Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nickusia

Pigulki YAZ

Polecane posty

Gość nickusia

Witam kobietki, oczywiscie nie musze mowic ze mam PCO...-chodzi o to iz wczoraj moja pani ginekolog przepisala mi tabletki horm. o nazwie YAZ, czy ktos cos slyszal moz?

Gość jessy28
ja je stosuje też od niedawna bo wczesniej miałam mercilon ale nie słuzy mi ostatnio, straszne bóle głowy i znaczny spadek masy ciała. Od miesiąca biore Yaz ale trudno mi się wypowiedziec, po jednym opakowaniu, piersi bolą jak bolały wcześniej, tylko glowa przestała:)

Gość betsy
Yaz to odpowiednik yasminelle, tyle że jasminelle mają 21 tabletek a potem tydzien przerwy kiedy wystepuje krwawienie, a yaz to 28 tabletek z czego 21 ma dzialanie antykoncepcyjne a te siedem to tabletki placebo- zażywa sie je zeby nie bylo skoków hormonalnych, ktore często mają kobietki kiedy przychodzi odstwianie tabletek w przerwie. czyli reasumując to jest to samo z tym że zażywamy na okrągło co zapobiega skokom nastroju itp. 21 tabletek jest różowych jak yasminelle, a 7 pozostalych biale :)

Gość evergrey
niezupełnie. dzisiaj lekarka przepisała mi yaz i poinformowała mnie, że - w przeciwieństwie do innych tabletek branych przez 28 dni - tabletki 22-25 zawierają jeszcze śladowe ilości hormonów (dlatego mają eliminować problemy PMS), a dopiero 3 ostatnie to placebo.

Gość kotekpysiek
jeśli któraś z trójmiasto jest zainteresowana 2opakowaniami yaz za 80zł proszę o kontakt gg11144019

Też nie do końca, evergrey. W opakowaniu jest 28 tabletek, 24 pigułki zawierające 0,02 mg etynyloestradiolu i 3 mg drospirenonu oraz 4 tabletki \"placebo\" bez hormonów. Pierwsze 24 tabletki mają taką samą dawkę hormonów, nie zmienia się ona. Dzięki temu, że przerwa w przyjmowaniu tabletek z hormonami jest krótsza, nie następuje tak gwałtowne wahanie poziomu stężenia hormonów w organizmie, stąd ryzyko wystąpienia skutków ubocznych w czasie 4-dniowej \"przerwy\" jest mniejsze. Na tym polega działanie Yaz i tym się różni od tabletek ze schematem przyjmowania 21+7. Autorkę wątku odsyłam do tego tematu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4113630 Wystarczy czasem skorzystać z wyszukiwarki, by znaleźć interesujące informacje.

a mnie dziwi ze ta dziewczyna co bierze juz te tabletki, nie wie nawet jak one dzialaja itd pisze o 3 tabletkach placebo i tym podobne rzeczy kurcze wystrczy przeczytac raz ulotke i tam pisze wszytsko ale po co :| lepiej głupoty pisac

Gwoli ścisłości - te \"placebo\" to czysta laktoza i barwnikowo-cukrowa otoczka :).

Gość ankakowalskaankawp.pl
odkupie ya ankakowalskaanka@wp.pl

Gość mi lekarz przepisał je wczoraj
i zastanawiaja mnie te plamienia ... jak to z nimi jest? ja np mam nieregularne okresy ale za to bardzo krotkie bo 2-3dni (i to mi sie podoba) to po tych tabletkach beda dluzsze czy co? :(

przy tych tabletkach będą raczej też krótkie. Ja przy Yasminelle mam 4 dni a od następnego opakowania przechodzę na Yaz i ginekolog mówiła mi skąpo i krótko może 2-3 dni a i placebo jest tylko po to, żeby wyrobić w sobie nawyk brania tabletek.

Gość rasputh
sama biorę YAZ - więc potwierdzam wypowiedź dakota-dakota, że opakowanie zawiera łącznie 28 tabletek - 24 różowe z hormonami i 4 białe bez hormonow, które przyjmuje sie bez przerwy, w trakcie przyjmowania drugiej lub trzeciej białej tabletki powinno wystąpić krwawienie i będzie trwało normalnie około 4 dni, a więc okres kończy się dopiero w trakcie brania różowych tabletek - i tak jest prawidłowo! już prościej się nie da tego opisać...

Gość ameriki
SAMA BIORĘ PIGUŁKI,ZDAJĄC SOBIE SPRAWĘ Z KONSEKWENCJI.ROBIĘ REGULARNIE BADANIA NA KRZEPNIĘCIE,PRÓBY WĄTROBOWE. DZIEWCZYNY, POCZYTAJCIE ZANIM WEŹMIECIE PIGUŁKI IV generacji...[m.in.Yaz,Yasmine,Yasminelle itp]... a przede wszystkim: NIE WIERZCIE BEZGRANICZNIE lekarzowi! http://www.we-dwoje.pl/zabojcza;antykoncepcja,artykul,16040.html

Gość kaaaaa
hej wszystkim! czy podczas brania placebo mogę bezpiecznie współżyć??

Gość kas-c
Owszem, pigułki cały czas chronią przed ciążą przez okres brania 28 tabletek. Nawet jak zapomnisz wziac jednej ale uzupelnisz dom 12 h to cie nadal chronia. Poczytaj ulotke albo idz z nia do gina, on ci wszytsko powinien wyjasnic :)

Gość karina0304
witam, odsprzedam 1 opakowanie yaz zafoliowane. kontakt agnnowak@op.pl

Gość NIKITA0511
Dziewczyny dajcie sobie spokoj z YAZem. zapytajcie swoich ginekologow czy wypisali by je swoim corkom. bo raczej watpie. w stanach to cholerstwo jest wycofane ze wzgledu na duza liczbe zgonow i wystepujacych udarow. sama wczesniej bym nie uwierzyla w to co teraz pisze ale niestety to prawda. moja kolezanka po tych praochach dostala udaru. a ma zaledwie 18 lat! Miala porobione wczesniej wszystkie badania. po udarze tez miala wszystkie badania porobione i wszystko bylo w porzadku. zawinily prochy!!! lekarze beda je przepisywac bo maja z tego niezle profity od koncernow. dotyczy to tez tabletek Yasmin i Yasminell.

Gość mrowka19
Witajcie. Używam lek Yaz od 5 miesięcy i dziś postanowiłam, że przerywam. Odkąd zaczęłam go brać zaczęły pojawiać się infekcje pochwy. Miałam nadzieje, że to nie od nich, lecz od nadżerki, którą miałam. Miesiąc temu poszłam więc na zabieg wymrażania (krioterapię), jednak wczoraj znów poczułam swędzenie, które utrzymuje się do dziś. Żałuję bardzo, że muszę rzucić Yaz, gdyż nie mam żadnych innych skutków ubocznych i świetnie się czuję. Pierwszy miesiąc stosowania nie był zbyt miły: ból piersi, kręgosłupa, brak libido, zaostrzony trądzik, brązowe plamienia przez okrągłe 28 dni, jednak w 2 miesiącu wszystko ustało. Dużą zaletą było to, że nie przytyłam. Okres dostawałam przeważnie w 4 dniu brania tabletek placebo, stał się słaby i krótszy (ok 4 dni). Zostało mi 1 nowe opakowanie Yaz kupione 9.08.2011r. Gdyby któraś była zainteresowana, proszę o kontakt e-mail: aga14bb@wp.pl. Pozdrawiam serdecznie.

Jeśli ktoś jest zainteresowany odkupem 2 opakowań yaz - termin ważności 08.2016 - cena za dwa opakowania 70 zł + koszt wysyłki - proszę o kontakt 784010435 katex@go2.pl