Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agatek21

800 gram...

Polecane posty

byłam dzisiaj na USG. Jestem w 23 tygodniu ciąży, a moje dzieciątko waży już ok 800-820 gram... zastanawiam się czy to nie jest zbyt dużo...

Gość gramów a nie gram
GRAMÓW nie GRAM //Poza tym waga raczej ok,nie poradziłas sie ginekologa?Co on na to?

Gość m ój synek ważył na tym etapie
dokładnie 449g a Twoje dziecko waży ile waży i gdybanie niczego tutaj nie zmieni przecież;)

lekarz mówi, że wszystko w porządku. Uśmiechnął się i powiedział, że dziecko duże będzie. Ale z tego co wyczytałam to powinno ważyć ok 500 GRAMÓW :):)

No właśnie pytałaś się lekarza? Wg informacji z googli waga dziecka w tym tygodniu waha się 400-450 g.

Gość japitole
piszesz BYLAM DZIS U LEKARZA to czemu o to nie zapytalas LEKARZA tylko teraz pytasz bab na forum ?? 😡 masz do nich wieksze zaufanie niz do gina ? Beznadzieja :O

Gość koiuh
moja niunia w 23 tyg. ważyła 520 a w 24 juz 790 jak pytalismy lekazay bo było ich akurat 2 na usg to stwierdzili ze to zazwyczaj jest waga orientacyjna a dzieciaczki po 20 tyg juz indywidualnie rosna

Twoje dziecko dobrze waży, a USG w dużej ciąży zakłamuje wagę o 200-300 g. W tym czasie ciąży 800 g to bardzo ładna waga. Pamiętaj, że każde dziecko rozwija się indywidualnie, a zawsze jest lepiej jeżeli waży troszkę więcej niż gdyby miało ważyć za mało.

w sumie racja :) moje dzieciątko mieści się w 90 centylu (dobrze napisałam ?) ;)

e tam lepiej zeby dziecko bylo troche wieksze ;) moje zawsze bylo male na usg i jak sie urodzila to tez taka \"watla\" 2900 jeszcze w szpitalu spadla do 2700 byla naprawde mala i krucha w porownaniu z innymi dziecmi, prawdziwymi bobasami :) zreszta usg tez nie pokaze w 100% prawdziwej wagi dziecka ;)