Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

peelle

biocenoza pochwy, ciąża

Polecane posty

Witam Drogie Mamy! miałam ostatnio robioną biocenozę wyniki wyszły chyba nie za bardzo Leukocyty bardzo liczne nabłonki liczne rzęsistek nieobecny drożdżyca nieobecna flora bakteryjna mierna pałeczki kwasu mlekowego pojedyncze dwoinki Neissera nieobecne ziarniaki gram+ liczne byłam z nimi u lekarza i przepisał mi sterovag, pytałam się czy to bardzo zły wynik ale tylko skrzywiła minę i powiedziała trzeba leczyć. może któraś z was też miała podobne wyniki, jak się leczyła co lekarz zalecił po braniu leków bo ja obawiam się że moja gin to już po leczeniu tak to do końca ciąży to zostawi, na początku borykałam się z grzybicą ale jak widać juz jej nie ma, jestem w 18 tyg ciąży boję się że złe wyniki moga wpłynąć na dziecko, cholera strasznie się martwię.

masz po prostu zakażenie w pochwie - mało kwasu mlekowego i dużo leukocytów, to byłby pewnie III stopień czystości. nie ma powodu do niepokoju - bierz leki i wszytko będzie dobrze. do tego poleciłabym picie dużej ilości kefirów i jogurtów - aby odbudować florę bakteryjną pochwy (pałeczki kwasu mlekowego odbudują się dzięki bakteriom mlekowym w przetworach z nabiału). dopiero nieleczone zakażenia w pochwie mogą zagrozić ciąży (wstępowanie ciężkiej infekcji może doprowadzić do pęknięcia błon płodowych) ale TOBIE TO NIE GROZI bo z wynik badania nie sugeruje aż tak groźnego zakażenia.