Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cornella

SENNIK- tłumaczę sny każdemu, kto zechce

Polecane posty

Snil mi sie ogien, wielki pozar . Potem strzelilam z broni i okazalo sie ze trafilam w moja kolezanke, patrzylam na nia a ona upadla i krwawila , na koniec glos kobiecy wyszeptal "noś trzy serca"

czesc jestem tu pierwszy raz mojej sasiadce snil sie jej zmarly maz ja bylam w tym snie i zmarlego corka, bylam jego sasiadka co to oznacza?ostatnio i mnie sie snil kazal mi napisac na kartce zdanie,,najstarszy...niedawno zmarla moja prababcia ktos wie co znaczy sen mojej sasiadki??

Gość agusia.
Poszłam kupić do hurtowni obok mnie obrazki święte. Ale nie zapłaciłam za nie, bo nie miałam pieniędzy. Powiedziałam o tym w domu tacie a tata tylko się uśmiechnął. Potem ktoś zadzwonił do drzwi. Zauważyłam przez okno w pokoju Jezusa z cierniem na głowie, tylko w krótkiej szacie... jakby przygotowywał się do powieszenia go. był bardzo smutny i prosił o pomoc. mój tata coś mu podarował. potem przeszedł mnie dziwny dreszcz. zrobiło mi się słabo. w moim pokoju było dziwnie szaro, zaczełam szukać włącznika ale nie mogłam. na rogu pokoju stał Zmartwychwstały Jezus. W pięknej szacie, z rozłożonymi rękoma i mówił do mnie: "Nie bój się kiedy przychodzi Bóg". To wszystko było bardzo realistyczne i nadal to dokładnie pamiętam, choć mam tendencje do zapominania snów. Nie była to nawet niedziela. prosiłabym o dokładniejsze tłumaczenie :) z góry dziękuję.

mialam sen, znajdowalam sie w lesie, na terenie pagurkowatym , wiem ze byl pozar, bo czulam cieplo i go slyszalam, ale plomieni nie widzialam....Bieglam tulac mojego kotka, ktory we snie wydawala sie mniejszy i lzejszy od tego w rzeczywistosci. Pona to w tym pozarze lasu krzyczalam imie mojego brata, probowalam go znalezc , lecz go nie widzialam we snie, pamietam dokladnie, ze tak krzyczalam wolajac jego imie , ze we snie boalalo mnie gardlo....Nie widzialam go we snie , ale podswiadomie wiedzialam, ze moze gdzies byc, wiec wolalam jego imie i go szukalam, potem wyszlam z tego plonacego lasu, na plaska polane, gdzie niegdzie byly drzewa, lecz brata nie odnalazlam.......i potym sie obudzilam......... Dziwny sen....Prosze o interpretacje........Dziekuje

mialam sen, znajdowalam sie w lesie, na terenie pagurkowatym , wiem ze byl pozar, bo czulam cieplo i go slyszalam, ale plomieni nie widzialam....Bieglam tulac mojego kotka, ktory we snie wydawala sie mniejszy i lzejszy od tego w rzeczywistosci. Pona to w tym pozarze lasu krzyczalam imie mojego brata, probowalam go znalezc , lecz go nie widzialam we snie, pamietam dokladnie, ze tak krzyczalam wolajac jego imie , ze we snie boalalo mnie gardlo....Nie widzialam go we snie , ale podswiadomie wiedzialam, ze moze gdzies byc, wiec wolalam jego imie i go szukalam, potem wyszlam z tego plonacego lasu, na plaska polane, gdzie niegdzie byly drzewa, lecz brata nie odnalazlam.......i potym sie obudzilam......... Dziwny sen....Prosze o interpretacje........Dziekuje

Gość Nica Enigma Black
wiesz... Mi jakieś 2 tygodnie temu zmarła ciocia.. W tym tygodniu jakos chyba wtorek -sroda miałam sen. Najpierw bylam w wielu pomieszczeniach, w każdym z nich dzieliłam sie z różnymi osobami bliskimi dla mnie kawałkiem chleba. Chodziłam z kromką od jednej osoby do drugiej i dzieliłam sie niczym opłatkiem. W ostatnim pomieszczeniu były dwie osoby, jedna znich a pewno była moja mama, drugiej nie pamiętam dokładnie. Gdy podzieliłam sie z nimi, zobaczyłam moją ciocię jakby w drugiej częsci pokoju. Leżała na łóżku tak samo, jak długo przed swoją śmiercią. Gdy ja zobaczyła rozpostarłam ramiona jakbym chciała ją przytulic w biegu i szybko podeszłam do jej łóżka. ukucnełam przy niej złapałam jej dłoń i pocałowałam. Pamietam tylko ze chciałam krzyczeć do niej jak bardzo mi zal że juz nie żyje, a ona tylko patrzała na mnie wielkimi oczyma. Jakby ze strachem i zalem :( obudziłam się w środku nocy. Kiedy dotarło do mnie, co mi się przyśniło zaczęłam płakać i nie mogłam się powstrzymać... Długi czas miałam co raz mniejszy kontakt ze zmarła ciocią zanim umarła... czy to może oznaczać, że ona ma do mnie zal za to, ze nie odwiedziałam jej gdy jeszcze żyła?

Gość oluessa09
Chciałabym dowiedzieć się, co oznacza mój sen. śniło mi się dziś, ze się topiłam w momencie kiedy cała byłam pod wodą obudziłam się. W dodatku to działo się w lesie, gdzie biegały różne zwierzęta.... yy to było dziwne;)

Gość bantuti
byłam w pokoju w bloku w którym mieszkali rodzice , paliło się u sąsiadów 2 piętra wyżej nagle zauważyłam ogień(niebieski) u góry na suficie ęłam go gasić gaśnicą -chyba ugasiłam pozostała dziura w suficie... potem śnił się pożar lasu byłam na jakimś obozie ,ktoś krzyknął ze pali się ja chciałam wrócić po torbę do budynku ...uciekaliśmy z tego lasu płomienie ,ogień był wszędzie coto znaczy proszę o odpowiedź

Gość madziek169
Witam, co jakiś czas powtarza mi się sen, w którym raz jestem normalnie kobietą, a po chwili nagle facetem i zawsze gonią mnie kobiety, dużo kobiet;) sen powtarza się co jakiś czas i za każdym razem zmienia się otoczenie, mój wygląd i kobiety, które mnie gonią, w kilku nawet było tak, że całowałam się z jakąś kobietą, a gdy już uświadamiałam to sobie, że jestem facetem i całuję się z jakąś kobietą, zaczynałam uciekać, a ta kobieta zaczynała mnie gonić, potem pojawiały się następne. Coś w stylu, gonią mnie bo szaleją za mną;D dziwne, bardzo dziwne, zawsze jak się budzę to czuję się bardzo dziwnie i zastanawiam się co to może oznaczać, jestem kobietą i to mi odpowiada, a ten sen trochę mnie przeraża i czasem nawet irytuje, z góry dziękuję za odpowiedź;) pozdrawiam

Śni mi się, że wchodzę do domu w którym zmarła jakaś kobieta i wiem, że jest tam jej duch. Pomieszczenia są w stylu retro. W szafie pełno jej sukien-też retro. Schodzę do piwnicy i nie umiem z niej wyjść (labitynt). Półmrok, ściany z cegły, są jakieś tłuste. Pełno drzwi. Błądzę i co chwilę napotykam na wisielca w piwnicznym korytarzu-facet po 40-stce szczupły brunet w czarnym garniturze, z wąsem. A jak otwieram któreś z drzwi to zawsze trafiam, że w pomieszczeniu siedzi po turecku łysy facet około 50 lat i medytuje(wygląda jak mnich buddyjski). A obok niego w 3 rzędach stoją zapalone świece na wysokich metalowych świecznikach. W śnie się nie boję tylko denerwuję, że nie umiem z tej piwnicy wyjść.

Gość Tygi
Witam! Nie wiem czy ktos jeszcze tlumaczy sny ale i tak sprobuje sie dowiedziec co oznacza ten ktory mi sie sni nawet nie kilkukrotnie, ale juz kilka dziesiat razy (mniej wiecej od roku). Otorz znajduje się w niebiesko-fioletowej przestrzeni. Nademną lewituja ciemnofioletowe bloki polaczone ze soba nieregularnie (mniej wiecej jak w tetrisie tylko ze w 3D). Wokol jest jakis dziwny dzwiek, jednostajny i wkurzajacy, ale bardzo cichy (jakby elektroniczny). Obracam sie i widze kobiete (chyba tez na fioletowo ubrana i chyba miala biale wlosy do ramion) - twarzy nie widzialem. Po chwili sie budze i w sumie to by bylo wszystko, lecz podczas tego snu odczowam okropny niepokoj. Jakby mi rodzina umarla czy cos takiego - po prostu okropne uczucie. Bylbym wdzieczy za jakiekolwiek wyjasnienie! Dzieki z gory!

Ja miałam kiedyś taki dziwny sen... Byłam w wojsku jako normalny żołnierz (mężczyzna). Trwała jakaś wojna... Był tam taki przełożony, który testował swoich nowych żołnierzy. Pierwszym moim zadaniem było wylanie na swoją głowę dwóch garnków wody: pierwszy z parzącą wodą, a drugi z lodowatą. Pamiętam, że bardzo bałam się tej lodowatej wody, ale wylałam ją sobie na głowę. Drugim moim zadaniem było... strzelenie sobie z takiego długiego pistoletu w usta. I strzeliłam sobie. Pamiętam, że czułam się po tym bardzo dobrze... Nie wiem jak to wytłumaczyć... W ogóle męczą mnie sny, że albo jestem mężczyzną, albo umieram... :o Co to może znaczyć?

Gość Never... ending... story
CZESC, przysnil mi sie dziwny sen i trudno mi go zinterpretowac. Przebywałam w jakimś nie znanym dla mnie miejscu nie czułam się w nim dobrze coś mi wciąz przeszkadzało. Czułam się tak jak gdyby drażniła mnie moja zewnetrznosc. W koncu poczułam ciśnienie ogromne ciśnienie w zębach (piękne białe równe ząbki), które nagle przestały się mieścić w szczęce, potem wybuchły i pozostały jakieś takie nie równe, ale mimo to odczułam ulgę. Dodam że snie baaaaaaaaardzo żadko:(

Gość muahahahah
Mi sie snilo ze ktos(nie pamietam juz kto, chyba kot) mojemu szczurowi odgryzl koncowke ogona, a szczur sie tym faktem w ogole nie przejal. Co to moze oznaczac??? ;D

Gość a ja mam od czasu do czasu
koszmary,ze maz albo na mnie krzyczy i okropnie poniza,albo jest agresywny wobec mnie i np.odgraza sie,ze mnie zabije,albo zostawia mnie dla innej kobiety:O na codzien jest ostoja spokoju i nigdy na mnie nie krzyknal,dodatkowo to bardzo kochajacy,oddany i opiekunczy czlowiek.Nie wiem,skad takie sny-moze przez brak pewnosci siebie albo strach,ze maz moglby mnie kiedys zostawic (moj byly mnie zdradzil i ojcie moja matke tez zdradzal-to tak nawiasem)?po tych koszmarach czuje sie okropnie i jak je opowiadam mezowi,to mu smutno.Mozesz mi wytlumaczyc,co te sny oznaczaja i skad sie biora?z gory dziekuje🌼

a oto moj sen z dzisiaj. bylem z mama w wiezowcu (wydaje mi sie ze u kogos z rodziny) gdy wsiedlismy do windy ta zaczela szybko spadac. pozniej gdzies uciekalem i caly czas mialem swiadomosc ze goni mnie demon. bedac bardziej szczegolowym ktos oferowal mi bardzo lukratywna oferte pracy, byla naprawde bardzo ciekawa, ale gdzies w podswaidomosci mialem przekonanie ze stoi za tym diabel lub cos takiego i w ostatnim momencie zawsze udawalo mi sie odstapic od przyjecia umowy, czy ktos cos z tego rozumie? (kilka tygodni temu snilo mi sie ze spadam w windzie z kilkunastoma osobami a potem biegne ulicami pod miaastem. - za kazdym razem upadek przezywam. dodam, ze chwile przed dzisiejszym snem mialem kolejny dziwny. otoz siedzialem w samochodzie czekajac na znajomego. ja siedzialem w jego aucie a obok zaparkowany byl moj samochod ktorym jechal on. zapalilem papierosa i postanowilem uchylic okno. w momencie gdy to zrobilem cos wgniotlo mnie w siedzenie, nie moglem zlapac tchu i czulem (we snie) jak krzycze do siebie zebys ie poruszyc. po chwili wszystko ustapilo a ja sie obudzilem prosze o pomoc

Halo! W pokoju w suficie byla dziura,a z niej wystawaly ksiazki,ktore chcialam zlapac.Pokoj byl ponury,zadnych mebli. Dziekuje za odpowiedz i zycze milego dnia

Gość Patkaaaaaaaaa188
Proszę,powiedzcie mi co oznacza ten sen ... śniło mi się,że spałam i nagle pełno myszy zaczęło biegać po moim pokoju,pod kołdrą i pod szafkami. Nagle okazało się że to nie sa myszy lecz koty (a wcześnie wyraźnie widziałam,ze to myszy ). Wyszłam z pokoju i wyszłam na dwór. Szedł jakiś chłopak którego w rzeczywistości nie znam . Bardzo mi się spodobał. Okazało się,że to mój aktualny chłopak ! ;/Podszedł,przytulił mnie... Potem jeszcze byłam z nim, moją koleżanką i jej chłopakiem w jakimś lesie, zjeżdzałam z nim po ścieżce na butach;/ i się bardzo dobrze bawiłam z tym chłopakiem,całowaliśmy się itp.. Proszę,powiedzcie mi o co w tym chodzi ! W rzeczywistości mam chłopaka już 1,5 roku,kocham go i nie wiem dlaczego śni mi się inny,zupełnie nieznany;/no i te myszy-koty... POMOCY !!

Gość kaRinKa_
jak nie osoby to nie możesz mu przetłumaczyć snu - najpierw psychoanaliza później można coś powiedzieć dla każdego jakiś element ze snu może mieć inne znaczenie - zależne od przeszłości i jego zmartwień myślę że każdy sam lepiej zinterpretuje swój sen po zastanowieniu się nad sobą niż jakiś "poradnik"

Dziś mi się śnił mój królik który zdechł jakieś 10 lat temu. Wpadł do okienka burzowego i jak tam podeszłam okazało się że nie spadł tylko wisi uczepiony zębami za kraty, a ja go stamtąd wyciągnęłam bo była specjalnie dla moich rąk wydrążona przestrzeń żebym mogła go pochwycić. Jakiś facet stał obok i bardzo bluzgał na to że wyciągnęłam mojego królika z pułapki.

i bardzo często uciekam, często przed mordercami lub tłumem zombie, i często ktoś mnie chce zahipnotyzować ale w ostatniej już chwili się nie daję bo wiem że to by się źle skończyło. nie wiem co te powtarzające sny o ucieczce znaczą

Snil mi sie chlopak, z ktorym do niedawna sie spotykalam. Kilka dni temu zakonczylismy swoja znajomosc. W snie siedzialam z nim na jakiejs lawce. On przyprowadzil ze soba 5miesieczna corke swojej siostry(ktorej w rzeczywistosci nie ma). Dziecko bylo bardzo ladne i ubrane na rozowo. Trzymalam to dziecko na kolanach a on robil nam zdjecia. Co to moze oznaczac? Czekam na odpowiedz:)

Gość Tajnamaja
mam taki problem że juz ponad rok czasu sni mi sie ten sam chlopak..to byla maja pierwsza miłość, ale od momentu ukonczenia szkoly nie mielismy ze sobą żadnego kontaktu aż tu nagle po ok 7latach zaczął mi sie snic praktycznie raz w tyg albo i częsciej. Sytuacja w kazdym snie jest zawsze podobna, zawsze jest o tym ze znow ze sobą jestesmy, że on chce do mnie wrócić itp. mimo ze wlasnie przez sny odzyskalam z nim kontakt, duzo rozmawialismy itd to sny nie ustepują:( aktualnie mam innego chlopaka planujemy wspolną przyszlosc a nocne sny o innym strasznie mi przeszkadzają:( co to oznacza i co zrobic zeby sie to skonczylo??

Gość okularnica2203
test ciazowy... co to oznacza?:)

Gość An@
Witaj! A co jeśli śniła mi się krew. Stałam gdzieś na schodkach jakby na klatce schodowej w bloku, a na moich rękach była krew. ona mi wybływała z prawej ręki.było jej coraz więcej. Co to znaczy? miałam jeszcze taki sen, że śniło mi sie jak ktoś do mnie strzelał z broni palnej. Obok stała moja koleżanka i do niej też strzelono. We śnie widziałam dokładnie kto strzelał, ale na jawie już tego nie pamiętałam. Co to znaczy? Możesz mi pomóc to wyjaśnić? Pozdrawiam :)