Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zupkowa mama małej zosi

Owsiki-wyma.Tylko jak to zrobić

Polecane posty

Ponieważ mój lekarz wyjechał a moje dziecko chyba ma owsiki zostawił u naszej rodziny skierowanie na wymaz,recepty w razie owsików i .......pojemniczek z ..nie wiem jak to nazwać taka pałeczka zakończoną watą do zrobienia wymazu.Niestety nie wiem jak to zrobić.Prosze was,na opakowaniu zero instrukcji,telefonu lekarz juz nie odbiera a net nie znalazł nic.

No i co w związku z tym?A wiesz ze znajduja sie w publicznych toaletach?I wyobrażsobie ,że mam dziecko w szkole............. Sugerujesz coś?Bo jak widze nie masz zielonego pojęcia skąd sie biora owsiki.

No wymaz z ucha mu trzeba wziaść!!!!!!!!!!!!! ... >>>>>>>>>>>>>>>>........................... załosne

Czemu żałosne?No proszę wal.Nie masz ochoty odpisać to nie pisz.Każdy głupi wie skąd sie pobiera wymaz ,ale mi chodzi o to czy mam tylko przetrzeć(i to wystarczy) czy delikatnie pobrać z brzegów.Czyba proste pytanie.

Gość Chodzik.....NIE
Ladaco..głupia jesteś i spadaj.

potrzyj okolice odbytu paleczka do wymazu, szczegolnie te malutkie faldki

moj mały tez ma owsiki walcze z nimi juz miesiac:(:(:( i niemoge sie ich pozbyc u takiego małego sdziecka jak moje 10 miesiecy bardzo trudno przypilnowac zeby nic niewkładał do buzi jest na takim etapie ze wszystki go interesuje ,codziennie latam ze szmatka wszystko scieram myje ,muje mełemu rece ,i nic dalej sa

Gość no własnie właśnie
Po czym poznałyście, ze Wasze dzieci mają owsiki. A po co ten wymaz? Mi lekarz, kiedy mówiłam, że podejrzewam, a pewności nie miałam to od razu lek dał, bo to jednak powszechne. A jestem teraz w ciązy i się martwię, ze się mogłam zarazić, bo dziecko miało kontakt z dzieckiem, które miało owsiki.

Gość lubię to_
po czym poznać ? np.brak apetytu, podkrążone oczy, niespokojny sen w nocy.U nas robią takie badania z krwi.

moj baaardzo czesto budzi sie w nocy i placze ,wyłazi te dziadostwo i go swedzi:( mały sie meczy ja tez ,musze isc chyba jeszcze raz do lekarza moze za mala dawke dostaje.Mły zaczalbardzo czesto budzic sie w nocy a kiedys ładnie przesypiał noc,pozniej zauwazyłam jaja na pupie i to mnie zaniepokoiło ,no i okazała sie ze to owsiki:(

Moje dziecko nie ma żadnych z tych objawów,ani nie spokojny sen ani brak apetytu.Po prostu drapie sie po pupie.Nic nie widać,ale sie dra[pie i dlatego poprosiłam o skierowanie na wymaz.

Gość nie martw się*
idź jeszcze raz do lekarza i powiedz mu, że lek nie pomógł.

Lione,dziekuje za instrukcje.Zrobiłam jak napisałaś i zawiozłam do laboratorium.Wieczorem bede wiedziała.