Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojejku jejku

jakie pampersy są tanie a dobre i w dużych opakowaniach?

Polecane posty

Gość ojejku jejku

tak sobie liczę ze jesli dziecku trzeba zmieniac pampers co 2 godziny to jest to 12 na dobe czyli duza paka 90 sztuk starcza na mniej niz 10 dni, czyli wydaje się srednio 200 zł miesięcznie na same pampersy. czy są jakies inne dobre pieluszki niemarkowe?

Gość PaniKaczorek
dziecku naprawdę nie trzeba zmieniac pampersa co 2 godziny :-)

Gość dada111
papmpera zmienia sie w razie potrzeby czasem czesciej niz 2 godziny a czasem dłuzej.ja kupowałam w biedronce niedrogie a bardzo fajne pieluchy dada

Gość ojejku jejku
a jak się kupuje te biedronkowe to mniej więcej jaki to koszt miesięcznie? nie chcę kupowac pampersów dla samej nazwy marki, skoro to i tak zaraz ląduje w koszu ;)

Gość PaniKaczorek
i jeszcze jedno; chyba nie będziesz zmieniała dziecku pampersa w nocy co 2 godziny jeśli będzie miało sucho!

Gość ojejku jejku
no nie, w nocy chyba nie ale tu dziewczyny pisały że u noworodków karmionych piersią musiały własnie tak od 8 do 12 razy na dobę zmieniac

moja ma 13 m-cy i pieluszki musze zmieniac max co 1,5 h :O nie ze przecieka, tylko nawet 1 siusiu ja potrafi odparzyć :( z tanich : -tesco fioletowe ok 30 zł paczka szt cos ok 60 czy 72 nie pamietam - biedronkowe dada koszt i ilosc podobna j/w - rosmman - real chyba tip (nie mam tego sklepu) -kaufland piluszki wicek czy jakos tak -ldl tez ma swoje musisz sobie porównac. z drozszych u nas sprawdziły sie heppy belli i huggis premium na pampersy moje dziecko nadal reaguje wysypka - chyba absorbent ja uczula :(

Gość auchan pieluszki
BAMBINO ja wydaje 40zl miesiecznie :) 48szt duzych pieluch kosztuje 20zl

Gość bardzo mala istota.
to nie jest tak do końca ze płacisz tylko za marke. Pampersy oryginalne są bardziej chłonne, o wiele. Pielsuzki dada niestety nie mają startu. Zresztą sama zobaczysz.

Gość auchan pieluszki
ale chyba lepeij jest zmienic czesciej pieluche niz trzymac dziecko w 1 pieluszce dlugo bo jest chlonna co nie?? poza tym ja nie widze roznicy miedzy pampersem a bambino :/ fakt ze dla noworodka kupywalam pieluszki bella happy bo byly milsze i pzrewiewne ale odkad skonczyl pol roku jedziemy tylko na bambino, nigdy nei nawalaja a maly chodzi w 1 pieluszce czasami i 5-7 godzin, w nocy zawsze ma 1 na 12 godzin

Gość motorniczy .
no to ja pampersy zmieniam czesciej, jak ty kisisz dziecko w marnej pieluszynie 7 godzin to ci gratuluje.

Gość auchan pieluszki
hheeh do motorniczy: i ajkos moje dziecko nigdy jeszcze odparzone nei było w pzreciwienstwie do dzieci co co godzinke ammusia pieluszke zmienia :D a tak z drugiej strony to jestem też ciekawa co to za dzieci co sikaja i kupy robia co godzine heheh wylaczajac noworodki moje dziecko robi dwie kupy na 24 godz plus 3 razy sika chyba ze wiecej pije to i wiecej nasika ale bez pzresady liczac to razem to i tak wychodzi 5-7 potzreb na dobe, wiec uwazam ze sucha pieluche zmeinaic jest totalnei bezcelowe

Gość madam bufaloo.
aha, Twoje dziecko trzy razy sika na dobe... proponuje udać się do pediatry. A swoją drogą ciekawi mnie jak to sprawdzasz......

Gość fatamorgana chyba.
auchan- podpaski tez tak czesto zmieniasz jak pieluchy???? współczuje.

Gość motorniczy.
ja tam widze różnice pomiędzy zmienianiem co 7 godzin a co 3-4 na przykład. A tejst ze twoje dziecko sika trzy razy na dobe mnie powalił

Gość do auchan pieluszki
kazde dziecko roznie sie zalatwia . moja 7 mc corcia bardzo czesto robi siusiu bo duzo pije i robi zazywczaj od 1 do 3 kupki dziennie . i zuzywam dziennie na pewno około 10 pieluszek bo nie lubie jak dziecko chodzi w napompowanej pieluszce . zmieniam pieluszke zazyczaj co 2 h - nigdy nie miala odparzonej pupci. A TE 5 PIELUSZEK DZIENNIE TO UWAZAM ZE TO STANOWCZO ZA MALO - NO CHYBA ZE DZIECKU ZALUJESZ PICIA ZE WZGLEDU NA PIELUSZKI . JAK DZIECKO TAK RZADKO ROBI SIUSIU TO ZNACZY ZE PEWNIE JEST ODWODNIONE I TO JEST PROBLEM ZDROWOTY - TO ZAGRAZA JUZ ZYCIU .

Gość auchan pieluszki
kurcze ja nie wiem co Was powala w sikaniu 3 razy na dobe :/ dziecko mam zdrowe od zawsze, nic mu nie dolega a od jakiegos kwartalu sika zawsze o tych samuch porach, nigdy w nocy, dopiero po butli rano, potem ok 10-11 robi kupe co widac i czuc :D:D potem kolo 13-14 sika po herbacie itp.. potem jest kolo 17tek kupa co podobnie jak rano widac i czuc kiedy sie pojawia, nastepnie jest siku kolo 19-20tej, dla mnie to naturalne i banalne, to oczywiste ze jak mu dam co pol godziny pol litra picia to i bedzie sikalo tyle ale w normalnym rytmie kiedy je i pije w okreslonych porach to i sika w okreslonych porach heheh a tekst o podpaskach tez mnie powalil, to chyba oczywiste ze zmienia sie w razie potzreby nie?? i jak jestes taka dociekliwa to zdarza sie ze zmieniam co 7 godzin skoro nie ma potzreby czesciej :P:P

Gość pearlineee
auchan pieluszki - czy ty masz głowe tam gdzie trzeba??? Dziecko sika 3 razy na dobe??? a za pół roku na dializy chcesz jeździć???

Gość auchan pieluszki
acha dodam ze maly pije tyle ile chce zawsze ma herbate naszykowana :)) to tak ze nie oszczedzam na piciu i odwodniony nie jest

Gość pani pseckolanka.
ok, mamy królową obrzydliwosci na dziś - auchan pieluszki.

Gość auchan pieluszki
a ze tak spytam z ciekawosci a wy ile razy sikacie? bo ja 2-3 razy na dobe i tez jestem zdrowa, nie wiem czy to norma czy malo bo skoro uwazanie ze dziecko jest zagrozone dializami to zastanawiam sie teraz ile powinein czlowiek sikac na dzien

Gość =======mmmm=======
a tu mamy przyklad swietychjebliwych matek polek, ktore wszystko wiedza najlepiej i jesli nie przytakujesz im to ci zgnoja... popieram auchan pieluszki - dzieci sa rozne i jak zcesto zmienia sie pieluche zalezy od danego dziecka

Gość pani pseckolanka.
wiecej niz dorosły człowiek to pewne.

mmm dzieci różne ale bakterie te same:/ to co jak nie macie okresu i używacie wkładek to wymieniacie je raz dziennie bo nie ma potrzeby?

ojejku co wy się tak dziewczynie dziwicie :O jej dziecko nie potrezbuje dużo picia i juz, moja pije dużo i nie ma mowy o tym aby jej jedno picie \"zabrać\" bo mi kupy później nie robi :P kazdy maluch jest inny . moja jest alergikiem, więc nawet jak ma suchą pieluszke to jej zdejmuję i myję pupę i wietrze - co dla was może wydawac sie dziwne dla mnie jest upierdliwe , ale mam takie dziecko a nie inne i nic na to nie poradze :O tak samo jak nic na to nie poradzi dziewczyna na ktorej psy wieszacie, ze jej dziecko 3 x dobę sika :O

Gość plum.plum.
dobra, pytanie jest tylko jak ona to sprawdza. To mnie ciekawi

ja swojej naciskam pieluszke jak miekka to zmiana , poza tym od kilku tyg jak nasika to sama ciagnie za pieluszke więc wiadomo, ze ma mokro .

Gość auchan pieluszki
plum plum juz pisalam skad wiem ze jest mokra pielucha :P:P jak jest meikka i napeczniala to znaczy ze jest nasikane to chyba najprostsza rzecz w swiecie chyba kazdy w ten sposob sprawdza :/ z reszta nie o tym byl temat autorki, pytala o pieluchy a nie o sprawdzanie sikania