Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana maturzystka

Jsk wyglada prezentacja maturalna na ustny polski?? Prosze o pomoc...

Polecane posty

Mam mature w tym roku i nie do konca wiem jak wyglada taka prezentacja maturalne, jesli jest ktos zyczliwy to prosze o pomoc i z gory dziekuje...

nikt???

Gość Karol Zgrywus
a co dokładnie chcesz wiedziec?

no tak pisze prace i o niej mowie ale to sie nazywa prezentacja a nie referat... czy powinnam przygotowac cos oprocz pracy? mam na mysli jakies plakaty czy pokaz z rzutnika czy jak to wyglada???

to chyba wszystko powini wam wytlumaczyc w szkole...ja bylam pierwszym rocznikiem zdajacym nowa mature i nas tym tematem katowali ponad rok praktycznie.mozesz przygotowac jakis dodatkowy material, zalezy jaki masz temat pracy, ale takie dodatkowe rzeczy wzbogacaja prace i przez to nie jest to tylko monotonne gadanie...najlepiej poszukac czegos.ja dodalam utwor muzyczny,bo akutrat mowilam w nawiazaniu do jednej piesni.poszukaj czegos, bo wtedy lepiej oceniaja.

no to zalezy jaki masz temat przeciez.jak masz cos o obrazach to mozesz przyniesc reprodukcje czy cos zrobic jakies plakaty.

no ja mam temat z literatury o dzieciach i nie mam pojecia co moglabym dac... a chcialabym wypasc jak najlepiej... wiadomo

Gość nie wiem.............

Głupia czy jak? Nie masz znajomych w szkole.... albo polonistki, której się spytasz po lekcji? Albo googla?

wlasnie nie mam

Ojejku, jak emo. Na następnej lekcji polskiego gdy będą omawiane prezentacje - a będą - to wałkuje się tak często, że tylko głuchy by nie dosłyszał, a nawet on by się dowiedział, bo zwykle rozdają na ksero plan przykładowej prezentacji i jakieś uwagi - zamiast ciąć się żyletką czy co ty tam robisz, zwróć twarz i uszy ku tablicy, to może się dowiesz. To że maturę masz pisać czarnym długopisem też nie dosłyszałaś?

slyszalam. u mnie prezentacji nikt nie omawial i nie zanosi sie na to zeby ktos to zrobil

google ci zablokowali że nie możesz wpisać "prezentacja maturalna"? na onecie w zeszłym roku był spory serwis maturalny, z filmami z poradami, jakimiś innymi bzdetami, mnóstwo tego było z roku na rok coraz głupsza ta młodzież i mniej samodzielna :O

Poprostu wchodzisz, dukasz swoje, a potem zadają Ci pytania... mi zadali az 7.. ale niczym mnie nie zagięli :D

Gość wchodzisz gadasz 15minut
swoja prezentacje i potem zadaja ci 3 pytania zwiazne z Twoja praca badz z ksiazkami ktore wybralas. koniec

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie! Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281