szpitalu i tam obowiązkowo po cc leży się 10 dni.

Ja dowiedziałam sie w 36 tyg.że będę miała cc i też moje myśli zaczęły szaleć...byłam w stanie myśleć tylko o tym że umrę,że na pewno coś pójdzie nie tak i że osierocę córeczkę. A teraz mój synek ma 5 miesięcy.Tylko ja pierwszy poród miałam sn i bałam się nowego. Staraj się myśleć pozytywnie!!Nerwami tylko szkodzimy naszym dzieciaczkom.Będzie dobrze;)

...widzę, że myśl o śmierci, strach towarzyszy większości mam. Ja nie mogłam się od niego uwolnić przez całą ciażę. Powtarzałam sobie, że muszę myśleć pozytywnie, że będzie dobrze, że jest ktoś kto na mie czeka itp. ...przed porodem prosiłam o modlitwę trzy dość ważne dla mnie osoby:) ta prośba pomogła... ...poród /rodziłam sn/ miałam bardzo wyciszony, łagodny i rzec można piękny:) Będzie dobrze. Wspieram myślami kimkolwiek jesteś:)

Gość przestarszona mama
DZEIKUJE WAM DZIEWCZYNKI :) naprawde super to jest ze mnie pocieszacie i kurcze dziala :) jeszcze z siostra rozmawialam w miedzy czasie, ona mowi to samo co wy no i moj cudowny mezus mi cos opowiada i snuje plany o naszej czworce zeby odwrocic moja uwage od tej mysli :) Dziekuje Wam bardzo :)

Gość przestraszona mama
hej, no dzis juz lepiej :) jak wroce ze szpiatala to sie odezwe :) buziaki :)

Gość mama37
autorko, chciałabym bardzo Cię pocieszyć, sama niedawno przez to przeszłam, planowane było cc i miałam je równiez w znieczuleniu ogólnym. To było moje drugie cc, pierwsze bylo 10 lat wcześniej. wszystko było dokładnie zaplanowane, co nie znaczyło, że byłam pozbawiona strachu. Ale powiem Ci, ze zupełnie niepotrzebnie, wszystko przebiegło super, dosyć szybko doszłam do siebie i teraz już od trzech miesięcy jestem szczęśliwą mama drugiej dziewczynki. Trzymaj sie, jestem pewna, ze wszystko pójdzie dobrze.

Witam. Czyli dzis jest ten WIELKI DZIEN dla ciebie, bedziesz tulila swojego maluszka:) Życze szybkiego i lekkiego porodu Pozdrawiam i odezwij sie jak juz bedziecie w domku :)

Gość izaaaaa8543
miałam cesarke 4 tyg temu ciesz sie ze bedziesz miała to wybawienie przed wielogodzinnymi cierpieniami mówię ci, powodzenia

POWODZENIA!!! Na pewno będzie super. Może już jest po. Wspieram modlitwą.

Gość Myśl Princpolo myśl