Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cornella

SENNIK- tłumaczę sny każdemu, kto zechce

Polecane posty

Gość Cornella

zapraszam :)

Gość 3447369347
dziś mi się śnił morderca, który w piwnicy trzyma żywych ludzi i ich torturuje udało mi się uciec, pokonując po drodze sale klimat jak z filmu HOSTEL mówię serio co to może oznaczać?

Gość Szczerze i prawdziwie
Co oznacza sen w którym przewracam się, tracę oddech, nie mogę powstać?

Gość andulcia
katastrofa samolotu duuuuzo ognia wybuch

Gość paulinnnkaaaaaaaaaaaa17
snia mi sie co chwile martwe zwierzeta w schronisku

Śniły mi się zabite niemowlaki, powieszone w samochodzie.. serio. Do dziś nie mogę zapomnieć tego koszmaru :(

i jeszcze standardowo spadam ze schodow, tzn. schodze po nich i zlatuje z jednego... wtedy rzucam sie na lozku i sie budze gdzies slyszalam, ze to reakcja organzimu na zbyt wolne bicie serca, ale czemu zawsze te schody???

Gość Lektorkaa
Co oznaczają sny o jeździe windą??

Gość Szczerze i prawdziwie
Cornella nie odpowiada.

Śniło mi się że ktos ukradł mi podczas spaceru po mieście dziecko (niemowlę )

Gość Cornella
Morderca jest zapowiedzią długowieczności, samo morderstwo we śnie często jest oznaką ukrytych treści psychicznych, lęków itp. Często taki sen odzwierciedla nasze obawy bądź silny stres. Przewracanie się- jeśli często miewasz sny, w których upadach, tracisz oddech, to może mieć to podłoże fizjologiczne- może sygnalizować obniżone ciśnienie krwi bądź niedokrwienie mózgu, warto to skonsultować z lekarzem. Dawne senniki natomiast podają, że upadek może oznaczać, iż nagle w życiu zrozumiemy coś istotnego. Katastrofa samolotu- samolot generalnie symbolizuje pragnienie wzbicia się ponad przeciętność. ciemny dym oznacza, że poniesiemy klęskę, natomiast jasne płomienie zapowiadają sukces. Martwe zwierzęta- ale jakie, poproszę więcej szczegółów. generalnie zwierzęta symbolizują instynkty i żądze. Padlina zaś oznacza wezwanie do porzucenia jakiegoś zamiaru, który nie ma zbyt dużych szans na sukces. Niemowlęta oznaczają niedojrzałość psychiczną, natomiast sam widok wisielców wskazuje, ze straciliśmy grunt pod nogami, może też zwiastować niepomyślny rozwój wypadków.

Gość Lektorkaa
A winda?

Gość no to powiedz mi
co znaczą moje sny prawie w karzdym snie kogos zabijam, jes mnustwo krwi, morduję ludzi, ucinam im głowy, wyrywam serca, i mam takie sny od wielu lat.......

Gość Cornella
Zęby- wskazują na potrzeby materialne bądź seksualne. Zepsute zęby ostrzegają przed porażkami i stratami oraz wzywają do większej roztropności przy podejmowaniu decyzji. Schody, spadanie- jeżeli doświadczasz tego podczas zasypiania, to może to byc po prostu zryw mioklonic'zny, czyli mózg w tym momencie "sprawdza" czy mięśnie zostały "wyłączone" na czas snu. Natomiast schody same odczytuje się podobnie jak drabinę, czyli dążenie do większych wpływów bądź władzy. Winda- wskazuje na szybkie rozwiązanie problemów, jeśli tylko podejmiemy wysiłek. Spadanie wraz z windą może być odzwierciedleniem jakichś lęków, np wysokości bądź samej jazdy windą (sama często miewam takie sny- w dzieciństwie bałam się jeździć windą) Kradzież niemowlęcia- ogółem bycie okradzionym należy odczytywać jako zapowiedź powodzenia w sferze finansowej bądź biznesowej. Samo niemowlę (dziecko) natomiast, jak już pisałam, odzwierciedla niedojrzałość psychiczną

Gość Cornella
Rodzenie dziecka- Poród oznacza narodziny czegoś nowego, jakiś początek w życiu (być może początek nowej miłości?). Tak czy inaczej zwykle ma to wydźwięk pozytywne. Wtrącanie się rodziny może oznaczać, że czujesz się stłamszona bądź po prostu pragniesz wyrwać się spod czyjegoś silnego wpływu, presji. Morderstwo- Zazwyczaj gdy śni się, że kogoś mordujemy, oznacza to, że tłumimy w sobie silne emocje, agresję i złość. Jeśli sny powtarzają się szczególnie często, zalecałabym kontakt z psychologiem.

Gość paulinnnkaaaaaaaaaaaa17
no dodam ze ja tak naprawde w tym schronisku pracowalam i byly tam tak naprawde zabijane zwierzaki i moze dlatego mam takie sny np martwy kot ktroy mowi do mnie zebym pomogla innym zwierzaka

Gość jula793
mi czesto cie sni ze spadam w przepasc i wtedy \"podskakuje\" na lozku i sie budze

Gość stylowaa
Hej,ja kąpałam się w jeziorze i mój mąż tej samej nocy tez miał sen o wodzie,w której się kąpał,w tym samym śnie uciekałam przed zbirami i byłam poszukiwana przez policję,bunkrowałam się w nieznanym mi mieszkaniu Czy możesz przetłumaczyć-z góry dziękuję

Gość sąsiadka wariatka
a mi się śniło,że byłam w lodziarni w której odbywało się przyjęcie urodzinowe ciężarnej kobiety,i był napad na tą lodziarnię i wszyscy uciekli,zostałam tylko ja i ta ciężarna kobieta,mi udało się wydostać ze sklepu,ale niepotrafiłam wezwać pomocy,nikt mi niechciał pożyczyć telefonu abym zadzwoniła na policję z powiadomieniem o napadzie.... co to może oznaczać?

Gość niezapomoinjka2
Jak bylam w ciazy zagrozonej to mi sie snilo ze balam sie pojsc na usg az w koncu poszlam i lekarz ktore je wykonywal powiedzial ze przyrko mu to mowic i pokazywac ale to dziecko nie ma glowy i nawet to widzialm na obrazie montora jakas masakra

Gość Cornella
paulinkaa17- Twoj sen to z pewnością skutek stresu, z jakim wiąże się patrzenie na cierpiące zwierzęta w schronisku. jula793- taki zryw nazywamy zrywem miklonicznym bądź skurczem miklonicznym. karmienie jest na ogół oznaką dobrobytu i pomyślności, może też się pod tym ukrywać podświadome pragnienie macierzyństwa. Ucieczka może natomiast ostrzegać przed nadchodzącym niebezpieczenstwem, które wcześniej dostrzeżemy i zdołamy go uniknąć. Może tu chodzić też o niebezpieczeństwo tkwiące w psychice, jakieś wyparte treści, z którymi trzeba będzie się zmierzyć. Woda- potrzebuję więcej szczegółów, czy była mętna, czy przejrzysta?

Gość lubuskaja
a co jak sie sni zmarły?

Witam. A co oznacza odmowa zjedzenia zupy cebulowej ze szczypiorkiem ... i całonocne pisanie matury z języka rosyjskiego ???

Gość stylowaa
Woda była u mnie przejrzysta,a u męża mętna,żółtawa

Gość Cornella
sąsiadka wariatka- taki napad dawne senniki tłumaczył jako ostrzeżenie przed prześladowaniem. W ujęciu psychologicznym natomiast może on oznaczać podświadome emocje, które przedostaną się do naszej świadomości. niezapomoinjka2- mniemam, iż wiedziałaś wcześniej, że jest to ciąża zagrożona- w takim przypadku sen był po prostu skutkiem stresu i obaw Gdy w śnie pojawia się zmarły, często symbolizuje to nasze dawne błędy lub porażki, które staramy się ukryć. Może się to wiązać także z tęsknotą za tą osobą, zwłaszcza gdy jest to ktoś, kto zmarł niedawno

Gość andulcia
moja babcia zinterpretowała ten sen jako wybuch złośći (katastrofa samolotu ogień wybuch dym) i rzeczywiście miała racje! a moja babcia nigdy sie nie myli a Ty za przeproszeniem głupot nie opowiadaj z jakiś głupich książek! Żeby interpretowac sny trzeba mieć mądrość życiową tak jak moja babcia! CHciałam Cię tylko sprawdzić!

Gość Cornella
Nana 00- masz bardzo ciekawe sny, ale wybacz, nie mam pojęcia, co mogą oznaczac ;) Woda mętna- niedobre zjawiska w psychice, brak pewności siebie, nieznajomość własnego ja Woda czysta- stan harmonii wewnętrznej, równowaga psychiczna Ponadto jezioro ma symbolikę podobną do symboliki morza, symbolizuje całokształt uczuć i nadziei, może odzwierciedlać naszą drogę życiową Wrak statku- ma znaczenie podobne do ruiny, może oznaczać uczucie "Zmęczenia życiem", wyczerpania, bezradności, bądź też doprowadzenie do poważnych braków finansowych

Gość niezapomoinjka2
Wiedzialam wczesniej o tym bo bylam z tego powodu w szpitalu ale nie wiedzialm pozniej co tam sie dzieje w srodku i pewnie dlatego taki sen troche przerazajacy