Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwasedr

za duże ubrania... dziwny styl

Polecane posty

Gość qwasedr

mam 21 lat, nie slucham hip hopu, ale ostatnio lubuje sie w za duzych ubraniach. jestem dosc szczupla (rozmai ogolnie nosze M czasem S), no i ostatnio zaczelam kupowac za duze ciuszki. spodnie jeszcze ok - tylko odorbinke wisza, ale bluzki i eleganckie sweterki kupuje za duze. np a la trapezowe kupuje 2 rozmiary wieksze ze wyglada to dosc dziwnie. nie ubieram sie na sportowo. powiedzialabym ze bardziej to elegancki stroj, wiec dlugie w kant spodnie, no i np taki swterek w formie tapezu 2 rozmiary wiekszy. kolory stnowane. nie wiem czy to fajnie podoba. najgorzej ze mi sie podoba, a ludzie pewno mysla ze donoszam po kims ciuchy. co o tym myslicie?

Gość jak dla mnie to mozesz
nawet miec trzecie oko :P. a serio to jesli Ci sie podoba to co sie przejmujesz innymi? zycie jest za krotkie zeby sie glupotami zajmowac

Gość czyli moge tak chodzic
?? ja wiem, ze nie powinno sie patrzec na innych ale ludzie moga dziwnie patrzec. studiuje, pracuje wiec przebywam troche wsrod ludzi.;)

Gość a fuj a fuj bleeeeeee
jeszcze chlopak to moze.. ale laska musi chodzic w obcislych i sexi ciuszkach a nie jakis obwislych!

Właśnie te sexi i obcisłe ciuchy typu: http://allegro.pl/item531677329_jd_fashion_kurteczka_good_kiss_m.html#gallery to jedna wielka tandeta i kicz.. Ważne jest to żebyś ty się najlepiej czuła i żeby ci sie to podobało.. nie zwracaj uwagi na kogoś wzrok czy uśmiech.. Walić ich.. to jest 90% klonów chodzącymi w rurkach i bluzach.. takie już nasze społeczeństwo że gdy zobaczą kogoś kto się wyróżnia z tłumu od razu mają głupie uśmiechy na twarzy.. Więc nie przejmuj się i zawsze rób na przekór tym "ludziom" :):)

dzieki, kurcze no wlasnie nie wiem czy to fajnie wyglada. teraz zaczelam przegladac net i czytam ze nocole richie czy jedna z siostr olsen tez tak sie ubieraja. tzn nosza czesto bluzki kilka rozmiarow wieksze. tylko co mozna w ameryce to u nas nie za bardzo. a ja sie dobrze w tym czuje, tylko jak pisze pracuje tez w biurze i nie wiem czy jest t dobrze widziane. zaznacza, ze nie ubieram sie jak hip hopowa, tylko normalnie, troszke elegancko - spodnie w kant i sweterek, tylko sweterek 2 rozmiary wiekszy. nie wiem skad mi sie to wzielo, nagle kupilam jeden potem drugi i tak polecailo.

Gość one noszą za duże ubrania
bo są anorektyczkami i to maskują a prawdą jest że faceci nie lubią takiego stylu, sama jak byłam nastolatka lubiałam się tak ubierać bo tak czułam się pewniej, nie lubiłam pokazywać figury, ciała, nie lubiałam sweterków przed biodra, koniecznie sweter musiał zakrywać pośladki, nosiłam golfy bo nie lubiłam dekoldów ani spódniczek mini dopiero po latach zrozumiałam że nie miałam wtedy faceta bo żaden nawet nie chciał na mnie patrzeć mimo że byłam szczupła i zgrabna prawda jest taka że takie chowanie się za ubranie jest sposobem na kompleksy i zahamowania których sobie nie uświadamiasz, zastanów się nad tym

:O najgorsze, ze mam pelna szafe takich ubran teraz. nowych :O nie wiem czemu. zawsze nosilam normalne ciuchy, ze 3 miesiace temu kupilam sobie pierwszy taki duzy sweter i poszlo. odbilo mi? normalnie wszystko mam szerokie. co ja teraz z tymi ciuchami zrobie? chociaz powiem, ze dobrze sie czuje w nich. moze mam zahamowania, moze jakies kompelsy mi sie odezwaly? nie wiem.

i to nie tak, ze sweter musi zakrywac pupe. przeciwnie, sweterki mam krotkie, tylko duze wiec dziwnie moze to wygladac, spodnie biodrowki - czasem nawet spodnie sa bardzo obcisel tylko ta gora mi wisi. skoro to dziwnie wyglada to zmienie styl nie chce by w pracy (studia to studia) ludzie dziwnie patrzyli

Gość sorry ale wg mnie to musi
wyglądać śmiesznie - jakbyś dostawała ubranie z caritasu ciuchy specjalnie stylizowane na szerokie, workowate - wyglądają ok (chociaż nie lubię takeigo stylu) ciuchy o normalnym fasonie ale kupowane w za dużych rozmiarach są śmieszne

Ten tekst był nie na miejscu \"sorry ale wg mnie to musi wyglądać śmiesznie - jakbyś dostawała ubranie z Caritasu\". Bo ani ją nie widziałaś ani nie widziałaś jej ubrań.. Czym ty się przejmujesz ? Głupimi dziopami co same się ubrać nie umieją? Właśnie na tym polega mieć swój indywidualny styl.. Bawić się nim.. Iść zawsze na przekór.. nie przejmuj sie słowami innych.. Bo nawet gdybyś fajnie wyglądała to powiedzą Ci odwrotnie.. takie są baby zawistne i zazdrosne :) he.. najlepiej może zrób zdjęcie jakiegoś zestawu.. powiem ci ja też mam sweter L gdzie nosze S.. i cieszę się ze go kupiłam.. jest dłuższy i fajnie wygląda, a i mam z tej samej firmy S i już mi sie pruje.. I n ie ma co się przejmować kimś jeszcze raz powtarzam.. Zaczerpnij opinii swoich bliskich oni ci napewno prawdę powiedzą..

dzieki zołza. faktycznie teraz trpche sie przejelam, bo nawet jak komus sie nie podoba z blliskich to mi tego raczej nikt nie powie. faktycznie ciuszki mam za duże, wydaje mi sie ze nie wyglada to zle, no wlasnie ale mi sie wydaje. zapytalam sie kolezanki to mi powiedziala ze jej sie podoba bo mam wlasny styl. no miejmy nadzieje, ze mowila prawde. na razie pochodze tak, bo to nowe ciuchy, trudno. jak mi nikt nie zwroci uwage ze pewno od straszej siostry wzielam to bedzie ok ;) a jak wygladaja ciuchy stylizowane na wieksze? wszystkie praktycznie mozna nosic albo obcisle ablo szerokie (z wyjatkiem takich dluszych bluzek czy seterkow - jak one sie nazywaly? za pupe sa). a tak to mysle ze kazdy ciuch moze byc tak zrobiony. np koszula - opieta, na guziczki, elegancka, biala. w rozmiarze S jest obcisla, idealnie przylega do ciala - ja kupilam rozmiar L i tak jakby z tylu odstaej, mam np rozpiete guziczki i pod spodem jakis obcisly tshirt a do tego jeansy obcisle. i tak do roboty. ;)

no i dobrze:) jak ci koś coś dogada to powiedz mu: chuj Cię to interesuje hehe.. nie no ale trzeba tak gadać bo ludzie się wycwanili i nawet to co im sie może w tobie podobać czy na tobie to powiedzą ci odwrotnie, że ohyda itd.. nie zmieniaj stylu z byle jakiego powodu.. Jeżeli powiedział by ci ktoś bliskich na ten temat że brzydko w tym wyglądasz to wtedy mogłabyś się nad tym zastanowić a takto olej to:)

Gość znajoma z pracy tak chodzi
Jest dość drobna i niska a zawsze nosi wielkie swetry spadające jej z ramion, sięgające prawie do kolan, szerokie spodnie, wielkie marynarki. No nieciekawie to wygląda, ginie w tych ciuchach... Mnie w ogóle nie podobają się workowate ubrania, poncha, pumpy itp. Jedyne co akceptuję to za duże bojówki i lekkie tuniki. Ale i tak lepiej niż za małe ubrania na grubej dziewczynie.

Gość ok za duze marynarki
jezeli ktos nie umie nosci to pewnie wygladaja smiesznie, ale swetry z wielkim dekoltem rozmiar wiekszy gdzie zsuwaja sie z ramion rowniez posiadam. jestem dosc chuda i wysoka. wiec na pewno sie nie gubie ;) spodnie mam zazwyczaj albo lekko obcsile albo lekko wiszace. tylko gore mam duza. marynarki mam dopasowane - jeszcze nie znalalzam takie fasonu co by dobrze wygladal przyduzawy. ale sweterki czy tshiry rozciagniete uwielabim :O i to mi sie tak nagle stalo. tak powoli dochodzilam. zawsze ubieralam sie tak zwyczajnie a tu nagle jakas przemiana (nie wiem czy w dobra strone ;)) szkoda, ze nie mam aparatu zeby choc jeden zestaw pokazac. moze znajde cos w necie

Gość aparat mam ale posialam
gdzies kabel zeby moc telefon podlaczyc do komputera :) tak szukam i szukam i nic nie moge znalezc. niby czytalam ze nicole richie tez nosi sie tak przyduzawo, ale jednak ma zuplenie inne zestawy na sobie. nie da sie porownac nic z moimi ciuchami.

Gość aparat mam ale posialam
http://img374.imageshack.us/img374/9232/kopianowyobrazmapabitowov7.png o na przyklad obrazek 2 i 3. mam tak jak pisalam wczesniej koszule biala przyduzawa (cos takiego jak katie - moze odrobina wieksza - i zazwyczaj pod spodem mam obcisly t shirt gora lekko odpieta) i obrazek 3 - prawie identyczna bluzka, tylko kolor czarny ale tak samo chyba "duża".hmm, tutaj katie nie wyglada zbyt korzystnie (moze te spodnie psuja efekt)? jak sie gladam w lustrze to inaczej patrze, moze jakby mnie ktos spotografowal to inaczej bym siebie widziala? ;)

Gość nat.toy
Ja często chodze w za dużych ubraniach... Jestem szczupła i mała, więc jak ubiore coś większego to przynajmniej mnie widać...a tak to gubie się w tłumie... Poza tym noszenie obcisłych rzeczy nie zawsze jest dobre, jeszcze wezmą cie za szmate i co? http://www.zletrafiles.pl/galeria,441.html,2 Ocisłe ciuszki sa dobre na specjalne okazje, albo co...

Gość aparat mam ale posialama
kurcze, faktycznie cos z linkiem nie tak. trzeba go skopiowac, wkleic, wcisnac enter a potem jeszcze odswiezyc i dziala ;)

Gość ultraviolet.
nie przejmuj się negatywnymi komentarzami. każda z kobiet ma swój własny styl. czasem niekoniecznie trafiony, ale zawsze! :) ja tez uwielbiam duże bluzki. noszę je do rurek i do legginsów i bardzo fajnie to wygląda. jeżeli masz jakiś za duży ciuch to przewiąż go paskiem i jest super! pozdrawiam serdecznie! :)

Wrzuc fotki, bo ciezko to ocenic po opisie. Lubie oversizowe ciuszki, ale wyznaje zasade, ze tylko ejdna czesc garderoby jest luzna, reszta zas dopasowana, w przeciwnym wypadku mozesz wygladac niechlujnie albo jak taka sierotka marysia ;)

Gość marisette
że okej, ja też się tak noszę : ) ostatnio kupiłam sweterek w paski w lumpie za grosze, w rozmiarze trzy razy większym niż mój. Jest dłuższy, generalnie to tunika ;p w masie gruby pasek i bardzo fajnie się w tym czuję. : )

Gość gość
ja lubie luzne ciuchy, ale moda sie z czasem zmienia = wiadomo, na przyklad ciuchy hiphopowe nie są już takie szerokie jak kiedys i wygladaja o wiele lepiej.. ja kupuje ciuchy z www.chillout-shop.pl i podoba mi sie to, ze moge je tak swobodonie polaczyc ze soba :) fajnie to wyglada

Gość gość
No więc właśnie! Moda hip-hopowa ostatnio bardziej się na kobiety otwiera o proponuje naprawdę fajne modele. Ja np. korzystam z http://unhuman.pl/ i jestem mega zadowolona. Fajne marki, świetnie kroje i przede wszystkim genialne ceny (szczególnie jak są jakieś promki). Więc polecam :)