Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panorama

mój facet proponuje dla dziecka imiona swoich bylych

Polecane posty

Gość panorama

rozmawialiśmy o imionach dla dziecka już parę razy. i o ile dla syna jesteśmy zgodni, to dla córki on proponuje same imiona swoich bylych. skąd wiem? bo znam ich imiona, przynajmniej 3/4 z nich. wkurza mnie to, że chce dziecku dać imię, które mu się kojarzy z ex. jest tyle imion, a z 5 które on proponuje WSZYSTKIE są takie jak jego ex. czy Wasi Panowie też byli tacy sentymentalni przy wybieraniu imion dla Waszych dzieci?

Gość zaproponuj dla syna
imię swojego byłego i zobacz jak zareaguje :/ chyba jest jakiś przygłupi ten twój facet... współczuję i życzę mądrego chociaż dziecka

Gość panorama
tyle ze ja bylam z poprzednim 5 lat a on z tymi swoimi max 3-4 miesiace. on nie jest zazdrosny o moich bylych a ja o jego byle owszem. bo mnie przeraza ich ilosc. bo moj skupial sie na sexie a reszta nie wychodzila. uzbierala sie wiec grupka sposrod ktorej wybiera teraz imie dla dzieciaka. masakra. ja podalam z 20 imion meskich i zadne nie nalezy do ktoregos z moich ex bo to by bylo przegiecie. czy przesadzam. na nieszczescie znam te jego byle i mnie wkurzaja te jego propozycje

Gość Alllias
Dlaczego jesteś zazdrosna o laski, z którymi nic głębszego go nie łączyło? Wierz mi, gorzej byłoby, gdyby gość miał za sobą 1-2 dłuższe związki albo jakiś niespełniony i chciał nazwać córkę imieniem którejś z tamtych dziewczyn. Skoro takiego faceta sobie wzięłaś to już trudno ;) Ale w związku z tym wyluzuj trochę z tą zazdrością. Nadanie córce imienia ex też mieć taki plus, że jeśli np. Karolina kojarzyła mu się dotąd z sexy laską, to po ochrzczeniu tak dziecka będzie to głównie jego córka, do której będzie czuł coś duuuuuużo silniejszego a tamto się rozmyje jeszcze bardziej ;) A jak mimo wszystko wkurzają Cię te imiona, to podsuń mu sprytnie jakieś inne, niech myśli, że sam na nie wpadł ;)

Gość panorama
ja nie wiem po czym on ma taki sentyment ...

Gość karolina020
tyle ich mial wiec trudno mu wymyslec jakies nowe, pewnie to przypadek i nie przywiazuje do tego wiekszej wagi. wyluzuj...

jest to lekko niezdrowe. coś Ty za chłopa przygarnęła , tyle lasek miał i z nimitylko sex ?

Gość karolina020
bywa i tak...

Gość katarzyna durna
przestańcie ją dołować,pewnie facet zna tylko takie imiona i nic innego do głowy mu nie przychodzi,faceci są mało pomysłowi.Proponuję wziąć kalendarz i przejrzeć imiona najbliżej daty urodzin dziecka-zróbcie to wspólnie

Gość panorama
nie planuję zostawić. przeszkadza mi nieco jego przeszlość. no ale trudno. teraz nie patrzy nawet na inne. ale te sentymenty ... muszę wyluzować, ale jak przyjdzie do wyboru imienia to i tak nie znam wszystkich, z którymi spal. więc części imion nie wykluczę z tego powodu niestety. poza tym jak mówilam - czemu mnie zupelnie nie przychodzi do glowy zdecydowanie się na imię swojego ex. bo to NIEZDROWE jest

wkurza mnie to, że chce dziecku dać imię, które mu się kojarzy z ex. ale czemu ty sobie tak to tłumaczysz ? moze to akurat zbieg okolicznosci :) po prostu podobaja mu sie te imiona :D ?

Gość bez obaw ziom
ja mam imię po byłej dziewczynie mojego tatusia. :) wiem to, bo sam mi je wybrał i mama mi powiedziała, dlaczego, kiedy mialam 10 lat. :D imię jest ładne i ja również, gdybym miała syna, nazwałabym go którymś z imion moich byłych: Robert, Dawid, Marek, albo Marcin. - podobają mi się, pewnie dlatego, że osoby o tych imionach również miały ładną powierzchowność, posiadały zalety i cechy charakteru, które mi się podobały, dlatego pewnie ich imiona dobrze mi się kojarzą. ;D chociaż, gdyby mój facet chcial nazwać dziecko imieniem, którejś ze swoich bylych, nie pozwoliłabym mu! :)

ja tez mam imie po byłej tatusia ale to akurat dobrze, bo mama chciala mi dac na imię Arleta :p

Gość bez obaw ziom
i dodam, ze moi starzy są najszczęśliwszym małżeństwem pod słońcem! :D 22 lata po ślubie tatuś nadal bez okazji kupuje mamie kwiaty, zaprasza ją na romantyczne kolacje, wypady do kina, obdarowuje drobną biżuterią i traktuje jak księżniczkę! :D chociaż ona waży 50kg więcej niż w dniu ślubu, posiwiały jej włosy, przestała o siebie dbać.. a on ją nadal kocha. :) dzięki nim wierzę w prawdziwą miłość! :D

Gość frufru
ja bym chetnie nazwała syna imieniem mojego eks, po prostu dlatego że mi się to imie bardzo podoba. zawsze mi sie podobało. nawet zanim wiedziałam o istnieniu mojego obecnie eks :) po prostu laski mialy ladne imiona, so what?...

no ale to tak jest juz .... ze skoro zazdrosc o byłe przewaza szale normalnosci w zwiazku ... to i do wszystkiego mozna sie przyczepic ... nawet do imion kobiecych :P byłych partnerek

Jak miał tych lasek ze 20 to w sumie szansa na to, że wśród nich są takie z imieniem które mu się najbardziej podoba jest spora :D Albo miał ich tyle, że gdyby miał wybierać z imion kobiet z którymi nie spał, to została by Józefina, Krystyna Pelagia i nic więcej :classic_cool:

moj maz to tez jak rozmawialismy o imieniu dla corki to podal imiona jego bylych dziewczyn i zaczal sie glupio hihotac - na szczescie zartowal

Gość dfhcgdhdxg....kmj
zastanawiam się czy tacy nienormalni ludzie są na świeci czy żartujesz??? jeśli nie to wybacz ale niefart z takim facetem

Gość panorama
Albo miał ich tyle, że gdyby miał wybierać z imion kobiet z którymi nie spał, to została by Józefina, Krystyna Pelagia i nic więcej hehe, pewnie by tak bylo. i moze jeszcze wysle nasza corke na polonistyke bo wiekszosc tych lasek byla z polonistyki. ble ... sentymentalny jest. a ja czepliwa

Gość bez obaw ziom
w takim razie Ty wybierz imie dla córki i zapytaj, czy może być. ; )

kombinowałem jakby dać na imię dzieciom imię byłej, ale dać chłopakowi na imię Elżbieta, to już lekka przesada. Sam miałem być mama chciała Krystian, ojciec Józef, ale , stary ze szczęścia że ma syna zalał pałę i zapomiał po co przyszedł do urzędu i pani urzędniczka dała mi na imię z kalendarza i tak sam sobie przyniosłem imię i geburstag obchodzę razem z imieninami.