Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_

Wyjazd ukochanego za granicę...

Polecane posty

Gość smutna_

Cześć, Piszę tutaj, ponieważ odczuwam potrzebę by wygadać się i prosić o radę... Wczoraj dowiedziałam się, że mój ukochany z którym mieszkam 2 lata 1 lutego na 5 tygodni musi wyjechać za granicę ( delegacja z pracy) Jesteśmy ze sobą 2,5 roku z czego 2 lata razem mieszkamy... Jestem tym faktem załamana- obawiam się tego jak ja tak długi okres bez niego wytrzymam. Kocham go i nie wyobrazam sobie nie widzieć go 5 tygodni. Najgorsze jest to, że poza nim nie mam nikogo- czuję sie samotna. Jego wyjazd zbliza sie wielkimi krokami a ja czuje sie bezradna i nie wiem co mam robić? Bradzo chciałabym pojechac z nim, ale przez tydzień nie jestem w stanie znalezcZaplanuj trasę onlineZaplanuj Trasę na Mapie on-line. Dokładne Trasy Przejazdu, WskazówkiMapa.PF.pl sobie pracy a nie chce by te pieniadze co odłozy przeznaczył na moje utrzymanie za granicą. Powiedzcie mi co mam robić? Jak sobie z tym poradzić?

Gość smutna_
Telefon to nie to samo co kontakt bezposredni :/ Njagorsze jest to, ze mam wrazenie, iz marnuje czasami wspolnie spedzony czas zamiast cieszyc sie kazda wspolna chwilą :(

Gość smutna_
W sobote bardzo sie pokłócilismy i teraz jest mi strasznie przykro bo niewiele czasu zostało do jego wyjazdu a nie jestem w stanie nic zrobić :( Odkad dowiedziałam sie o jego wyjezdzie jest mi z tym bardzo zle :(

5 tygodni to jest troche ponad miesiac moj maz tez czesto jedzie w delegacje i na poczatku mialam takie obiekcje jak ty ale to jest kwestia podejscia jak on wyjezdzato mam czas tylko dla siebie

moja kumpela jest za granica 2 lata,a maz czeka w polsce...da sie,jak trzeba....nie przesadzaj,to tylko 5 tygodni

nie miej takiego podejscia naprawde 5 tyg minie szybko a jak bedziesz tak dramatyzowac to rozstaniecie sie pokluceni a taki wyjazd odswieza zwiazek i zbliza

Gość wkurwiona jestem
to co mają powiedzieć panny, których facet siedzi na misji przez pół roku i nawet kontakt telefoniczny nie jest zbyt pewny :o weź kobieto nie dramatyzuj, to pięć tygodni, a nie rok. przywiązałaś się do niego jak do nogi od stołu i nie wyobrażasz sobie przerwy, zmień podejście, bo tak to nawet po ślubie będziesz mu dupę wiecznie truła, zero samodzielności.

Gość leci w kulki ten twoj
dramatyzujesz, tak to jest jak z faceta robi sie "caly swiat" ,kobieto ja widywalam swojego meza co pare miechow i nie rozpaczalam znajdz sobie jakies hobby zajecie 5 tygodni to pikus, a pomysl hjakbys miala 5 miechow nie widziec?

Gość smutna_
Zostało mi jeszcze 6 dni a potem nie bede go widziała przez 5 tygodni. Chciałabym zeby to krótkie "rozstanie" umocniło nasz związek. On sie denerwuje przed tym wyjazdem bo to jego pierwsza delegacja a ja nie wiem jak mam go wesprzec i co mu doradzic bo dotychczas myslałam tylko o tym, ze mnie jest ciżeko z tym ze on wyjezdza...

ale on nie wyjezdza na zawsze nie zageszczaj atmosfery i daj mu sie cieszyc szansa jaka dostal

zobaczysz jak wroci jaka ten jego wyjazd wprowadzi swiezosc ty i on odpoczniecie od siebie

Gość smutna_
Wiem, ze sa pary, które maja duzo gorszą sytuację, ale to nasze pierwsze takie kilkutygodniowe "rozstanie". Bede sie starała tak sobie czas rozdysponowac zeby jak najmniej myslec o tym ze go nie ma przy mnie. Powiedzcie mi jak ja mam go teraz wesprzec zeby nie czuł sie ze jest z tym wszystkim sam? Nie chce by myslał, ze ma dziewczyne egoistke :/

Gość smutna_
milunia wiem, ze masz racje i musze te 5 tygodni skupic sie na sobie. Wiadomo zawsze za pierwszym razem taka sytuacja nie jest zbyt przyjemna, ale nie mam wyjscia i musze sie wziac w garsc. Teraz zalezy mi na tym by go wspierac i pomagac w przygotowaniach do wyjazdu- nie chce by czuł sie z tym samotny

znajdz plusy jego wyjazdu wszystkie swoje obiekcje obruc w zarty to i jemu bedzie latwiej poczytajcie o kraju i miescie w ktorym bedzie popros go o prezent z wyjazdu itd

jak moj maz pierwszy raz wyjezdzal to sie czulam tak jak bysmy sie przez rok mieli nie widziec dopierro sobie wytlumaczylam ze to przeciez miesiac i wprowadzam grobowa atmosfere w domu

a wyznan milosci uslyszysz tyle co na poczatku zwiazku pomysl jemu tez nie jest latwo zostawia ciebie sama musi dac ci rowniez duzy kredyt zaufania

Gość smutna_
Jak ja sie dowiedziałam o jego wyjezdzie to zaczełam płakac i panikowac, ze pewnie przez ten wyjazd wszystko sie rozleci- teraz wiem, ze tylko wszystko mu utrudniałam i było mu przez to bardzo przykro :/ Dzisiaj zrobie tak jak mówisz poczytam z nim o miescie do którego jedzie i poprosze by mi prezent przywiózł- na pewno bedzie mu od razu lzej gdy zobacze ze potrafie sie z tym pogodzić. Plusów takiego wyjazdu jest duzo- doswiadczenie zawodowe sobie pogłebi, odłozy pieniązki i pozwiedza sobie :)

Gość smutna_
On wie, ze moze mi ufac bo nigdy bym go nie zdradziła. Tak mocno go kocham, ze nie jestem w stanie nawet pomyslec o nikim innym. Martwi mnie tylko to, ze w sobote bardzo sie pokłócilismy i teraz jest troszke napieta i nieprzyjemna sytuacja :(

Gość stonka kokonka
To go przepros ładnie- na pewno wiesz jak to zrobic ;) Moj moj tez wyjezdza, przynajmniej 2-3 razy w roku na 2-3 miesiące. Kiedys mu robilam awantury, klocilismy sie caly tydzien przed wyjazdem i mu bylo bardzi ciezko a ja myslalam tylko o sobie... Teraz jak wyjezdza to robie romantyczna kolacje, szykuje jakąś niespodziane i interesuje sie tylko nim. Przed wyjazdem pomagam mu sie pakowac, planujemy co mi przywiezie, na co odlozymy pieniazki i co mozna bedzie za to kupic. Glowa do gory, nich on czuje, ze jest Ci potrzebny, nawet jak jest za granicą :) Faceci to duze dzieci- wciaz trzeba sie nimi interesowac i o nich sie martwic ;)

To jest tylko 5 tygodni....ja musialam wyjechac na pol roku....i zostawic mojego ukochanego i rodzine.....Wiec dasz radeee:):)

Gość smutna_
Dziekuje Wam za słowa otuchy. Prawda jest taka, ze sa momenty w których wierze w to ze dam rade i wszystko dobrze sie skończy, ale niestety sa tez chwile słabosci :( Mysle jak to bedzie zasypiac i budzic się nie czując go obok siebie w łózeczku :/ Wieczorkiem zawsze sobie opowiadamy o minionym dniu a rano jadamy wspolne sniadanaka a teraz na 5 tygodni musze sie pogodzic z tym, ze go nie będzie blisko mnie :(

Gość stonka kokonka
Spij z misiem- najlepiej kupionym przez niego- to pomaga , uwierz mi :D

Gość smutna_
Misio to nie to samo co mój ukochany :/ Wczoraj było w miare ok a dzisiaj niestety znowu mam kryzysik i dzi9wne mysli, ze bedzie cholernie ciezko bez niego :(

Gość smutna_
Zawsze w ciagu dnia obiecuje sobie, ze powiem mu co czuje, czego mi brakuje i co chciałabym zmienic,n ale zawsze niestety poprzestaje na obietnicach :/

Gość burak pasterny
ja bym się martwiła czy on wytrrzyma bo to w końcu facet i też ma swoje potrzeby pewnie znajdzie sobie jakąś laskę

Motyleek popieram... Jak mus,to mus..Mój mąż za 2miesiące wylatuje do Afganistanu-na pół roku...Muszę sobie jakoś radzic... Smutna-dasz radę..-to tylko 5tygodni. Pozdrawiam:)

po prostu mu powiedz....!!!ja ciagle mowie mojemu ukochanemu jak bardzo Go kocham i tesknie:):) Powiedzzz mu to:):) ....i zastanow sie czy wolalabys tak jak ja nie widziec pol roku czy Twoje 5 tygodni??:):):) Glowa do gory....przyzwyczaic si emusisz:)

Gość stonka kokonka
ojej, wiem ze mis to nie to samo ;) ale pomaga :) dziewczyno- skoro tak go kochasz- pokaz mu to w koncu, bo ciągle tylko biadolisz i lamentujesz a to mu nie pomaga... tez by chcial cos milego uslyszec i uwierz mi, ze placz i lament, ze bez niego nie wytrzymasz to nie to samo....

Gość tamarra-x
5 tygodni to nie jest az tak duzo. ja z moim facetem bylam na odleglosc przez prawie rok i wytrzymalismy. pierwszy tydzien byl ciezki bo trzeba bylo sie troche przestawic na bycie samej ale potem z gorki. przede wszystkim zaciesnilam znajomosci z kolezankami, wiecej wychodzilam, uczylam sie tez sporo, postawilam na wlasny rozwoj i hobby. klotni i zalow nie polecam bo na odleglosc slowo "przepraszam" nie brzmi tak jak gdy jest sie blisko i zostaje zawsze jakis zal czy niedomowienie. musisz go wspierac bo jemu tez nielatwo a do tego to praca i z tego zyje. jesli go wywala przez wasze fochy to myslisz, ze on sie z tego ucieszy? wiem, ze odleglosci takie sa czesto ciezkie, ale z drugiej strony w tych czasach duzo par tak zyje i wy jestescie nie pierwsi i nie ostatni. jesli sie kochacie i rozumiecie na pewno te 5 tyg szybko minie.