Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojejku jejku

jakie pampersy są tanie a dobre i w dużych opakowaniach?

Polecane posty

Gość o kurcze takie drogie
pieluszki sa w Polsce?? tzn .amrkowe? ja nie uwazam,ze markowe znaczy lepsze, mieskzam w WIelkiej brytanii i tutaj pampersy sa do bani! i to nie tylko moje zdanie. lepsze pieluchy produkuja lokalane markety,takie drogeryjno=apteczne jak boots czy superdrug, ale tez ogolnospozywcze jak tesco itd... za paczke 50 pieluch huggies albo paczke ok. 54 innych mniej markowych, place 8 funtow.czy 1-godzinny zarobke meza netto. a taka paczka to dla moejgo dziecka starcza na 6 dni. dziecko ma 18 miesiecy. jestem zszokowana cenami w kraju! a myslelismy o drugim dziecku jak wrocimy do Polski... a jak ceny mleka?? i jaka waga puszki?

wybaczcie bledy

o kurcze takie drogie noo niestety tak to w Pl wygląda, jak jadę w odwiedziny to też sie dziwie. Piszesz ze w UK pampersy są kiepskie, to jakie polecasz? Bootsa? dla noworodka jakie kupic najlepiej? ponoć a ASDA jest czest jumbo pack po 16 f i do tego druga gratis to juz spooooro pieluch :D w tej cenie.

polecam boots, superdrug i huggies ale huggies TYLKO superdry. czesto sa promocje,np. kup 2 duze paczki za 12, podczas gdy jedna jest za 7-8.

o kurcze takie drogie dziękuję, jutro zrobię maraton po sklepach i zobaczę co jak i gdzie :)

Gość sz.agnieszka
hej mamusie z UK, nie trzeba biegac po sklepach zeby porównać ceny pieluszek! spróbujcie tutaj http://www.mysupermarket.co.uk a co myslicie o pieluszkach o wielorazowych? czy któras z was je używała juz? i nie mam tu na myśli pieluszek tetrowych :) królujących jeszcze na polskim allegro

Gość moje słoneczka
Dobre są pieluszki DADA używam je już przy drugim dziecku, kosztują 30zl. A co do pieluch baby diapers rossmana straszna tandetai, lepiej ich nie kupować dla dziecka które często ma odparzenia i już chodzi, ponieważ wogóle nie są chłonne robią sie grudki a co idzie za tym?- leci dziecku po nogach a nie do pamp;ersa.

Gość Wioletta Bazur
Moim zdaniem najlepsze piluchy to są firmy TIP(tanie i pewne) a także ARO ja je kupuje i miesięcznie wydaje około 35 zł

ja zuzywam na dzien 3 pieluchy huggis a w nocy 1. Nie wyobrazam sobie zmieniania pieluchy dziecku co 2 godziny , to po co zakladac pampersa???

najlepsze pampersy moim zdaniem to wlasnie wspomniane Huggis moze nie sa tanie ale w ogolnym rozrachunku wychodzi drozej.

ja próbowałam różnych pieluch i najlepze sa dla mnie mimo wszystko pampersy. huggisy są sztywne, dada nie służyły mojemu dziecku inne były mało chłonne i na jedno mi wychodziło- bo musiałam zmieniać częściej. ale to tylko moja opinia, a każda z nas ma inne doświadczenia

Gość ja też kupowałam
oryginalne pampersy (jumbo paki) i wcale drogo mi nie wychodziło.... po przeliczeniu stwierdziłam,że na to samo wychodzi jakbym miała tańsze kupować... im lepsze tym bardziej chłonne..im tańsze tym gorsze i trzeba częściej zmieniać.... i tak na marginesie nie wiem czy wy nigdy nie kupowałyście pieluch pampers????? moja córka potrafiła zrobić siusiu i pamper był suchutki!!!!! nie było potrzeby zmieniać pieluszki!!!!! natomiast jak kupiłam tańsze to jak zrobiła siusiu to w pieluszce cała ta "wata" zaczęła zawijać się w kłeby itd :/

moj zużywa ok 6 pieluch na dobe , kupuje pampersy wiec wychodzi mi ok 100 zl miesiecznie (kupuje giant pack-82szt) używałam tez huggies ale tylko na noc bo sa dosc sztywne

ja używam Pampersów. Huggies - przeciekają, Dada z Biedronku - sztywne jak diabli, Rossman - sztywne.

kupowałam tylko oryginalne pampersy. Nie przeciekały itp. Megapaka wychodzi stosunkowo tanio :)

Gość mamasandry
Witam,moja córka ma zmienianą pieluszke tyle razy ile tego potrzebuje , ostatnio naliczyłam około 24 szt na dzien,kiedy zrobi siusiu nie lubi miec mokro i dostaje szału ,nie rozumiem wiec trzymania dziecka w 1 pieluszce tyle godzin, tym bardziej że po oddaniu moczu ulega on rozkladowi powstaje amoniak i nieprzyjemny zapach ,a i o podrażnienie skóry też łatwo.Kolejna rzecz to to ,że potem pupa jest zaczerwieniona i łatwo może dojsc do zapalenia skóry , a siedziec na czyms mokrym to też mało przyjemne , dzieci sikaja czesciej niż 3 razy na dobe zatem wytłumaczenie że zmienia sie pieluche co 7 godzin to lekka przesada , i nie wierze że takie dziecko ma zadbana skóre na pupie-wiem,ze to co pisze jest kontrowersyjne ...ale czy nie podmywamy sie same po zrobieniu siusiu czy nie nosimy wkladek higienicznych ,które absorbuja wilgoc to dlaczego dzieciom aplikowac ta przyjemnosc siedzenia w mokrej zimnej pieluszcze?????? Są małe i nie potrafia powiedziec ,że jest mi zle- proponuje zmienic nawyki higieniczne tym osobą,które każa dzieciom po 7 godzin biegac w obsikanym pampersie czy innej pieluszcze. Pozdrawiam

ja kupuje dada z biedronki ,mojemu synkowi odpowiadaja mimo ze jest alergikiem

Gość dogorrryyy
pampersy sa jak alwaysy cieniutkie i bardzo chlonne w porownaniu do innych pieluszek moje dziecko miala juz te tansze dla sprawdzenia i huggisy i pampersy sa najlpesze takie cieniutkie ze mysli sie ze ich nie ma a takie chlonne .nigdy nie odparzyly go .ja wole sama byc w cieniutkich podpaskach niz w grubych wiec dziecku kupuje pampersy orginalne caly dzien w tym chodzi wiec nie bede mu zakladac gowien

Gość dogorrryyy
zgadzam sie z dziewczynami kupujac jumbo wychodzi kilka groszy drozej za sztuke niz tanie nie jest to jakas ogromna roznica i dziecko ma wygodniej .nawet jak sa juz napuchniete to dziecko ma sucha skore robilam test z iloscia wody i dotykalam srodek.a w innych tanszych byly mokre. kupujac male opakowania oczywiscie wiecej sie placi za sztuke kupujcie jumbo to sie oplaca

Gość dogorrryyy
w taniuch robia sie niekiedy takie grudki jak w dziadowskich podpaskach .mi hugiisa przeciekaly jak maly mial i sa bez zelu .a pampersy maja zel w srodku

Gość pampersy, dada,gaga
tych uzywamy,zmieniam pieluszke co 3 godz, chyba,ze zrobi kupę, to od razu. Nie wyobrazam sobie zakladac dziecku 3 pieluch przez caly dzien. Fuuuj Biedny maluszek.

Gość jdjsllojnbhhh
a wiecie, że ten żel w pieluszkach to największy syf??? Poczytajcie sobie trochę o pieluszkach...

Gość dogorrryyy
jak mozna 3 pieluchy uzywac na dzien?? twoj sie urodzil w czerwcu moj w lutym 2009 i uyzwamy 5 czy 6 w dzien orginalnych pampersow.ty chyba nic do picia dziecku nie dajesz..zeby ci nie sikalo

Gość mamakubusia11
ja uzywam okolo 4 pieluch na dzien w nocy 1-2 zalezy czy duzo pije , uzywam pampers albo huggies zalezy jakie sa w promocji , zmieniam pielusze co 3-4 h zalezy czy widac ze spuchnieta , mały jest bez przerwy na dworze 3h przeciez nie bede specjalnie wracac ze spacerku zeby zmineic pieluche ppo 2h , tak smao budzic dziecka jak spi w dizen 3-4 h zeby mu zmineic lacznie wychodzi cos okolo 6 pieluch paczka starcza mi na 8-9 dni , synek ma 14 misiecy i zaczynamy sie przymierzac do nocnika

Gość gość
Ja uzywam pampersy dada oraz z rossmana baby dream ipampersy jak na promocji. Moje dziecko niema na nic uczulenia dlatego szukam jak najtanszych baby dream sa 26 zl za 54szt (4)bo im mniejsyrozmiar sa wieksze

Gość gość
ja kupuje w rossmannie rozmiar junior 50 sztuk za 28.99

Gość kasik8282
Moj synek zaczal w szpitalu od pieluszek nevborn papmersa ...i bylam zadowolona...po przyjsciu do domu skonczykam papmpersy orginalne i przeszlam na dady ...uzywalam ich dosc dlugo , nawet w UK po przyjezdzie ...dzis synek ma 3 mce ...od 2 tyg zakladam mu znow pampersy orginalne 3 bo mialam je w zapasie....i co moge powiedziec...dada jest duzo lepiej dopasowana do ciala, nie zwisa az do kolan, nie przecieka i mimo ze nie sa ani orginalne alni super cienkie to sa bardzo dobre i chlonne. Pampersow juz nie.kupie wiecej. Moja siostra chwalila pieluszki z ASDA LITLE ANGEL ...I w przeliczeniu na £ ...wyvhodza one taniej niz orginalny pampers w jumbo pakach...bo litle angel za to sama cene jest jakies 20 szt wiecej . Odradzam za to chusteczki sensitive LA ...maja dziwny zapach i sa malo mokre...tutaj duzo lepiej spisywalay sie jednak chusteczki pampersa. Duzo chusteczek jest w op huggis ale.jeszcze ich nie uzywalam. A co do przebierania...nie.licze tego ...co 2-3 godz. Pewnie sporo sie.zmieni jsl zmieni siw dieta maluszka. Zalezy jak spuchnie papmers. Kupka raz na dobe na razie wiec nie ma.dramatu

Gość gość
A ja powiem tak. Dada ma niby rozmiarówkę podobną do Pampersa pod względem kg, ale jednak pieluchy są większe, zatem później przechodzi się na większy rozmiar (co jest na plus). Dada świetnie sprawdza się u dzieci niechodzących.o Używałam Dady długo nawet wściekałam się na pampersy, które dostałam, a które ciągle musiałam zmieniać, bo tak pęczniały, jak gedyby przymałe były. Teraz używam Pampersów, gdyż dziecko od stycznia chodzi, a Pampersy mają bardziej elastyczne boki. Pielucha lepiej dopasowuje się do brzuszka. Teraz to jest szczególnie ważne, gdy przy wysokich temperaturach wolę dziecku założyć koszulkę zamiast body, więc pielucha mu się porządnie trzymać. Oczywiście mam na myśli Pampersy zielone. Pomarańczowe to po prostu tragedia. a pampersy kupuję na promocjach. Ostatnio wyszło mi 54gr za sztukę rozmiaru 4.