Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszaca o pomocc

dodatek do wychowawczego

Polecane posty

Gość proszaca o pomocc

mamy napiszcie mi jak to jest z platnym wychowawczym ja na nim jestem od 1 stycznia dokladnie dzis dostalam jak zwykle rodzinne i myslalam ze bedzie tez dodatek do wychowawczego a chyba sie przeliczylam bardzo, czy to jest tak ze ten dodatek dostane dopiero w lutym? zawsze pamietam ze dostawalam razem z rodzinnym na konto jak to jest? bede wdzieczna za pomoc

Gość nikt nie pomoze

Musisz złożyć osobny wniosek o ten dodatek. Trzeba dołączyć zaświadczenie z ZUS, że są za Ciebie odprowadzane składki, umowę o pracę i zaświadczenie od pracodawcy, że udzielił Ci urlopu wychowawczego.

Gość proszaca o pomocc
dziekuje ja juz wszystkie papiery dawno zlozylam :( kiedys na 1 dziecko ten zasilek dostawalam zawsze z rodzinnym a teraz dostalam samo rodzinne i nie wiem czy cos sie zmienilo ze za styczen dostane w lutym? pozostaje jedynie zadzwonic, z tym ze to graniczy z cudem, malo kto tam odbiera wogole telefony :-/

Musisz próbować i dzwonić do skutku albo pojechać osobiście bo być może ktoś to zaniedbał i dla tego nie otrzymałaś świadczeń. Po tym co ja przeszłam w tym roku z wydziałem zasiłków nie ufam im za grosz. Kompletny brak kompetencji i zero zainteresowania ze strony urzędników. Musiałam uciekać się do prymitywnych form i wdawać się w pyskówki z paniami z urzędu