Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamkanormalnie

Chłopak mnie namawia na tabletki anty

Polecane posty

A nie wiesz, jak sprawić, by się zamknął? Ignorujesz i nie wdajesz się w dyskusję o tabletkach... jeśli nie znudzi mu się o tym gadać, to wstajesz, mówisz, że przynudza i że idziesz poszukać sobie jakiegoś bardziej interesującego chłopaka.... i tak to się skończy, bo w życiu też się pewnie tak z Tobą będzie liczył :o

Jeśli na serio będzie mu na Tobie zależało to nic nie będziesz musiała mu tłumaczyć-sam zrozumie. Jeśli nie zrozumie, to sorry,ale na nieciekawy egzemplarz trafiłaś, więc wymień go na lepszy model :)

Gość ekjdhcle3krhfi4eurfher
załamkanormalnie a nie mozesz powiedziec mu zeby sam lykal ??? Odpowiedz wreszcie

Przykro to pisać ale Twój chłopak to zwyczajny egoista. Jestem w trakcie pisania pracy na temat \"Hormonalne preparaty antykoncepcyjne, a ich szkodliwy wpływ na organizm kobiety\". Skupiam się tu na powikłaniach, nie działaniach niepożądanych. Medycyna to całe moje życie, a od pewnego czasu szczególnie interesuję się właśnie hormonalnymi preparatami antykoncepcyjnymi. Głównie tym o czym się nie mówi publicznie i co zaprzecza zasadzie \"Primum non nocere\". Gdybym chciała napisać wszystko co na ten temat myślę to ładna książka by z tego wyszła. Najbardziej przy stosowaniu tabletek hormonalnych można się obawiać powikłań ze strony układu sercowo-naczyniowego, zmian nowotworowych, szkodliwego działania na wątrobę oraz bezpłodności. Powiedz to swojemu chłopakowi i ciekawe czy nadal będzie obstwał przy swoim.

załamkanormalnie, jedno co można o tobie powiedzieć, że nie masz zielonego pojęcia o tabletkach, a dokładnie przytaczasz to co mówią nawiedzone dewoty z Radia Maryja, więc trochę się poucz i nie picuj tu głodnych farmazonów, bo nawet ja chłop się z ciebie śmieję , poucz się dziecko trochę i zauważ, że medycyna zrobiła postępy i nie jest tak jak w latach osiemdziesiątych , że kobiety tyły i rośły im wąsy.

Kochana,ja także zle się czułam po tabletkach anty,odstawilam je 4 miesiace temu. Jestem w trzecim miesiacu ciazy i mam 18 lat,wiec pomysl... Nie ufam prezerwatywom...

Gość fffffffffff
wyszłam z kąpieli >> czytałąm o tym kiedyś artykuł. Tabletki dla mężczyzn nie zostały wprowadzone na rynek gdyż wykazano, że powodują u panów... łysienie. Nikogo jednak nie obchodzi że pigułki u kobiet mogą powodować zakrzepy, zatory, raka szyjki macicy. Ważne jest wyłącznie to by panowie nie stracili włosów.

blondyn - postępy to zrobił marketing i wielkie firmy farmaceutyczne, co zbijają majątki na tabletkach, o których gówno wiemy... i nikt nie jest w stanie udowodnić, że akurat udar u kobiety 30 letniej był nimi spowodowany.... ja żarłam tabletki, to mnie wszystko bolało (a cycki to nieziemsko), mdliło mnie wieczorami... po prostu masakra, więc bujaj się z takimi komentami :o

moja żona brała i nie miała takich objawów, więc coś chyba niedobrane miałaś, a wiem dobrze bo widziałem .....

Gość 454545
Ja stosowałam 3 różne gatunki pigułek przepisane po uprzednim zbadaniu mnie przez 3 różnych ginekologów. Po wszystkich miałam nudności, wymioty, bolały mnie piersi i żołądek. Odstawiłam. wróciliśmy do prezerwatyw.

Gość załamkanormalnie
blondyn zrób mi tę przyjemnośc i wypierdalaj z mojego topiku! nie będziesz mi mówił, jak się czuję po braniu tabletek! o tabsach dla facetó nie wiedziałam, ale na pweno wykorzystam ten argument. Bez rozmowy wiem, że to nie przejdzie :-D Kochankiem nie jest złym, mam orgazmy i nawet jak czasem mu się zdarzy zapomnieć o mnie w łóżku to ja o sobie przypominam, nie daję się :-D

bmblondyn buahaha, przeczytaj sobie odpowiedz wyzej osoby kompetentnej. To ty gówno wiesz chłopczyku. I spadaj stad bo nie chcemy tu takich frajerow. Pisze mu dziewczyna ze sie zle po tabsach czuje a ten kuzwa swoje :d Co kurwa siedzisz w jej organizmie?? Ja mialam 5razy tabletki zmieniane, dopasowywane do mnie itp. przez lekarzy najlepszych z najlepszych :D I co? I gowno! Czulam sie zawsze tak samo ŻLE!!! Wiec nie pierdol tutaj bo gowno sie znasz. Dopiero jak odstawilam to swinstwo to czuje sie dobrze.

No akurat ta dziewczyna, co 30 lat dostała udaru, jadła tabletki kilka dobrych lat (miała też jedno dziecko) więc na pewno żadnych niedogodności nie czuła przy ich braniu... tabletki bardzo podnoszą ciśnienie krwi, więc jak ma się wysokie, to już jest przeciwskazanie, żeby brać...

Podejrzewano u mnie raka szyjki macicy, i lekarz pierwsze co to sie spytal czy biore/bralam tabletki antykoncepcyjne. :O

bmblondyn wlasnie mialam, ale ten topik mnie tak z rownowagi wyprowadzil ze bede musiala sie jeszcze raz zadowolic :D

Gość załamkanormalnie
no właśnie dziewczyny mnieteż bolały piersi masakrycznie, nawet wkłądanie stanika to był ból, nie mówiąc już o jakimkolwiek dotyku :-O wszystko mnie bolało, żołądek, wątroba, maiłąm nudności, wymiotowałam, coś zaczęło się dziać z tarczycą, miałam zawroty głowy i w ogóle czułam się jak wrak człowieka

potrzeba

Ja miałam wszystkie dolegliwości charakterystyczne dla ciąży... i czułam się taka ubita, bo woda się chyba zatrzymywała w organizmie... no i nie mogłam spać na brzuchu, bo piersi :o to mnie najbardziej wkurzało :o

Gość aannuullkkaa
doskonale cię rozumiem. Ja też nie chcę za żadne skarby brać tabletek, bo im nie ufam po prostu. Może i są skuteczne przy zapobieganiu ciąży, ale nie wierzę, że syntetyczne hormony brane non stop przez kilka lat, pozostają bez wpływu na nasz organizm!!! To przecież czysta chemia! Wystarczy dobrze poznać swój organizm - podkreślam DOBRZE - i można skutecznie zapobiegać ciąży.

Gość załamkanormalnie
blondyn zcznij się szykować na swoja pielgrzymkę i nie zabieraj głosu w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia! starszy już jesteś i możesz miec problemy z rozumieniem...a to że towja żona brała tabletki wcale nie oznacza, że nic jej nie było, może źle się czuła, ale wolała brać niż zalić się przed takim co to tylko do radja maryja się odwołuje żal

w dzisiejszych czasach raczej bym takiej metody nie polecalam. Zadko ktora dziewczyna zyje teraz bezstresowo, ma superregularne miesiaczki i nie choruje :O

to bylo do aannuullkkaa

PODOBNKO nasze prababki tak mialy, ze poprostu same wiedzialy kiedy maja dni plodne a kiedy nie, ale powtarzam PODOBKO. Dzisiaj PODOBNO sa tez takie dziewczyny, ktore wiedza, ale jest takich bardzo malo, w kazdym razie ja raczej do takich nie naleze :)

do września , kobieto daj sobie spocznij. Żeby brać tabletki to tzreba się do tego przygotować i potem chodzić na badania do lekarza conajmiej raz na trzy miesiące, jak moja żona i badać się bo z piczką żartów ni ma.