Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boję się dentysty

śmierdzą mi tylne górne zęby.

Polecane posty

Gość zgorzelek
jak to miales leczenie? i smierdza?to pewnie drugi raz beda ci kanaly czyscic . jezeli byly leczone kanalowo to znaczy ze sa martwe,a martwe nie bolą podczas zabiegu

Gość boję się dentysty
leczone ze 4 lata temu - 1 z nich leczony dwukrotnie :O polscy dentyści kurwa mać

Gość czyli ze
wyglada to tak, jakby przy leczeniu kanalowym wdaly sie jakies bakterie i teraz trzeba bedzie robic je na nowo. bola Cie te zeby ?

Gość boję się dentysty
jak jem ciepłe to bolą :O

Gość zgorzelek
ja tam mam dobrego:P robil mi 10 zebow przez caly rok.ostatnio jak wyjął zastrzyk do znieczulenia,to nawet nie drgnełam,chyba kwestia przyzwyczajenia...😭

Gość boję się dentysty
a może miał mikroskop?

Gość czyli ze
idz do dentysty i zwyczajnie zapytaj, moze akurat to nie to. jesli zgorzel, to powinien byc wyczuwalny taki zgnily zapach, obrzek dziasel i takie tepy bol. przynajmniej ja tak mialam. tez mialam leczonego zeba, po roku cos takiego mi sie zrobilo.

Gość zgorzelek
na cieple?jezeli reaguja na cieple,to znaczy ze kanaly są zle zrobione. popros o skierownanie na zdjecie panoramiczne,pewnie okarze sie,ze są zle wypelnione kanaly,na przyklad do polowy sa wypelnione,a gdy są zle wypelnione,jest luka w korzeniu,to bakterie beztlenowe atakują te miejsca puste,powinienes miec wypelniony kanal dokladnie,wtedy nie bedzie trzeba robic drugi raz leczenia ja kanalowo mam zab robiony 13 lat temu...

Gość zgorzelek
gwoli wyjasnienia zgorzel jest gniciem zywego zeba,w martwym nie ma co gnic,bo naczynia krwionosne zostaly usuniete,wiec jezeli miales leczenie kanalowe z iglami to znaczy,ze to nie zgorzel.trzeba jeszcze raz przeczyscic

Gość boję się dentysty
dzięki za rady

Gość zgorzelek
martw sie tylko pieniedzmi.bo to 50zl za kanal a jak dlugie leczenie to nie.moze ci sie tylko wydaje ze smierdzi.no moj sie stara,wycinal mi ostatnio pol dziąsla,bo twierdzi,ze jest zle zbudowane i dlatego mam non stop tam stan zapalny

Gość zgorzelek
wiec sie zdziwilam dlaczego do martwego zeba mi z igla i znieczuleniem wyjechal mialam 28 wizyt na leczenie zebow kanalowych:( przez caly rok 28 wizyt. wszystkie bolaly,jeden po drugim w trakcie leczenia zaczynal sie odzywac.ruszyly na raz.balam sie leczenia,ale dalam rade.znieczulenie i dobry fachowiec spokojna rozmowa:) koszty? 4000tysiące

Gość boję się dentysty
masakra, a ten fachowiec miał mikroskop? bo słysząłam że tacy z mikroskopem leczą najlepiej kanały

Gość zgorzelek
mial mikroskop:D i taki ekran duzy.ogladalam rozwierconego zeba bez nerwa raz.okropny.ble a taki zywy zupelnie rozwiercony to ciekawy widok,byl rozwiercony do nerwa,od nerwa dzielilo go minimilimetry,widac bylo,jak krew i nerw pulsuje pod spodem:) hehe dobry taki mikroskop

Gość zgorzelek
ja pierdole ja nawet narzedzia kanalowe znam na pamiec biala igla,żółta,czerwona,zielona i czarna-kazda z nich po kolei jest krotrza nie lubie bialej,ta jest najgorsza,bialą usuwa się nerw,a potem sie go czysci,zolta jest juz lepsza,bo juz nie boli,kazda z nich jest krotrza,wiec nei siega gleboko:D

Gość boję się dentysty
i od tamtej pory nie masz prblemów z tymi zębami? a miałaś może torbiele w dziąsłach?

Gość zgorzelek
oj moj ulubiony temat.katuje kazdego,kto ma miec leczenie kanalowe.:D

Gość zgorzelek
tak mialam torbiele w dolnej 6stce.dzisiejsza stomatologia czasem pozwala uratowac taki ząb,wycina sie wtedy chyba czesc korzenia,z tą torbiela ja mialam usuwany ząb i czyszczenie kosci na chirurgii szczekowej,ten z torbielą

Gość zgorzelek
spoko nie bój się.torbiele robią się w wyniku długotrwalego zapalenia ropnego.ja mialam przez dwa lata w dolnej 6 ropę,non stop ropę.bez ropy nie robi sie torbiel,wiec jezeli nie brales dalacinu c(doxycykliny) i nie miales ropy,to nie masz torbieli.na zdjeciu widac torbiel-to taka mala kulka na koncu korzenia,albo odchodząca od niego.

Gość boję się dentysty
a takie coś czarne jak jest na zdjęciu RTG pomiędzy dwoma zębami?

Gość zgorzelek
:P:P:P cos czarne?cale zdjecie jest czarne,tylko widac biale kosci:) na pewno nic dobrego ja sie nie znam idz do dentysty.przeciez to martwe zeby,nic nie boli.leczenie kanalowe i tyle

Gość boję się dentysty
a jakbym poszła do NFZowskiego dentysty to dałby mi skierowanie na panoramę całej szczeny?

Gość zgorzelek
nie da ci skierowania na cala gebe.chyba ze bedziesz rwac 8-ki.wiec raczej pojedyncze.

Gość zgorzelek
ja mam wyleczone wszystkie,ide polerowac tylko:D wiec nie boli:P powodzenia zycze i cierpliwosci,kredyt wez kanalowka to 280-320,360 :P za zab