Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierecek

Jakie studia ??

Polecane posty

Gość polecam filologie polską

Gość ja pierdziele co za wiocha
po biologii podstawowej? też by była zainteresowana, ale na cuda nie licz, bo pozostają nam tylko zaoczne albo na prywatnej. Ja muszę iść na zaoczne, ale na pewno nie na uczelnię prywatną

Gość narzeczona Michałka
idz na biologie albo biochemie biotechnologie....

Zdawałam matmę i biologię. Poszłam na inżynierię chemiczną i procesową. Jestem zadowolona :)

Gość lkmklmkjlnkh
psychologia, resocjalizacja.. Te Ci się nie podobają?..

Gość eeeeemciaaaaaaa
To zależy co Cie interesuje i jaki zawód chcesz w przyszłości wykonywac...

Gość narzeczona Michałka
przed chwila na innym topicu chciał byc fizjoterapeuta....

Gość eeeeemciaaaaaaa
tak to jest jak ktoś jest nie zdecydowany ;p

Gość blb
idz na biochemie bedzie cięzko ale potem znajdziesz lepsza prace

Gość ja ide na pierwsza dawke
ja studiuje biotechnologie i nie polecam no dobra studia ciekawe ale strasznie ciezkie...w sumie to jeszcze da sie przezyc tylko ze marne perspektywy pracy...

Gość blb
ja jestem po biochemi i na prace nie narzekam, nie wazne co skonczysz tylko jaka bedziesz miala wiedze Jesli bedziesz dobra bez problemu znajdziesz prace

Gość narzeczona Michałka
to poczytaj na jakims forum tematycznym, naukowym.... powinno sie studiować to co sie kocha robic...bo inaczej nigdy nie bedziesz robił tego dobrze i z pasją. kazdy bedzie zachwalał kierunek, który sam ukonczył... ja np zachwalam resocjaliozacje, bo kocham prace z wykolejoną młodzieża. Niby taki pospolity kierunek pedagogika, ale to co robie sprawia mi przyjemność. Pracuje jako wychowawca wiezienny

z podstawową biologią zapomnij o biotechnologii... Chyba, że znajdziesz gdzies taki kierunek na prywatnej, ale wątpię, bo to cięzki kierunek (zbliżony poziom trudności do medycyny, ale mniejszy oczywiscie). i jak ktoś wyżej napisał - po biotechnologii to jedynie albo wyjechać za granicę albo zrobić doktorat i pracować jako naukowiec. W Polsce są marne perspektywy

No właśnie, zależy czy to lubisz i jesteś dobry w tym co robisz. Moje studia podobają mi się, ale jest ciężko: dużo matmy i fizyki, ale naprawdę to jeśli trochę się przyłożysz to zdasz. Mnie to bardzo interesuje, więc lubię te studia. Ale to nie znaczy, że jak my ci coś poradzimy, to tobie też to podpasuje.

farmacja? muisz zdawać rozszerzenie z biologii i chemii albo fizyki

Gość eeeeemciaaaaaaa
ale przy wyborze studiów trzeba wziąśc pod uwage to czy da sie rade je skonczyc a nie po roku je rzucac, zainteresowania i takie tak a nie tylko czy będzie dobra i płatna praca...

poprostu chcialabym wiedziec jakie doswiadczenia wyniesli inni po takich studiach byc moze pomoze mi to w wyborze

Gość ja ide na pierwsza dawke
no na biotechnologie tez jest podtrzzeba rozszerzona biologia i rozszerzona chemia/matma nie doczytalam wczesniejze zdajesz podstawe;/ studia sa napawrde bardzo ciekawe praca w sumie tez (ja mysle o laboratorium kryminalistycznym) tylko ciezko ta rpace dostac no i na samych studiach tez lekko nie jest...czasem mam ich po prostu dosyc

Gość rewrwerewr
jak podstawowa matura to na dzienne raczej sie nie dostaniesz chyba,ze na jakies gowno i nie mowie tego zlosliwie. rok temu zdalam na studia i wiem jak jest.

oki dzieki wszystkim ktorzy wysilili sie i napisali co nie co ;)dzieki bardzo i milego wieczorku ja zmykam