Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzyydall

Czy dziewczynka naprawdę zabiera urodę??

Polecane posty

Gość brzyydall

Jestem na początku ciązy,a wygladam tragicznie, pomijając fakt ze nic mi sie nie chce i mam ciagła zgage ale jak patrze w lustro to poprostu plakac mi sie chce, cera obrzydliwa, jakies suche plamy, włosy mi sie zaczely przetluszczac i w ogole masakra:(

Gość brzyydall
a co to za link ?? nasza klasa mi sie na tym otwiera

zadna regula:Oja bylam w ciazy z dziewczynka i wlosy, cera paznokcie poprawily mi sie, a wszyscy mowili, ze ciaza mi sluzy, ze wygladam ladniej niz kiedykolwiek. moja kuzynka urodzila chlopca i wygladala tragicznie w ciazy:Oautentycznie dziewczyna zbrzydla:(i tak jej zostalo:(

tak to czasem bywa, ale to wcale nie znaczy ze to bedzie dziewczynka:),zmiany hormonalne, normalna rzecz, kup sobie krem do cery z problemami, odpowiedni szampon i zacisnij zeby, trze4ba przeczekac:), pozdrawiam

Gość mnie też otwiera się NK

Gość jak można w takie
zabobony wierzyć? To absurd, mi mówili że pięknie wyglądam w pierwszej ciąży i że będzie na pewno chłopiec a urodziła się córka, a w drugiej strasznie przytyłam, wyglądałam nie zbyt dobrze i też dziewczynka. Na takie gadanie jestem strasznie uczulona bo mojego męża babka i matka doprowadzały mnie do szału. Nie kazały mi nosić łancuszków, jakieś pierdoły wymyślał że szkoda gadać a jak dziecko się urodziło to masakra.Najlepsze było jak babcia mnie ochrzaniła za to że z córką w lustrze się przeglądała - podobno dzieci mają wtedy ciężką mowę, jak przed rokiem się w lusterku ich odbicie pokazuje heheh.

Gość brzyydall
dzieki , zreszta wydaje mi sie ze hormony tak u mnie buzują i ze to wszystko przez to, poprostu ogolnie czuje sie fatalnie, chyba musze sie gdzies wybrac na jakies pogaduchy :)

Ja wychodze wlasnie z takiego zalozenia, ze jak ma sie dziewczynke to wyglada sie brzydko. Obserwuje dziewczyny w ciaży i sie to sprawdza... moja kolezanka slicznie wygladala i mowilam jej ze bedzie miala chlopca, poszla na USG i mowi ze dziewczynka a potem się okazalo ze to chlopiec! wiec i tym razem sie nie pomylilam:)

fatalny zbieg okolicznosci twoja tesciowa powinna natomiast brac cos na uspokojenie zamiast cię straszyc

jestem ciekawa, jak to sie ma do plci dziecka. Jestem w ciazy, wlosy i cera mi sie poprawily, ogolnie dobrze wygladam, ciekawe czy bedzie dziewczynka:P A co do zabobonow, to ostatnio moja babcia zakazala mi sie patrzec na psy i koty:P:P:P Nie wiem, co to sie ma do ciazy, ale podobno jakis pech:D O malo ze smiechu z krzesla nie spadlam:D

nie zapomnijacie pozniej w wozeczku czerownej kokardki zamotac, wszystkie babcie i teciowe beda spokojne :)

Gość brzyydall
masz racje :) chyba bede jej musiala to powiedziec, a co do kokardki to obserwujac tak spoleczenstwo mam wrazenie ze wiekszosc osob robi to dla siwtego spokoju a nie dlatego ze w to wierzy, wlasnie po to by nie sluchac tego ciaglego dziamdziania , a pozniej jak sie cos nie daj Boze stanie to zeby nie wyslucjiwac tak jak ja. Widac jestesmy mimo wszystko jeszcze za malo asertywni w niektorych sprawach

Moja szwagierka zbrzydła strasznie i wszyscy dziewczynkę przepowiadali - a na USG widać sprzęt do kolan :P Za to ponoć wyglądam lepiej - niby chłopak ma być, ale z drugiej strony mam ochotę na słodkie - a to na dziewczynkę. Brzuch sterczący to chłopak, a ja mam brzuch w poprzek - czyli znowu dziewczynka. A ostatnio na USG wyszło, że dziecko się w poprzek ułożyło i stąd kształt brzuszka. I jak tu wierzyć w te przepowiednie? A z drugiej strony jak słyszę o tych wszystkich zabobonach to kobieta by musiała całą ciążę w łóżku przeleżeć (i to najlepiej w szpitalu, coby zwierząt w domu nie musiała oglądać).