Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tereeta

brak syna-problem dla mężczyzny

Polecane posty

Gość tereeta

ciekawi mnie jak tatusiowie samych dziewczynek odnoszą się do faktu, ze nie mają syna.... czy jest to dla nich problem? mój mąż, ojciec córek, martwi sie, ze zaginie jego gałąź i nazwisko....

kontynuacja rodu zazwyczaj jest po synu bo kobiety przyjmują nazwisko od faceta i stąd się to bierze że "zginie ród"

Gość tereeta
ciekawi mnie czy to problem dla mężczyzn, dla mnie nie, bo sama przejęłam nazwisko męża...

Ja mam syna.. ale musiałbym się uderzyć w głowę, gdybym go np, potępił za przyjęcie nazwiska żony.

Gość dominika023
U mnie jest podobnie w rodzinie. Ja już postanowiłam, że biorę nazwisko po mężu. Jest to łatwiejsze, bo nie chcę potem z dwuczłonowymi się cackać. Teraz będę mieć krótkie i zgrabne:) mam dwie siostry, które jeszcze nie znalazły kandydatów na męża, ale sądzę, że zrobią podobnie do mnie. W rodzinie zawsze kobiety brały nazwisko po mężu. Ojciec ma brata, który także ma córkę i nie zanosi się na kolejnego potomka. Bo rodzice już po 40. Dalszej rodziny brak wszyscy nie żyją ze strony dziadka sam dziadek również. Nie rozmawiałam o tym z ojcem hm.. nie wiem czy się tym martwi. Jakoś nigdy mi to do głowy nie przyszło, a właśnie uświadomiłam sobie, że K....e będą gatunkiem wymarłym.

Gość tereeta
mam siostrę i nasze nazwisko rodowe zniknęło ale ponieważ mój tato nie zyje :( to juz mu wszystko jedno :)

Gość sucha_szosa
tak w ramach ciekawostki- kiedys czytalam,ze naukowcy robili badania i okazalo sie,ze wierni mezczyzni duzo czesciej plodza chlopcow :P oczywiscie do takich rewelacji nalezy podchodzic z duuuuzym dystansem, ale zawsze mozna utzrec nocha takiemu facetowi co sie awanturyje,ze chce syna :)