Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Proust

Pamiętnik odchudzania - start 20 stycznia. cel-15kg

Polecane posty

no to widać mamy inne figury :) chociaż teraz, w czasie @ moj brzuch tez nie jest za fajny ... w ogole czuje się jak balon, taka napuchnięta :( najgorsze jest to ze cwicze juz dosyć dlugo (jakies 2 miesiące, moze nie zawsze regularnie ale jednak) i narazie niecaly cm mi zlecial z lydek :( aż się odechciewa wszystkiego ...

czesc dziewczyny , nie miałam ostatnio za wiele czasu ale wciaz tu jestem no i nie wiem co sie dzieje nigdy tak nie miałam ale normalnie dzis byłam w sklepie i nakupiłam samych słodyczy, wiecie jak wygladał mój koszyk?ciastka czekolada , kremy zanim doszłam do domu zjadłam czekolade i paczke ciastek, nigdy mi to się nie zdarzyło wczesniej , musze cos zrobic !!!!!!!!!! ze soba i myslę ze to przez te papierosy koszmarne , przez nie tyle jem , mam uczucie ze cos mi sie chce i siegam po jedzenie nie wiem ile to potrwa jeszcze ale mam juz dosyc miałam sie odchudzac a jem bez przerwy

Freestyle, musisz po prostu cwiczyć silna wolę :) po paru nieudanych probach i zjedzonych czekoladach, dasz radę :) ja tez tak wiele razy robilam :) A co do rzucania palenia. to ja nie mialam takich napadów, ale kazdy z nas jest inny :) nie wiem co Ci poradzić. musisz być silna :) ale moze pocieszy Cię myśl, ze kazda z nas sobie podjada od czasu do czasu :) moze rozpisz sobie jadlospis na dany dzien, trzymaj sie go dokladnie, godzin i ilosci posilkow. to pomaga :)

Witam:) Dominika, Andzie witajcie:) A ja tam jestem zdania, ze nie wolno sobie odmawiac za bardzo slodyczy:) Bo odmowisz sobie tydzien, dwa trzy, a jak sie na nie rzucisz to nie bedzie konca obzarstwa:) Ja od 3 tyg tylko jeden raz (wczoraj, bo bylam u kolezanki) zjadalm cos slodkiego;) Mialam ochote i sobie nie odmowilam, dzis juz nie odczuwam w ogole pociagu do slodkiegogo;) Takze nie ma co sobie odmawiac bo beda skutki odwrotne;) Dzis mija 3 tydzien od poczatku diety, a waga stoi:( Ale znajac siebie cokolwiek ruszy sie dopiero po miesiacu:) Takze cierpliwie czekam:)

A co do rzucenia palenia to u mnie byl inny powod, ktory i tak powodowal szybkie tycie, nawet bez obzarstwa.......CIAZA:) Niewiem czy jadlam ze wzgledu na wlasnie blogoslawiony stan, czy powodowal to fakt rzucenia papierosow:)

A ja się dziś wręcz rzuciłam na cukiernie obok której przechodziłam. :D po prostu przyciągła mnie jak magnez i nie mogłam jej odmówić. :D no istny kabaret ze mną. Nie wiem jak ja schudne chociaż te 5 kg do maja chociaż.. Jak myślicie, jest to możliwe? :P pozdrawiam was wszytskie! ;)

Widzę ze nie jestem sama w kryzysie :P Ten @ mnie wykończy kiedyś, taki mam apetyt :) Na dodatek czuje się jak balon, co potęguje we mnie uczucie, że nic nie schudłam i ogolne poczucie beznadziejności :) Na szczęście w poniedziałek koniec moich problemów. Konczy mi się @ i prawdopodobnie zacznę diete warzywno owocową :)

Mi się właśnie dzisiaj zaczął @.. :( Po prostu masakra. Tak jak Tobie wybuliło mi brzuch jakbym połknęła balon i czuję się z tym beznadeziejnie :( Po @ zacznę dietkę, którą znalazłam w necie. Co o niej myślicie ? :) Śniadanie godz 10.00 -filiżanka świeżo zaparzonej kawy naturalnej lub słabej herbaty żadnych dodatków -topiony serek o ulubionym smaku - 50g -pomidor Drugie śniadanie godz 12.00 -1jajko ugotowane na twardo lub miękko bez soli -pomidor Przekąska godz 14.00 -jabłko Obiadokolacja godz 16.00 -20 dag chudego twarogu z ziołami ale bez soli -pomidor Wieczorem godz 20.00 -kieliszek czerwonego wytrawnego wina Diete stosuje sie przez 5 dni i codziennie sie je to samo.Nastepnie w sobote i niedziele jemy co chcemy ale ograniczamy sie do 1000kcl i unikamy wtedy tluszczy, slodkiego itp. I tak przez miesiac 5 dni diety i 2 dni 1000kcl.

A to nie jest dieta Kopenhaska? :) Każda dieta redukująca jest dobra, najwazniejsze tylko zebyś nie chodzila glodna, bo w pewnym momencie rzucisz się na jedzenie. Myślę ze mozesz sprobować, jeżeli jadlospis Ci odpowiada :) Cieszę sie ze ktoś mnie rozumie w sprawie @ hehe :D Ja cały czas zastanawiam się nad tą warzywno owocową. ale chyba się na nią zdecyduje. razem z cwiczeniami efekt moze być naprawdę ciekawy :)

Jasne, że się zdecyduj! :) Każda dieta połączona z ćwiczeniami może dać super efekty, a Ty i Twój organizm spróbojecie czegoś innego ;) Będę trzymała kciuki :)

No moj organizm dobrze na nią zawsze reagował, czułam się dobrze :) a moja mam odkąd zaczęła stosować tą dietę (chociaż wazy tyle samo co ja, a ma 170 :P)przestała miec problemy z migreną :) Najbardziej boje się zmniejszenia biustu ... ehh :P

Witajcie:) jak samopoczucie? ja przez weekend nie jadlam nic dietetycznego (niestety tak to jest, weekendy spedzam z moim facetem, wiec nie gotuje oddzielnie dla mnie i dla niego. szczegolnie ze mamy swoje ulubione potrawy, ktorych za nic nie potrafię sobie odmowić :P) od jutra biorę się za sibie izaczynam dietkę warzywno owocową, poczytalam trochę wypowiedzi na jej temat i to mnie podbudowalo :) Co do biustu i jego pomniejszenia ... bede nadal robić pompki mam nadzieje ze to pomoze. nie wiecie moze czy takie cwiczenia podnoszą biust? I nie wiem co robić na \"zblizenie\" piersi do siebie ... hmm jak to nazwać ... kiedy lezę (bez biustonosza) ona się rozchodzą na boki ... :P hehe pozdrawiam was :) 🌻

Co z Wami? :( Pierwszy dzien diety warzywno owocowej zaliczam do udanych :) Nie wiem czemu, ale nie byłam dziś w ogóle głodna, rano zjadłam brokuły z bułka tartą, popołudniu jabłko, a wieczorem smażoną cukinię. Łącznie zjadłam nie wiecej niż 500 kcal :P Mam nadzieje ze jutro bede miala wiekszy apetyt, bo to nie zdrowo jesc tak malo :P właśnie zaliczyłam 20 minut skakanki, czekają mnie jeszcze pompki i cwiczenia na nogi :) mam nadzieje ze nie zostawiłyście mnie tutaj samej :)

nie nie nie zostawiłysmy ja od dzis wracam do diety odezwe sie pozniej bo teraz nie mam czasu

A ja znów zaczęłam się obżerać :( i ponownie wszytsko legło w gruzach, kolejna próbba odchudzania zaliczona do tych nieudanych, ehh :( Już mam dość siebie!

Dodam jeszcze, że najgorzej jest jak przyjde z pracy do domu. W pracy - ok. Wszytskiego się elegancko trzymam i zawsze zadowolona wracam do domu. Niestety po drodze zawsze o coś zahaczę, a jak nie to otwieram lodówkę i jem cokolwiek się da. :(:(

Hej ;) Andzia, co z Tobą? Musisz przezwyciężyć te napady :) Uwierz, że to JEST mozliwe. Moja dieta stała się pseudo warzywno owocowa, bo wczoraj na sniadanie zjadlam jogurt z musli :) No i na kolacje zjadlam surowkę z kapusty pekinskiej, mandarynek, kiwi i banana :P Ale od poniedzialku na dzien nie zjadlam na pewno wiecej niz 800 kcal :) Muszę przyznać ze nie mam ochoty na jedzenie ... wystarczy mi jeden, dwa posilki dziennie:O

Malinowe serce, chyba zaczne ta Twoja dietke owocowo-warzywną ;) powiedz mi tylko, mam jesc same owoce i warzywa co ile ? :) o ktorej zaczynasz 1wszy a konczysz ostatani posiłek ? :) napiszesz mi takie menu jednego dnia ?:) pozdrawiam! ;);););)

Andzia- na tej diecie jeszcz ile chcesz. nie liczysz kalorii ani godzin :) Jesz warzywa, oprocz strączkowych (fasola, groch, kukurydza) i ziemniaków i owoce, ale oprocz bananow, truskawek ... ogolnie nie wolno jeść owoców słodkich. Ja szczerze mowiąc nie przestrzegam tej diety do konca, bo albo jem jogurt, a wczoraj pokusilam się na zapiekankę ze szpinakiem :P Ale od dzis zamierzam sie trzymać :) Acha, bardzo przydatne na tej diecie są zupy :) Ja bardzo lubilam ugotować sobie np barszcz biały, ale bez kiełbasy :) albo np pomidorową lub inną jarzynową :) Taka zupa starcza na kilka dni i mozna się nią najeść. Co do posiłków, to nie ma określonego menu. Ja jadłam np jabłko z marchewką lub kapustę pekińską z jablkiem i mandarynką, brokuły gotowane (niestety z bulką tartą ale w małej ilości :P), czasem na sniadanie zjadałam po prostu zupkę :) Ale wszystko zalezy od Ciebie. Dobre są też takie soki warzywne :) Wielowarzywne albo o określonym smaku :) Naprawdę polecam tą dietę, bo jest super. ja niestety zaczynam tak \"na prawdę\" od dziś, chociaż nie objadałam się przez te wszystkie dni i nie jadłam myslę wiecej niz 1000 kcal. W każdym bądź razie brzuch mam całkiem płaski :)

Witajcie Kochane. Cos mi się zdaje, że chyba żadna z nas nie ma wystarczająco motywacji na tą dietę. Ja niby jem mało, na pewno ponizej 1000kcal, ale mialam byc na diecie warzywno owocowej :O Musimy się zmobilizować ! I to koniecznie ! Jeżeli nie chcecie żadnej diety i trudno wam jeśc z góry narzucony jadłospis, dam wam za przykład moją koleżankę, która w ciągu miesiąca schudła jakieś 7 kilo i wygląda teraz o niebo lepiej. Nie mialam konkretnej diety. jadła po prostu mniej. na sniadanie zamiast 2 kanapek, jedną. na obiad miseczkę zupy, na przekąskę jabłuszko. Czasem pozwalała sobie na pizze ale o slodyczach nie bylo mowy :) Acha, i nie była gruba, nie miala nadwagi :) Teraz wygląda naprawdę swietnie. Oprocz tego ze mniej jadla, cwiczyla. 2 razy w tyg biegala a codziennie wykonywala cwiczenia (brzuszki itp). Moze warto pomysleć o takim sposobie odchudzania:) Naprawdę, nie chcę zostać na tym topiku sama :) I trzymam za was kciuki :) i za siebie tez przy okazji :P ps. zauwazylam u siebie MALUTKĄ roznice jeśli chodzi o lydki, tak jakby trochę wyszczuplały, albo nabrały ładniejszego kształtu. Brzuch rano jest płaściutki, boczki też robią się coraz mniejsze, wiec naprawdę warto !!

Gość ariva
witajcie-przyjmiecie mnie?Też staram się schudnąć 6 miesięcy temu rzuciłam palenie.Metabolizm całkowicie się rozregulował.Nigdy nie miałam problemów z nadwagą a terazzzzzzzzzzzzmogę dołączyć razem rażniej

Gość ariva
Malinowe serce -dzięki ja właśnie śmiechu warte w ramach odchudzania mam przed sobą- kiwi. mandarynki przeuroczo to wygląda kolorystycznie.Z tym,że nie wiem jak z kaloriami?Któraś z was wie?

Gość ariva
Sorki miało być słońce

Gość ariva
jak mogę się zaciemnić-jestem w powijakach internetowych

na górze ekranu masz "prefenrencje", wchodzisz i się rejestrujesz. Co do emaila, jeśli go nie masz to wpisz jakis wymyślony bo nie jest do niczego potrzebny :)

Gość ariva
Dzięki to jest tak jak chcesz to nie możesz.A niekedy-niewiadomo dlaczego waga absurdalnie leci na dół.Ja to już przerabiałam jadłowstręt,zmuszałam się do kęsa chlebka/musiałam połknąć tabletki na pusty żołądek sie nie da/,Okres nerwówki a teraz jak mówiłm rzuciłam palenie ,nie jem więcej jak jadłam ale coś nie tak-pomocy