Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EKD 34

Ciąża 29 tydzień, chyba podłapałam grypę, co brać?

Polecane posty

w ciazy chorowalam na grype.wyleczylam sie ciepla herbata z miodem i z cytryna. do jednej herbaty wciaskalam pol lub cala cytryne,dodawalam 1 lyzke miodu.herbata nie mogla byc goraca tylko ciepla (goraca woda zabija zdrowe wartosci miodu) i takich herbat pilam ok 6-7 na dzien. nie do wszystkich herbat doddawalam moid-wtedy pilam gorace herbaty z cytryna. po 3 dniach bylam zdrowa! mozesz pic tez ziola rozgrzewajace no Lipa .ale nie zaduzo. 1-2 szklanki/dzien. w ciazy jak juz wiesz nie mozna zabardzo sie rozgrzewac. Rutinoscorbin tez mozna brac w ciazy.jednak ja nie bralam.

Na kaszel syrop prawoślazowy, sosnowy, drosetux. Poza tym mi pomogło oscillococcinum, a na gardło tantum verde.

Gość kojhbv
mozesz stosować leki homeopatyczne np oscillicoccinum, lub syrop stodal. Na gardło bezpieczne i działające jest Tantum Verde np do psikania.

oj mnie też cos złapało... w nocy 39 stopni, teraz 37,9... gardło boli okrutnie, a z nosa leciiiiiiiiiiii, że hej :/ Ja jestem w 22 tc. Właśnie robię herbatkę z miodkiem..

syrop to na pewno hedelix... jak bylam u lekarza kazala mi sobie kupic bo nie chciala mnie antybiotykami faszerowac...ja mialam wtedy tylko kaszel...

Gość A SKAD WIESZ ZE TO GRYPA
MASZ BARDZO WYSOKA GORACZKE I BOL MIESNI ( JESLI NIE TO NIE MASZ GRYPY ) NA GARDLO NIEZAWODNA JEST WODA UTLENIONA - NALEZY PŁUKAC NIA GARDLO W PROPORCJI 1 ŁYZECZKA STOŁOWA WODY UTL NA POŁ SZKANKI WODY - MNIE ZAWSZE TO POMAGALO. A NA KASZEL POPROS APTEKARKE O JAKIS BEZPIECZNY SYROP DLA KOBIET W CIAZY /

Gość też przyszła - już oecna mama
DZIEWCZYNY! Błagam nie lekceważcie ŻADNYHCH przeziębień w ciąży, bo może się to nieciekawie skończyć!. IDŹCIE DO LEKARZA KONIECZNIE! W 2006 r. 1 listopada na cmentarzu się przeziębiłam, nic ciężkiego, katar, ból gradła........... 10 przyszły na świat moje dzieci..............o 3 m-ce za wcześnie. A to przeziębienie ostatecznie się (poza innymi faktami) do tego przyczyniło. Leczyłam się domowymi sposobami. Nie życzę żadnej z Was takiego stresu. Traumę mam do dziś dnia. Nie straszę - broń Boże - chcę tylko uświadomić, żeby uchronić przed tym co może się stać. Życzę szczęśliwych rozwiązań, pozdrawiam:)