Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierecek

Jakie studia ??

Polecane posty

Gość ja ide na pierwsza dawke
bailika u nas jest zaoczny tylko jeden rocnzik osatni mojego rocznika juz nie ma zaocznie w sumei chyba z tego pwoodu co napisalas nawet o tym nie pomyslalam...ale wiem ile oni czas spedzaja na uczelni piatek-sobota to wlasciwie caly dzien...a ja w sumie w tygodniu 3 rayz koncze o 20 a dziennie mam na 8....no laborki sa najlepsze:D tez je kooocchhaaammm zwlaszcza z inzynieri gentycznej czy biologii molekulanej no cud miod i orzeszki:D jeszcze mikrobiologie nawet lubie i biochemie:D

JA ne dalabym rady studiowac i pracowac! mam duuzo zajec i nauka, zabiera duuuzo czasu. ale na zycie prywatne tez zostaje troszke czasu;)

Gość rewrwerewr
no fakt historia jest zenujaco prosta :) i wykladowcow mam super :D ale archeologia to kosmos :(

Gość rewrwerewr
ja studiuje 2 kietrunki dziennie i pracuje i daje rade :/

ja tez bym nie dala rady juz pracowac...wiec podziwiam tych co pracuja

ja ide na pierwsza dawke---> mam podobne upodobania, chociaz biochemie lubie tylko od strony labu!! bo egzamin z tego paskudny był :O i wkuwanie tych wszytkich cykli..:O JA najbardziej lubie mikro i biotechnologie roślin, kultury in vitro roslinek i te sprawy, chociaz techniki molekularne i wirusologia tez sa super:)

ja ide na pierwsza dawke----> jak tam sesja?? u ciebie tez tyle egzaminow???:O u mnie 7 obecnie:O poracha kawa utrzymuje mnie przy zyciu......

no mnie egzamin dopiero czeka....w sumie cykle mi nawet wchodza latwo do glowy ale te inne rzeczy juz jakos gorzej...;/ a mialas juz jakies praktyki?? jesli tak to gdzie?

ja mam 5 egzaminow + angielski i jakies 3 zaliczenienia .....tez zyje na kawie a dokaldniej to na mieszance kawa+guarana+sesja+witB+plusz+redbul wlasnie wkuwalam dzis biochemie ale sobie zrobilam pzrerwe bo siedzialam nad nia rowne 10h;/

Gość ja tam mam inne zdanie
ja odnosnie tego ,,dzienne lepiej brzmią,, czy ja wiem?? mnóstw ludzi jest o tym przekonanym ale ja konczyłam szkołe srednią zaocznie mnóstwo sie wtedy nauczyłam bo nie zapychali mnie zbedną wiedza, a j byłam ciekawa i przy okazji zdałam tez certyfikat jezykowy teraz koncze inzyniera dziennego jestem wykonczona nerwowo , każą nam sie uczyc ton niepotrzebnych rzeczy, nikt mi nie powie ze to sie kiedykolwiek przyda, w sumie po tych studiach bede miała tylko papier studiów dziennych bo nie mam czasu na nauke jezyka ani jakikolwiek inny kurs na magisterskie ide na zaoczne juz na inny kierunek i ide do pracy, nieraz byłam odrabiac laboratoria do zaocznych, owszem oni maja mniej nauki ale powiem wam ze im wiecej jest tej nauki tym mniej potem zostaje w głowie bo wszystko wkuwasz na gwałt bo jest duzo materiału a mało czasu i po tygodniu wyrzucasz to wszystko z głowy za zaoczne płacisz, na zajeciach jest milsza atmosfera wiem bo jak pisze nieraz byłam u zaocznych, a jak chcesz sie uczyc to sie nauczysz i skorzystasz

a to na ktorym roku jestes? ja mialam biochem na 2roku.. praktyki mialam 2miesieczne w wakacje, miesiac w browarze w labie, zeby nie bylo:D a drugi miesiac w firmei farmaceutycznej:D bosko bylo, codziennioe labolatorium!!!! extrajak dla mnie, chociaz dowalili mi troche na poczatku materialow do nauki ale dalo rade!!! i naprawde duuuzo si enauczylam w paraktykach najgorszy jest dzienniczek praktyk...

no ja wlasnie jestem na 2 roku:) praktyki bede miec w wakacje w laboratorium kryminalistycznym:) my na szczescie dziennicza praktyk nie musimy prowadzic mamy spoko opiekuna i powiedzial ze i takw tym dzienniczku wiekszaosc rzeczy to sciema wiec mamy sie skupic na robieniu praktycznych rzeczy a nie wpisywaniu jakichs wydumanych zajec:P

Gość ja tam mam inne zdanie
balijka dzienniczek praktyk?? ja ściemniałam w tym dzienniczku i tak nikt tego nie czytał tylko ewentualnie spawozdanie ale glownie to nas pytali

ja to samo biorę:D oprocz redbullikow i roznych tigerow:O jak dowiedzialam sie co one wsobie maja i co robia z czlowiekim na fizjolologi:O

wiesz co tez mam fizjologie tego nam nie mowili ale chyba wole nie wiedziec:P tzn moze po sesji hehe

ooo fajnie w kryminalistycznym labie!!! tez skladam podanie no ale praktykantow nie za bardzo potrzebowali , niestety:( Ja w dzinniku tez co nieco ubarwilam ...:D no ale kurcxze my egzamin mielismy w pazdzierniku na uczelni z tego, no ale dalo sie przezyc;)

no tez mi sie wydaje ze to bedzie ciekawe:) tylko najpierw trzeba zdac biochemie niestety;/

Ciezko, tak na polecenie, gdyz w wiekszosci takich sytuacji, bywa tak, ze potem sie zaluje, albo rezygnygnuje z kierunku, jaki sie wybralo,szkoda lat, i kasy... A Ty na jaki kierunek "masz ochote", co Cie interesuje?

ehhh biochemia.... ja morduje sie nad wirusologia molekularna... juz tekst faluje mi nad oczami....:O to chyba niezbyt dobry znak.... 😴

Gość a ja ide na filologie ang.

Gość le0n
Biotechnologia jest ciężka, ale ma w sobie potencjał. Słyszałem różne opinie ale nie chce nikogo zniechęcać. A co sądzicie o takiej nietypowej uczelni jak Akademia Morska w Szczecinie? W tym roku kończę liceum i muszę zadecydować co dalej robić, a myśląc o pracy chciałbym żeby nie było wielkiej konkurencji :). Pływać nie chcę, ale słyszałem że po wielu kierunkach poszukuje się specjalistów na lądzie. Tak myślę o logistyce, ale nie jestem pewien, więc może ktoś tam studiuje albo skończył tą uczelnię?