Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość schabowa

schab pieczony w rekawie

Polecane posty

Gość schabowa

proszę o przepis na około 1kg schabu bez kości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to może ja zamiast googli
schab natrzyj olejem i przyprawami - sól, pieprz, majeranek, tymianek, trochę bazylii, lubczyku i zostaw w lodówce na 4h. Potem obsmaż na mocno rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony. Zawiń schab i resztkę oleju z patelni w rękaw. Nagrzej piekarnik do 250stopni, wstaw schab, po 15 minutach zmniejsz temperaturę do 170-180 stopni i piecz jeszcze godzinę (nie dłużej) Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja z kolei lubię jak schab pachnie czosnkiem. A robie to tak: Kawał ładnego schabu(koniecznie bez kości!) -Ostrym nożem nakłuwamy mięso u góry i tak władam po0krojony czosnek do środka. Później wystarczy tylko zalewa - ojej ze sporą dawką przypraw.Ja daję sól ziołowa, pieprz czarny i kolorowy, tymianek, rozmaryn.łącze olej z ziołami i nacieram mięso.A że lubię czosnek to do marynaty daje roztarte 2 ząbki czosnku(jak ktoś nie lubi niech nie daje :)) Później wkładam do lodówki(najlepiej na całą noc) by smaki się połączyły. A później zostało już tylko pieczenie :) Najpierw piekę z 15-20 minut w temp 220 stopni a potem w 180-200 przez ok godzinę.Oczywiście często sprawdzam czy schab jest gotowy(dużo zależy jaki kawałek mięsa pieczemy) taki schab również można upiec bez rękawa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schabowa
dziękuję za przepisy mam jeszcze jedno pytanie czy w ten sam sposób mogę upiec karczek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robie podobnie jak Princpolo, tyle ze zabkami czosnku nadziewam schab przez srodek (rzedem). a wierzch nacieram sola, pieprzem, majerankiem i czabrem. schab nocuje w lodowce, nastepnego wieczoru piecze sie jak wyzej i laduje na talerzach. przez nastepne kilka dni jest zjadany w dormie wedliny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×