Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gthg

kiedy do ginekologa

Polecane posty

Gość gthg

Mam pytanie jeśli test ciążowy wyjdzie pozytywny to w jakim terminie powinnam isc do ginekologa ,jesli nie ma zadnych niepokojących objawów ,a, test robiłam tydzien po terminie okresu

Gość dylematy
najlepiej w 7-8 tygodniu liczac od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, wterdy jest szansa na ujrzenie serduszka

Gość gthg
a wczesniej nie ? Pytam bon jestem zupełnie zielona w temacie ,a czy wynik testu jest na tyle wiarygodny ze nie muszę wczesniej potwierdzac ciązy u ginekologa ?

Gość gthg
ostatnią miesiaczke miałam 15 grudnia ,ale 30 grudnia robiłam test bo byłam chora i musiałam brac antybiotyk i chciałam sprawdzić czy mogę go brac,więc do lekarza isc w połowie lutego?

jeśli bardzo Ci zależy, to potwierdź, ale rzeczywiście, nie ma większego sensu wizyta przed 7-8 tc. Możesz też najpierw iść sama na badanie krwi, żeby potwierdzić, a do lekarza zarejestrować się na ten 8 tc.

Powinnaś iść do ginekologa, żeby sprawdził na usg, czy zarodek jest w macicy - zwykle 2 tyg. po zapłodnieniu. Poza tym powinnaś sprawdzić, czy prawidłowo przyrasta poziom beta-hcg i jaki jest poziom progesteronu. Bierzesz kwas foliowy?

Gość gthg
a jakie badanie krwi zrobić?

Gość gthg
nie ,30 grudnia był negatywny

Gość gthg
Dziękuję za odpowiedzi