Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cornella

SENNIK- tłumaczę sny każdemu, kto zechce

Polecane posty

Gość Bellisimaa
Nie wiem czy potrafisz to wytłumaczyć gdyz nie chodzi mi o sam sen ale o zaleznosc miedzy snem a rzeczywistoscia i z czego to wynika, wydaje mi sie to dość..dziwne Jakis czas temu poznałam mężczyzne, ktory zrobil na mnie dość duże wrazenie, to było silne zauroczenie. Zanim się poznaliśmy blizej i znalam go tylko z widzeniamialam sen, ktory go dotyczyl- przechodzilam kolo bloku z ogromnym oknem, bylo otwarte, on tam stal, potem wyszedl by sie ze mna spotkac. Pare tygodni po tym snie zaczelismy sie ukratkiem spotykać, nie moglismy sie czesto widywać za kazdym razem kiedy do mnie nieoczekiwanie zadzwonil albo mialam go przypadkiem spotkać na miescie, dzien wcześniej snił mi się.. Zastanawiające...

Gość Cornella
andulcia- no cóż, pozdrów babcię i słuchaj jej zawsze... Ja interpretuję sny pod względem psychologicznym, częsciowo wspierając się dawnymi sennikami, które należy odczytywać z przymrużeniem oka. Pamiętajcie, że sny to przede wszystkim ukazanie tego, co jest w nas głęboko ukryte bądź wyzwolenie tych wszystkich silnych uczuć i emocji, które nam towarzyszą w danym momencie życia.

A co oznacza, jak widzę, że ktoś wymiotuje szkłem? Nie ma krwi. I drugie, często we śnie jedżę autobusem, wysiada z niego jakaś bliska zmarła osoba i mnie żegna. Czasem "jeżdżę" z córeczką.

Gość stylowaa
Cornella mój mąż stwierdził,że masz rację,że coś w tym jest!!! Dziękujemy:)

Ja dzis mialam smieszny sen wiec go wpisze i moze mi pani cornellia go wytlumaczy :P Bedzie dlugi, ostrzegam Bylam wiec na zajeciach z socjologii i kazdy odpowiadal na srodku sali z czegostam (cos o chorobach, nota bene nie zwiazane z socjologia). Ja za bardzo nie chcialam isc na srodek (wedlug ropiski mialam odpowiadac z kamienicy watroby czy czegos w tym stylu) ale pan wykladowca byl dla mnei wyjatkowo mily i w ogole jakos tak sie spoufalal ze sie przekonalam. Ostatecznie nie odpytal mnei tylko puscil jakis film. Potem na tych zajeciach kolega wyjal z kieszeni jakies male zwierzatko, jakiegos gryzonia. Zwierzatko bylo szybkie i mu ucieklo wiec ja szybko zamknelam najblizsze okno zeby nei wyskoczylo. Stworek mnie jednak przechytrzyl i wyskoczyl na dwor oknem obok. Na dworze rozszarpaly go koty. Koledze bylo bardzo przykro a ja sie az rozplakalam (we snie). Wyszlismy potem na zewnatrz zobaczyc czy da sie zwierzaka uratowac. Odlaczylam sie od kolegi i chyba poszlam na spacer, w kazdym razie zawedrowalam w jakies dziwne miejsce na podworzu mojej uczelni (nie mamy w realu zadnego podworza) i zobaczylam, ze niedaleko stoi jakis facet. Czulam, ze to ktos grozny i zaczelam uciekac - on za mna. Wbieglam do budynku uczelni p segmetnu ktorego nigdy wczesniej nei widzialam. Bieglam bieglam i napotkalam jakiegos faceta, tez groznego, wydawal mi sie byc,podobnie jak ten poprzedni , z jakiejs sekty. Wiedzialam ,ze nei moge sie cofnac wiec zaczelam z nim walczyc. Chwycilam go za wlosy i walnelam kilka razy w sciane. Roztrzaskalam mu czaszke (lekko pekla, widzialam) i zaczelam biec dalej, W koncu jakos wydostalam sie z budynku. Bylam juz na zawnatrz, ale wiedzialam ze tamten caly czas mnie goni. Spotkalam na swojej drodze taka murzynke, niby moja wuefistke, ktora uprawiala tam jogging. Ona tez wydawala mi sie byc z tej sekty, al stwierdzilam, ze musze sie z nia trzymac zeby sie wydostac. Zaproponowalam jej wiec wspolny jogging. Potem, jak juz sobie bieglam, zaczelam sie zastanawiac z ktorej strony hyde parku jest to wyjscie na przystanek metra, bo, jak sie okazalo, bylam w Londynie. Hahaha, ciekawe , czy ktos to przeczytal :D Kurde musze zaczac notowac moje sny, mialabym kilka scenariuszy na niezle dreszczowce :D

witaj Cornello, dziś miałam dziwny sen, śniłam, że będąc w kościele dowiedziałam się, że na tej mszy będę miała ślub własny a ja nic o tym wcześniej nie wiedziałam, nawet strojem nie byłam w ogóle przygotowana co to ma znaczyć dodam,że była tam w kościele moja mama, która była blisko mnie

Wiesz Cornello ... To prawda - mam bardzo ciekawe sny ... do tego zawsze praktycznie całe je pamiętam. Czasmi zastanawiam się, czy nie spróbować OOBE - czyli doświadczenie poza ciałem.Objawia się to wrażeniem czasowego opuszczenia i egzystowania niezależnie od swego fizycznego ciała. W OOBE ma się wrażenie poruszania się, dokonywania obserwacji i komunikowania z innymi istotami inteligentnymi podczas gdy ciało osoby podlegającej temu wrażeniu jest rozluźnione lub śpi. Ale nie wiem co o tym sądzić. Może kiedyś ...

Gość NIKI_73
Dzis w nocy snily mi sie ogromne czarne ptaki-ktoś wyrywał i m skrzydła-co to moz e ozn-dziekuje za odp.

Gość do reniki
sniło mi się duuuuużo wody, jakby morze, co to oznacza jak się śni woda?

Dzisiaj mialam dziwny a zarazem piekny sen. Nie wie dlaczego snil mi sie taki sen. Przeciez jestem szczesliwa mezatka mamy cudownego syna. To bylo tak ( dzialo sie jak filmie) Spalam w swojej sypialni i obudzil mnie telefon w ktorym ktos powiedzial ,, jestem szefem mafii i przyjade zaraz po ciebie,, Bardzo bylam wystraszona i schowalam sie do szafy. I rzeczywiscie przyszlo po mnie dwuch mlody mezczyzn. Chodzilo o to ze w snie mialam chlopak, ktory byl dluzny pieniadze. Wzieli mi po to zebym odnalazla swojego chlopaka, ktorego nawet nie widzialam. I okazalo sie ze z naszego kata bankowego znikly wszytkie pieniadze. Gdy tak szukalismy jego, znalezlismy sie w moim domu rodzinnym. Jeden z nich byl bardzo dobry dla mnie ( rzeczywiscie byl bardzo groznyi i byl prawa reka szefa mafii. Jest to bardzo smieszne naprawde jak filmie) ale ja czulam sie przy nim bezpiecznie, nawet nie obchodzil mnie moj face,gdzie jest i co robi. On byl bardzo troskliwy a zarazrem taki obojetny. Gdy bylisym w moim domu moja mama nawet go zakceptowala ( w rzeczywistosci nigdy nie akcteptowal moich facetow,nawet mysle ze mojego meza tez tylko poprostu juz sie przyzwczaila) Nigdy nie doszlo do pocalunku, ale wiedzialam ze mi nanim zalezy i jemu tez. Gdy mnie przytulal czulam sie taka szczesliwa. Wszystko wydawalo sie takie realne. Gdy sie wybudzalam to chcialam szybko zasnac z powrotem. Chcialam caly czas snic o nim. Jak juz wstalam caly czas myslam o nim jakbym sie zakochala, ale przeciez to byl sen. Teraz mam wyrzuty, jak bym zdradzila swojego meza. Pomozcie mi objasnic ten sen!!

Gość do reniki
sprezynko, nie wiem co twoj sen oznacza, ale nie miej wyrzutow, to tylko sen. mowi sie ze sny to polaczenie obaw, pragnien i czegos tam jeszcze. chyba przezyc. moze to pod wplywem jakiegos filmu?

Gość Sąsika
A mi się ostatnio sniło, że mój były chłopak woła mnie po imieniu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co to oznacza ??????????????????????

Gość AlfaIOmega
A wiecie co, ja mam sny tzw. prorocze :( Wszystko co mi się przyśni to później w przyszłości się sprawdza. Ja dopiero po fakcie (jak już coś sie wydarzy) uzmysławiam sobie że to mi się śniło :( I to nie jest nic przyjemnego :(

Gość lolki
a więc razem z moją mamą idziemy do pobliskiego lasu a tam na drzewach wiszą na sznurach martwi ludzie a potem ich ściągamy w kawałkach (są już sztywni) ...koniec ..... to było straszne co to oznacza

Gość think about
A mnie sie dziś śniły ataki pająków.Ogromne ilości pająków wychodziły zewsząd atakowały ludzi i znikały. Były ich chyba miliony najwięcej było czarnych, ale miały tez inne kolory , nawet czerwone (?) uciekałam przed nimi, próbowałam ukryc się w bagazniku auta- ktos mi pomagał(mężczyzna) , ale jego zjadły :( mnie też oblazły całą chodzily po mnie, no makabreska po prostu i nagle wszystkie uciekły.

Witam, ja od kilku dni mam koszmary...męczą mnie potwornie...Nie pamiętam dokładnie tych snów ale urywki...o co w nich najbardziej chodziło.. - śnił mi się koniec świata, gdzie biegałam i szukałam miejsca w którym bym znalazła schronienie - śnił mi się pożar , pożar lasu, jasne płomienie, ale byłam bezpieczna choć stałam obok i na to patrzyłam - śniło mi się jak ktoś nie wiem kto, z oddali postrzelił mnie strzałą w kostkę, i w chwili gdy strzała przeszywałą kostke się obudziłam, żadnej krwi, bólu też nie pamiętam -a dziś śniło mi się jak patrząc przez okno zobaczyłąm jak wielki samolot zniża swój lot, ale za bardzo i spada roztrzaskując się.Nie pamiętam dymu i płomieni, tak jakby nie o znaczenie koloru chodziło.Biegnę do pokoju i wołam do rodziny że katastrofa....Przenoszę się na plac gdzie widzę jak biegają ludzie w panice, uciekają, ktoś do kogoś strzela, zaczynam uciekać, ktoś strzela do mnie, czuję jakby ktoś mnbie postrzelił kilka razy, ale czuję tylko pieczenie, żadnej krwi i uszczerbku na zdrowiu....Nie pamietam jak się skończył, wiem że mnie wymęczył, biegałam po jakiś pomieszczeniach, próbowałam się wydostać.... Sni mi się to wszystko z nocy na noc od kilku dni.....Może ktoś mi podpowiedzieć znaczenie.....proszę i dziękuję..:-)

Gość żyrafa12345
Mam prośbę o interpretacje mojego snu. To Trzeci sen w moim życiu gdzie wiem i czuje że będzie miał ogromne znaczenie w moim życiu.. Poprzednie dwa zwiastowały coś co się zdarzyło , dlatego ten sen nie daje mi spokoju. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć jakieś dobrej interpretacji.. Proszę o pomoc.. Sen.. Śniło mi się że rodzę ,ale był to spokojny i czysty poród, bez chaosu.. Byłam ja i ten ktoś kto odbierał chyba pielęgniarka.. poród był książkowy , oddychanie itd.. nie cierpiałam za dużo.. urodziłam dziecko widziałam że było czyściutkie ale nie płakało.. wystraszyłam się że coś jest nie tak ale za chwilę powiedziano mi że to dziewczynka i że jest wszystko w porządku.. byłam bardzo spokojna i szczęśliwa.. Bardzo proszę o jakąś krótką informację co to oznacza.

Gość brandnew
ja miałam dziwny sen. nie mam leku wyskosci,a snilo mi sie ze ja i moje kolezanki szlysmy po takich dlugich, jasnych schodach przymocowanych do sciany, one szly szybko i ja za nimi [zazwyczaj z nimi nie nadazam] i prosilamje zeby poczekaly bo ja mam lek wyskosci i tak strasznie sie balam. mialam laptpa ze soba. mijalam po drodze grupke ziomkow jakis. i tak dlugo szlam, po tem ich juz nie widzialm, mialy na mnei poczekac w samochodzie [chociaz nie jestemy pelnoletnei i zadna nie m prawka] i jak doszlam w koncu to one poszly gdzies, a ja zostalam w samochodzie, mialam laptopa otworzonego i stara tapete na mointorze, ki et ziomki lazily,nie pamietam dokladnei juz. co to moze znaczyc?

witam :) a co oznacza pociag? Tzn. czesto sni mi sie, ze jade pociagiem, czasem to jest autobus, ale zazwyczaj mam mnostwo przesiadek, czesto sie gubie, biegam po peronach szukajac wlasciwego...Jednak trafiam na miejsce po wielu trudach ;) Czesto tez sni mi sie, jak ktos chce mnie zabic :-s albo mnie chca topic, albo zywcem zakopac, ja im sie wyrywam i uciekam, gonia mnie po jakims lesie, mokradlach, ehhh...masakra, budze sie taka zmeczona i przerazona, po takim snie :( Dzieki! Pozdrawiam :)

Witam.Zjakiej dziedziny masz wykształcenie.Nie jest to przytyk.Po południu napiszę co mi się niesamowitego w śnie wydarzyło co sprawdziło się w realu.Pozdrawiam.

Gość dodaje nowy temat
A mi się dziś sniło, że brałam ślub z narzeczonym w kościele, ale nie bylismy ubrani jak młoda para, tylko tak normalnie, w jakies odswietne stroje. Nie bylam zadowolona z tego, ze wzielam slub. Bylam bardzo smutna. Snilo mi sie poza tym, ze juz jak wzielam ten slub zaczeli mnie podrywac inni a a ja wszystkim mowilam ze jestem mezatka.

Gość jaaaaaźśka
bardzo prosze o tlumaczenie. jestem zaintrygowana gdyz dom se snu przysnil mi sie juz ktorys raz z koleji w dlugich odstepach czasu (rok,pol roku). Jakis stary opuszczony dom, drewniany ale ogromny... z ogromnymi schodami troche juz skrzypiacymi ze starosci i waskimi korytarzami. moj pokoik mial byc jedynym pokojem na samej gorze domu. wprowadzilam sie z rodzicami do starego domu w ktorym podobno mialo straszyc;D olalabym sen gdyby nie przysnilby sie raz jeszcze. bylam w tym snie zaniepokojona zenagla znalazlam sie w obcym domu a nie w naszym mieszkanku. czy to cos znaczy?

Gość jaaaaaźśka
najpierw weszli rodzice ogladac dom, a ja siedzialam w samochodzie przez i sie zastanawialam nad wejsciem..weszlam przez ogromny garaz (taki nowoczesny nie pasujacy do tego domu).

Gość ze znakiem zapytania
Ja miałam dzisiaj sen, że pytałam się kogoś konkretnego o jego wiek, ta osoba podała mi o 3 lata mniej niż ma. Było to w mieszkaniu tej osoby, gdzie nigdy nie byłam, była tam tez jego rodzina. Wszyscy spali a my rozmawialiśmy. W ogóle tego nie rozumiem...

Gość mi sie sni od jakiegos czasu
katastrofy lotnicze, ja w nich nie jestem, snia mi sie ze sa zestrzeliwane lub leca w dol i sie rozbija, co to moze oznaczac?

Cornellia-------------> jak jesteś ty obecna to proszę odpowiedzieć.Facet pyta.

Gość i tyle bylo ja widac

Gość brandnew
wczoraj bylam na zamku w Chojniku i zauwazylam, ze teraz na prawde mam lek wysokosci O.o znaczy bardziej nie wyskosoci, tyylko takich zawieszonych schodow itp. takich jak w moim snie. O co w tym chodzi?

Gość brandnew
przepraszam, literówka, miało być Chojniku