Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmartwionaOna

Co mam zrobic zeby pekaly u mnie w terminie pecherzyki Graffa?

Polecane posty

Gość ZmartwionaOna

NIe zachodze w ciaze juz od ponad roku,mam okres co miesiac,ale czuje ze moj pecherzyk nie peka mi w 14 dniu cyklu tylko duzo pozniej tuz przed okresem,oznacza to ze owulacja nie wystepuje bo pecherzyk ten nie jest juz w stanie sie zaplodnic wiem bo mialam nonitoring jajnika.Co zrobic moge zeby one mi pekaly w terminie,bardzo prosze o rade.

Gość ..../...
isc do ginekolaga i brac jakies leki na to?....a najlepiej do pordni leczacej bezplodnosc a poza tym jestes pewna ze to przez ten pecherzyk nie zachodzisz w ciaze? moze to wina Twojego faceta?

Gość ZmartwionaOna
Tak,bywa u mnie z lewego jajnika nie peka mi jajeczko,mam ostre bole jak przy owulacji w 14 dniu ale pozniej cos sie dzieje i czuje ze nie pekl i nadal rosnie,znam ten bol juz od dawna,bylam u ginekologa to pozniej sie okazywalo ze jajeczko peka ale duzo pozniej,jednak nie jest ono zdlone do zaplodnienia niestety.Nie mam teraz jak isc do ginekologa mam tylko duphaston przy sobie i biore go,ale nie wiem co mogloby pomoc zeby mi pekaly w terminie,prawy jajnik jest po operacji,sprawyn mowia ale nie czuje zeby cokolwiek z niego sie wydostawalo,jestem w kropce dlatego moze ktoras mi cos zasugeruje.

Gość Jusiaaa
Powinnaś w odpowiednim czase wziąć PREGNYL- są to zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka. Idź do gina żeby Ci go przepisał. Powodzenia

Gość ZmartwionaOna
Nie mam teraz jak isc,nie mozna cos w aptece dostac jakis lek na to ?

Do ZmartwionaOna: przede wszystkim zmień lekarza. Jeżeli był na tyle zdolny że rozpoznał z usg że pęcherzyki z lewego jajnika nie zawsze pękają to czemu nie dał ci Pregnylu? Przecież to takie proste :/ Serio, rok starań to wystarczający powód by udać się do specjalisty. Poszukaj poradni / kliniki leczenia niepłodności w twojej okolicy. Niestety nie ma leku na pęknięcie pęcherzyka bez recepty. Do ..../... chyba chodziło ci o poradnie leczącą NIEPŁODNOŚĆ! Bezpłodności nie da się wyleczyć!

Gość ZmartwionaOna
Ile taki zastrzyk kosztuje,czy moze pokrywa to NFZ,nie mam obecnie mozliwosci pojscia do lekarza gdyz jestem za granica,musialabym jakiegos polskiego lekarza poszukac a to nie takie latwe,prosze odpisac ile kosztuje nawet jesli poszlabym prywatnie i dziekuje za odpowiedz