Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 6-cio latka

posylacie swoje 6-cio latki od wrzesnia do szkoly?

Polecane posty

Gość mama 6-cio latka

dyrektorka naszego przedszkola bardzo nam zachwala ten pomysl.Jak jest w waszej okolicy?bedziecie te maluchy posylali do szkoly?

do innych panstw sie chca porownac ale tam sa inne szkoly male dzici tam w pierwszych latach nauki ucza sie w formie zabawy, siedza na dywanie tak jak teraz nasze maluchy w przedszkolu

Gość SUZZZI
Jestem mamą trzylatki jak będzie mi jeszcze dane decydować (bo mogą wprowadzić obowiązkowe) to nie poślę córki do szkoły w wieku 6 lat; będzie rok dłużej pracować , a rok krócej się bawić -NIE ZABIERAJCIE DZIECIOM DZIECIŃSTWA!!!! - i tak niewiele go mają :)

Gość mama 6-cio latka
p.dyrektor tłumaczyła nam na zebraniu ze jakby poszli razem z 7-mio latkami to te starsze dzieci beda powtarzaly program z młodszymi,moga uczyc sie tylko 1 godzine a 4 maja zabawy(tak jak teraz w zerowce),ale nie wiem co o tym myslec...

z tego co słyszałem/czytałem :P to i tak jest niewykonalne :D - większość szkół nie ma odpowiednich sal dla 6 latków - dla dzieci w takim wieku należy stoswać trochę inne podejście niż do tych rok starszych bo to jednak w takim wieku spora różnica w rozwoju - z powodu różnicy w rozwoju dzieci 6 i 7 letnich nie powinny być w jednych klasach bo należało by stosować inne metody pedagogiczne dla obu grup - nauczyciele uczący 6 latki muszą mieć odpowiednie wykształcenie pedagogiczne, inne niż dla tych do nauki starszych dzieci, czyli aktualnie uprawnienia do nauczania przedszkolnego... nie da się przekwalifikować i doszkolić wszystkich niezbędnych nauczycieli tak szybko... a minister chce obejść wymagania prawne, olewając pedagogiczne, rozporządzeniem które nada wszystkim takie uprawnienia pomysł jest całkowicie chybiony :classic_cool:

Gość NIE NIE
NIE NIE NIE !@#

Gość labcia
ja jeszcze nie jestem przekonana,ale raczej nie posle synka juz do szkoly

Gość Jessy28
nigdy w zyciu bym sie nie zgodziła na to choć mam duzo mniejsze dziecko. takie kretynskie pomysły tylko w kaczogrodzie mozliwe.nienawidze tego porabanego kraju

Gość wszyscy powtarzają
tylko ten slogan : nie zabierać dzieciństwa dla mnie to nie ma sensu, podajcie jakieś inne argumenty

Gość żarófka
a moja córka ma 2,5 roku i wynika z tego że będzie miała obowiązek pójścia do szkoły nie zgodzę się kurwa 😡

Gość mama 6-cio latka
nasza szkola jest nowa,jest duzo miejsca i wiem ze dzieci mialyby takie same warunki jak w zerowce,ale mimo wszystko to juz jest szkola

Gość jajajajajaj
ja posyłam do zerówki ;)) mo0jego sześciolatka...

Gość a co to znaczy
"nie zabierać dzieciństwa"? czyżby dziecinstwo konczylo sie wraz z pojsciem do szkoły? wymyslcie konkretne argumenty a nie "argumenty"!😴

Gość mamcia11
na dzien dzisiejszy tez jestem przekonana do zerowki,ale jeszcze jest duzo czasu do zastanowienia co zrobic

O nie kurwa ja swojej małej nie puszczam do szkoły :O Niby pierwszoklasiści maja oddzielne piętro w szkole ,ale też choojoy wybrali bo to parter i na przerwach cała szkoła lata na dole . Mam syna co jest teraz w pierwszej klasie i juz dostał wpierdol od starszaków ,nie wspomnę o tej bieganinie na przerwach ,jak taki czwartoklasista leci całym pędem ciała przez korytarz a między nim stoją takie krasnale z pierwszej :O matko jedyna już nie jedno zderzenie widziałam :O

nasze szkoly w ogole nie sa przystosowane to tego by 6 latki do nich zaczely chodzic

Gość dobre to
a ja wygrałem życie podał chyba wystarczająco dużo argumentów :o

Gość żarófka
ja chcę żeby w 2012 kiedy moja córka będzie miała 6 lat - żeby chodziła do przedszkola a nie do szkoły - żeby miała kolorowe zabawki tematyczne typu sklep, fryzjer, lekarz. Żeby bawiła się na placu zabaw, uczyła piosenek i codziennie tańczyła przy muzyce, żeby miała rytmikę i kolorowy wesoły pogodny świat. A nie za duża ławka z za dużym krzesłem w szarej szkole zniszczonej , szarej klasie 😠 z biegającymi szalejącymi 12 latkami na przerwie-dzieciakami dużymi jak dorośli

Gość tak jest w niemczech
ale dużo niemców krytykuje to, więc po co było u nas to wprowadzać???? Czy my nigdy nie możemy uczyć się na cudzych błędach?

Gość mirinfaaa
do zerówki to 6latki idą obowiązkowo!! a co do pierwszej klasy to argument przeciw jest taki że w takim wieku różnica jednego roku miedzy 6 a 7 latkiem jest jeszcze przepaścią !! poślecie swoje dziecko ze starszymi do klasy to będzie zawsze trochę z tyłu. dogoni?? może...ale liczy się też podejście dziecka. jeśli na starcie będzie czuło siegorsze, słabsze to sie zniechęci do szkoły i nauki. nic tak nie stymuluje jak sukcesy...

Gość mirinfaaa
żarófka w 2012 pierwsza klasa bedzie już obowiazkowa dla sześciolatków

Mam obecnie córkę w zerówce, miałam też zebranie w sprawie nauki syna, który ma teraz 5 lat. Ta nowa 1 klasa to tak ma wyglądać jak obecna zerówka - tak się zastanawiam po co to całe zamieszanie, skoro w zasadzie w \"nauce\" nic się nie zmienia, wywalą zerówki, zostaną tylko przedszkola i 1 klasa z programem zerówki... nie wiem po co to całe zamieszanie, czyżby tylko po to aby \"była\" nowa reforma oświatowa? już jedną niedawno mieliśmy... powstały gimnazja, w których szerzy się agresja i inne zachowania aspołeczne

Gość mirinfaaa
pirania może w 2012 pierwsza klasa bedzie jakby zerówką...ale nie teraz!!!! teraz do pierwszej klasy idą jeszcze 7latki starym programem i nikt nie bedzie ich opóźniał dla paru 6latków których narwani rodzice poślą do szkoły

Gość dobre to
Tak też jest w Belgii. Pamiętam, że w mojej zerówce była już nauka pisania i czytania. Tutaj w pierwszej klasie tylko się bawią, a przecież to ten sam wiek. Polskie sześciolatki tez głównie się bawią, więc tak naprawdę to tylko kwestia nazwy "zerówka" i "pierwsza klasa".

Ja swoją córcie przetrzymam w zerówce, w tym roku w przedszkolu :) Mała nie dość, że jest z listopada ,to sama widzę że nie da rady w szkole,to co ma ja wysłać a potem będą problemy bo dziecko nie będzie potrafiło dogonić tych faktycznych pierwszoklasistów w nauce :) Niech spokojnie przyjmuje naukę i przygotowanie w przedszkolu . Chyba zdajecie sobie z tego sprawę ,że jest też od groma dzieci co po prostu boją się takiego zaludnienia jakie panuje w szkole .W przedszkolu są małe grupy ni dzieci nie różnią się wiele wzrostem i może przez to są spokojniejsze ,a w szkole no sami wiecie :O

Gość żarófka
wiem o tym i pisałam już ale ja nie wyrażę zgody żeby w 2012 poszła do szkoły jako 6 latek, nie jestem frajerem

Gość mirinfaaa
raczej nie będziesz miała wyjścia :-O a moja idzie od września do szkoły ale do zerówki, bo u nas już w przedszkolach nie robią zerówek tylko w szkołach.