Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Roman Tyczka

Nie ufam?

Polecane posty

Witam, jestem ze swoją dziewczyną grubo ponad 2 lata, właściwie niedługo 3...jakoś pół roku temu zaczęła mnie martwić. Mam wrażenie, że miłość do mnie zaczyna się zamieniać w przyzwyczajenie. Oczywiście rozmawiałem z nią o tym, ale zapiera się rękami i nogami, chociaż ja nadal czuję niedosyt. Czuję, jakby coś ukrywała. W jaki sposób mam z nią porozmawiać, co zrobić, żeby dowiedzieć się prawy. Jeśli nie jest ze mną szczęśliwa, tylko jest tylko dlatego, że się przyzwyczaiła i \"musi\"...to ja odpadam.

Gość LookInToMeEyes
Każda kobieta zmienia sie pod wpływem miłosci. Każda też zarówno jak facet docenia coś jak to straci. Wystaw ją na próbę;)

Rozumiem, że nie ma dla nas ratunku? Kocham ją, a nie wiem czy ona mnie. Nie chcę, żeby doszło do sytuacji, w której ona się ze mną męczy, a ja udaję, że tego nie widzę, bo \"tak jest lepiej\". Jeśli nie chce ze mną być chciałbym o tym wiedzieć, ale mam wrażenie, że ona unika rozmów na ten temat

Gość kafeteriona
trzy lata,to już jak stare dobre małżeństwo,i nie ma się co dziwić,że szał ciał i uprzęży macie już za sobą....To ty szukasz dziury w całym...jeśli ona mówi że cię kocha i na codzień raczej to okazuje,to czego ci jeszcze potrzeba? Niestety związki(długotrwałe) mają to do siebie,że raz pod wozem a raz na....

Gość wiosenna rosa
A co ty myslisz, że latami czuje się taka sama mocną miłość!!! Ale jestes naiwny. To normalne że miłośc się zmienia, to juz 2 lata - kawał czasu, motyli w brzuchu juz dawno nie ma, to dobrze jak zostaje przyjaźń, przywiązanie, właśnie o to chodzi, żeby związek się rozwijał. Początki to bardziej zauroczenie, po czasie przychodzi dojrzała prawdziwa miłość.

Nie jestem naiwny, wypraszam sobie :). Jeśli 3 lata to 'stare dobre małżeństwo' to chyba coś tu jest nie tak ;) no i bawi mnie trochę opinia, że z czasem miłość słabnie..jeśli coś słabnie, to w końcu ginie, po co być z kimś, kogo się nie będzie kochać ?

Gość waterflow
To nie znaczy, że miłość słabnie, ona się zmienia, dojrzewa. Mija efekt zauroczenia, pojawia się głębokie zaufanie, przywiązanie, poczucie bezpieczeństwa. I o to chodzi :-)