Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zółwiowa mama

zwierzątkowe dylematy

Polecane posty

narazie tak to wyglada- żwirek i kamien no i filtr. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/95aca4553d0a3a0a.html gostek mówil zeby nie kupowac roslin bo maluszek nie powinien ich jesc... nie wiem dlaczego. kazal kupic za jakieś pol roku dopiero. Dokupimy jeszcze jakies pierdółki muszelki zamek itd... nawet ten zamek mam gdzies schowany ale dzis nie mialam jeszcze czasu zeby to wszystko znalesc. Postawe ma- wode i kamyk do lezenia :D:D

niestety.. traciliśmy w ten sposób wszystkie rybki z akwarium a glonojad padł na zawał :/ jedna rybka "osobiście" wyskoczyła z akwa w ucieczce przed żółwiem.. niestety wpadła za akwa, więc zanim wszystko odsuneliśmy, to sobie leżała...

kiedyś nie było netu a ojciec był więcie przekonany, że to roślinożerca.. jak wszystkiei faktycznie rybki się uchowały kilka dni utrzymując nas w mylnym przekonaniu, że mieliśmy racjeaż ktregoś dnia zostały 2-3óps

ja kiedys polaczylam neonki z bojownikiem... ale żółw bedzie bez rybek. bo rybki to raczej dla niego jedzonko :D:D:D ale tez wlasnie sie dowiedzialąm ze maly nie powinien jesc rybek bo są zbyt oleiste i mogą mu zaszkodzic a najwazniejsza u zółwia jest odpowiednio zbilansowana dieta. Talulka dostala jakies mrozone robale i wapno na skorupe i narazie tyle potem mam podawac te roslinki i ryby, mieso.

papierowe kiedys nie bylo netu i kiedys zółwie byly w cenie rybek. teraz cos wprowadzili ze zeby handlowac zólwiami trzeba miec jakies zezwolenia a jak ja bylam w podstawowce to mozna bylo w kazdym maluskim nawet sklepie zólwia sobie za pare zl kupic. i w zasadzie nie wiadomo bylo jak z tym postepowac i biedaki sie meczyly :(

Papierowe.. a wiesz, to samo sobie uswiadomiłam pisząc te słowa. Zupełnie tak samo absurdalne, jak to, że kiedyś nie było prądu :D

papierowe a bo ty tez z krakowa :D:D ja w m1 kupowalam... i pisalam wczesniej o tych szczeniakach w klatce... normlanie az serce sciska.... :(:(:(:( w mi krab 27 zl bo akurat byl kolo żółwi wiec popatrzyłam mania zobaczyla w sklepie roslinki i krzyknela "mamo patrz jaka smierdzaca salata"... :D:D:D:D:D

niestety maja dupiane zwarunki. leza w swoich sikach 3 szczeniaczki w malusiej klatce i ciagle spia a te lampy im w oczki swieca... to nie pierwsza akcja. mieli pelno takich psów i zdarzaly sie tez koty. okropne to ejst.

dzis 2 dosci bylo i dwie laski. jeden taki z długimi wlosami to go tam czesto widze- super sie zna na tych wszytski żólwiach rybach itd....

to taki wysoki chudy był. ale czy ja wiem czy to ten, akurat temu sie nie przygladalam bo nas obslugiwal ten drugi i nam robil wyklad na temat zólwi wiec jakos sie na nim skupilam bo chcialam jak najwiecej sie dowiedziec :D:D a juz kiedys podpatrzylam jak kobitce rybki sprzedawal jak jej wybieral i opowiadal. widac ze to kocha.

Gość do autorki zolwiowej
zglosilas juz na policje sprawe tych szczeniakow w klatce? jest ustawa o ochronie zwierzat, prosze cie zrob to jak najszybciej, one nie moga sie tak meczyc!!!:(:(:(blagam cie:(:(nie badz obojetna:(:(:(

autorko odezwij sie! :(

hej talula sobie plywa. zjadla robale tylko na kamieniu nie chce lezec :) nie zglosilam ale "upomnialam " pania powiedziala ze im posprzata. niewiedzialam ze jest taka ustawa. sprawdze to dokladnie.

oczywiscie, ze jest taka ustawa:(malo to bylo afer o schroniskach, w ktorych w jednej klatce siedzi po kilkanascie psow czy kotow? albo jak gucwinski zamknal niedzwiedzia w klatce? chodzi o to, aby zwierzetom nie dziala sie krzywda. jak raz taki sprzedawca zaplaci slona grzywne, albo chociaz zostanie upomniany przez policje, to na drugi raz pomysli:(:(:(bronmy praw zwierzat, bo one sie same nie obronia:(:(:(

za kilka dni bede w tym sklepie i zobacze czy maja posprzatane :-/ kiedys czytalam art o takich psiakach i ta dziennikarka napisala ze nie mozna nic z tym zrobic bo to nic nie daje... pozatym te szczeniaczki kosztuja swoje a nikt przy zdrowych zmyslach nie kupi psa w takim stanie! nie widze w tym ani sensu ani logiki dlaczego sprzedawcy tak sie zachowują.

z tego co pisalas, to tym MUSI zajaz sie policja. niech zobacza, w jakim stanie sa te biedne psiaki!:Oswoja droga az dziwne, ze nikt z odwiedzajacych ten sklep do tej pory na to nie zareagowal:O tu jest ustawa: http://www.niechcianeizapomniane.org/index.php?id=4 wiesz, ze jesli ktorys z psow zdechnie w tej ciasnej klatce, to wlasciciel sklepu moze isc za to siedziec? dziekuje ci, ze to sprawdzisz. szkoda, ze mieszkam tak daleko od krakowa, sama bym juz dawno poszla na policje. dziekuje🌼male pieski sa zupelnie bezbronne, zupelnie jak niemowleta:(:(:(nie pozwolmy, aby cierpialy:(:(:(

i wiesz co? moze i to nic nie da, a moze cos da, cos ruszy... wielu ludzi nie reaguje, bo mowia, ze to i tak nic nie da, ze zwierzetami nikt sie nie przejmuje:(to bardzo smutne:( to, ze poruszylas tutaj temat tych psow znaczy, ze nie jest ci obojetne cierpienie bezbronnych zwierzat. ty juz zareagowalas, chocby tym postem na forum. dziekuje🌼zrob cos wiecej z tym, bardzo cie prosze:(

papierowe nozyczki🌼jestes wielka!!! jak bedziecie cos wiedzialy dziewczyny, to dajcie znac! jeszcze raz wam dziekuje, ze sie przejelyscie :) tyle osob przechodzi dziennie przez sklep i dopiero dwie milosniczki zolwi na forum internetowym...❤️ chociaz mam ogromna nadzieje, ze moze ktos wczesniej tez juz zareagowal i ze jak tam pojdziecie, to pieskow w klatce juz nie bedzie.

to super bo jak ja bylam to byly 3. ciekawe kto kupil tamte dwa.... chyba ktos kogo sumienie ruszylo. niestety patrzac na te pieski nie wroze im dlugich lat życia.

Mania jak mania oglada ja co chwile ale ja sie ciesze :D i chyba wpadłam w zółwiowy szał. juz wiem ktore akwarium jej kupie i obejrzalam juz chyba setki roznych gotowych zółwiowych akwariów... Musze sobie uzbierac kasiorke i jej urzadze raj na ziemi :D kurcze niewiedzialam ze mnie to tak wciagnie :D:D:D:D:D:D te zółwie są super. z tego co wyczytalam ja mam tego zółtobrzuchego... a kiedys mialam czerwonolice- jak bylam dzieckiem. ale teraz ich nie mieli. nożyczki i kupiłas tego kraba? a co do pokryw wyczytalam dzis ze to nie zadobry pomysl - tzn dla rybek tak ale nie dla zólwia bo mu skorupa niewysycha i moze zrobic sie grzybek... trzeba nadbudówke nad akwarium zrobic :D:D:D kurcze zeby tak moc wszystko urzadzic jak mi sie marzy - plus 216 litrowe akwarium to potrzebuje 1000 zl ...

chcesz zrobic osobno basen osobno terarium? ja chce akwarium i taki wielki konar zeby mial wysepke bo wyczytalam ze jak nie mam parki i nieoczekuje zeby samica zakladala gniazdo to taka czesc lądowa jest zbędna. wystarczy wyspa (nawet z pleksy) zeby tylko sie mógl na niej osuszyc. w sklepie widzialam ze krab tez mial tylko wysepke z kamyka czy tam konara ale moze to takie rozwiazania tymczasowe bylo. nozyczki ktos pisal ze w marketach budowlanych mozna kupic plekse i dociac na wymiar i przylepic zeby powstal taki "basenik"

i niepodmyje ci woda tego piasku?nie zrobi ci sie na calości wielkie bloto?

papierowe to dobry pomysl :D:D ja mimo wszystko bym sie takiego kraba bala dotknac :) Ale do ryb sie chyba troche przelamalam. Jak bede miala juz to wielkie akwarium to kupie rybki- glownie po to zeby sobie je Talusia zjadala. Jakies roslinki... Zrobimy jej mini stawik... Juz sie nie moge doczekac :D:D